UDI onderuit tegen Rohda Raalte (1-3)

Vandaag was in Uden de topper tegen de nummer drie van de ranglijst Rohda Raalte. Het werd een strijd waarbij de gasten koelbloedig waren in het afmaken van de kansen. Na een 1-1 ruststand kwam Rohda Raalte in de tweede helft op voorsprong. UDI ging vervolgens een op een spelen maar dwong weinig kansen af. De bezoekers loerden op de counter maar stuitten enkele keren op doelman van Hoeij. Twee minuten in blessuretijd was het Sander Kok die wel koel bleef en de 1-3 binnen schoof. Een verdiende overwinning voor de bezoekers. Doordat de nummer twee Be Quick thuis verloor van Alcides blijft UDI met twee punten voorsprong koploper.

Na de lastige uitwedstrijd van zondag bij NEC trof UDI vandaag de volgende lastige tegenstander in Rohda Raalte. De bezoekers stonden op de derde plaats en speelden de laatste twee thuiswedstrijden gelijk. Al vanaf de aftrap was duidelijk dat de ploeg heel gemotiveerd op het veld stond en de openingsfase was dan ook duidelijk voor de bezoekers. Al na twee minuten moet doelman van Hoeij redden op een kopbal van Teije ten Den. UDI bleef het lastig houden en achterin hadden zowel Wonders als van de Meulenhof de handen vol aan hun directe tegenstanders. In de dertiende minuut komt Rohda Raalte op voorsprong wanneer Wonders zijn tegenstander niet kan afstoppen die een perfecte voorzet aflevert waarop spits Melvin Velthuis aan de eerste paal goed inkopt (0-1). De Udenaren komen maar niet in het spel en de eerste kleine kans is er voor van Zuidam na drie en twintig minuten spelen maar zijn kopbal is te krachteloos. Na iets meer dan een half uur is het dan plotseling wel 1-1 wanneer Wassenberg op zo'n twintig meter van het doel een afgeslagen bal in de voeten krijgt en hard in de rechterbovenhoek binnen kegelt (1-1). Vlak voor rust krijgt UDI de ultieme kans op een voosprong wanneer Wolf op rechts zijn man passeert en de bal panklaar op het hoofd van de mee opgekomen van de Meulenhof legt maar zijn kopbal gaat over.

Na de rust blijft het beeld van de wedstrijd gelijk. Beide ploegen vechten de duels uit zonder aanvankelijk tot grote kansen te komen. Uit een dood spelmoment komt Rohda echter weer op voorsprong wanneer Teije ten Den uit een hoekschop de bal inkopt en de bal tussen Johan Vissers en de paal toch in het doel verdwijnt (1-2). UDI probeert dan wat verder naar voren te spelen maar dat is koren op de molen voor de bezoekers. Uit een scherpe counter is het Velthuis die vrij voor het doel toch naast schiet. Bij UDI wisselt trainer van den Dungen een vleugelverdediger voor een extra spits waarna men achterin een op een gaat spelen. De vrijheid die de voorwaartsen van Rohda nu krijgen worden weinig benut. Goede kansen voor Melvin Velthuis en Jordy Bloo eindigen in een redding van UDI-doelman van Hoeij. UDI probeert het wel maar creeert te weinig doelkansen om aanspraak te mogen maken op een gelijkspel. Uiteindelijk wordt het dan in blesssuretijd ook nog 1-3 voor de bezoekers wanneer Sander Kok de bal beheerst in de korte hoek onder doelman van Hoeij binnen schiet. Een terechte nederlaag voor de thuisclub die vandaag te weinig kon afdwingen. Volgende week thuis tegen Babberich zal men wat scherper moeten zijn om dan wel weer voor de drie punten te kunnen gaan.

Bekijk de beelden van Skyline

UDI´19: Thijs van Hoeij, Bram Wonders (84. Ruud Boyon), Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Dimitri Cremers (69. Roy Vissers), Mourad Maamar, Johan Vissers, Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.