UDI pakt eerste periode na winst thuis tegen DIO Groningen (4-0)

[Inmiddels is DIO Groningen uit de hoofdklasse C genomen door de KNVB]

UDI wist dat het vandaag tegen DIO Groningen eigenlijk nooit goed kon doen. Een royale overwinning zou namelijk niet meer dan normaal worden gevonden. De eerste twintig minuten trakteerden de Udenaren de 700 toeschouwers op een mooie partij met veel vloeiende combinaties en ook een verdiende 1-0 voorsprong via Wassenberg. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het niveau wat weg met DIO dat nauwelijks bij machte was om een aanval op te zetten. De tweede helft startte met een snel tweede doelpunt en had verder op papier afgedaan kunnen worden want echt boeiend werd het duel niet meer. In de slotfase scoort UDI nog twee maal en haalt daarmee de verplichte zege en de eerste periode.

Een lekkere temperatuur voor de tijd van het jaar en de goede resultaten van de Udenaren van de laatste weken zorgden vandaag toch nog voor redelijk wat toeschouwers op het Udense sportpark. Die kwamen dan weliswaar niet uit Groningen maar veel oude getrouwen waren vandaag toch weer langs de lijn present. Door de blessure van Maamar begon UDI weer met Boyon rechts achterin en Wonders op de vertrouwde plaats op het middenveld. Voor de rest was het de vertrouwde opstelling waarmee UDI de laatste weken zo succesvol was. Bij de bezoekers waren alle ogen gericht op aanvoerder Johnson Bacuna en die liet tijdens de wedstrijd ook zien dat hij aardig kan spelen. Helaas voor hem is de kwaliteit van het elftal om hem heen dusdanig dat hij noodgedwongen veel alleen moet doen. De start van de wedstrijd was voor de scheidsrechter van dienst de heer Meeuwenoord uit Lisse. De man in het zwart startte direct met gele kaarten geven en langs de lijn hield men het hart vast want wanneer dat in dit tempo door zou gaan zouden wel eens veel spelers met geel geconfronteerd kunnen worden. Gelukkig voor beide teams gebeurde dat later in de wedstrijd niet meer zoveel. Na bijna tien minuten beginnen de Udenaren op stoom te komen. De eerste waarschuwing is van Sam Wassenberg maar zijn schot eindigt op de benen van doelman Kiewit. Nog geen minuut later komt Wonders na een een-twee vrij voor het doel maar zijn inzet gaat net naast. Kort daarna is het alsnog raak wanneer Dimitri Cremers een lange bal geeft op de geheel vrijstaande Wassenberg die binnen de zestien meter rustig aan kan nemen en de hoek uitkiezen (1-0). UDI blijft volop aanvallen en is zoals vaker erg gevaarlijk over de flanken. Na een prima voorzet van Wolf kan Vissers zijn kopbal niet voldoende plaatsen om doelman Kiewit te verslaan.

Binnen een minuut krijgt UDI drie prima kansen. Eerst landt een schot van Sam op de lat, vervolgens redt doelman Kiewit met de voeten op een schot van dezelfde Wassenberg en even later eindigt een kopbal van wederom Wassenberg op de lat. De jonge, zeventienjarige, Groningse doelman Kiewit kende trouwens een prima middag op Parkzicht want bij menig inzet wist hij een goede redding te produceren. DIO weet nauwelijks gevaar te stichten maar als het naar voren kwam was het steeds Bacuna die met zijn snelle bewegingen de Udense achterhoede het nodige werk bezorgde. De spelpeil zakt dan wat weg maar UDI krijgt nog steeds kansen via van de Meulenhof en Vissers. Bijna kreeg DIO de gelijkmaker in de schoot geworpen toen verdediger Boyon een bal foutief inspeelde die zo in de voeten van Bacuna eindigde maar zijn inzet ging over het doel van UDI-goalie Thijs van Hoeij.

Na de rust start UDI weer fel en binnen enkele minuten is het 2-0 wanneer Wolf in een vol strafschopgebied goed kijkt en de bal panklaar op het hoofd van Joep van Geelkerken plaatst die binnen knikt. De wedstrijd komt vervolgens niet echt meer op gang al deelt UDI af en toe nog wat speldenprikken uit. Eerst maakt Sam een mooie actie op de achterlijn maar in een kluwen van spelers gaat de bal blijkbaar niet over de doellijn. Even later geeft UDI een demonstratie van een keer raken maar eindigt de inzet van Joep van Geelkerken op de paal. Aan beide zijden wordt dan volop gewisseld maar veel beter wordt het spel niet. Met nog acht minuten te spelen komt de wedstrijd weer los wanneer Wolf op de rechterkant twee spelers dolt en een perfecte voorzet geeft die door Sam Wassenberg al vallend wordt ingekopt. In de laatste minuten voert UDI de marge nog verder op wanneer Henskens van achteruit een lange bal speelt op Wassenberg die de bal hoog over de doelman lepelt waarna vervolgens invaller Seddiqi het hoofd tegen plaatst om de 4-0 eindstand op het bord te brengen. UDI behaalt daarmee een plichtmatige zege tegen de hekkesluiter van de hoofdklasse C en wint ook de eerste periode. Door het gelijkspel van Rohda Raalte heeft men nu bovendien drie punten voorsprong op diezelfde nummer twee. Volgende week speelt UDI een uitwedstrijd tegen middenmotor NEC (am) in Nijmegen.

Bekijk de beelden van Skyline

UDI´19: Thijs van Hoeij, Ruud Boyon (57. Dick Smits), Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Dimitri Cremers, Bram Wonders, Johan Vissers, Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam (78. Mustafa Seddiqi) en Sam Wassenberg.