UDI start oefenperiode met verliespartij bij Schijndel (3-2)

Na enkele trainingen was het vandaag voor zowel UDI als Schijndel de wedstrijd. Aan beide zijden waren er natuurlijk  diverse afwezigen door vakanties en blessures. In de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd waarbij Schijndel een foutieve terugspeelbal goed afstrafte. Na de rust kwam Schijndel op 2-0 maar waren het Joep van Geelkerken en Sam Wassenberg die zorgden voor een gelijke stand. Door een fraai afstandsschot van Schijndel ging de thuisclub met een 3-2 overwinning van het veld.

Bij UDI waren twee van de drie nieuwelingen van de partij. Zowel Joep van Geelkerken als Mourad Maamar hadden een plaats gekregen op het middenveld. De derde aanwinst Roy Vissers kon door een blessure alleen als toeschouwer toekijken. Op de back-posities speelden vandaag Nick van Dijk en Dick Smits. De eerste helft was duidelijk dat dit de eerste wedstrijd was voor beide teams. De beste kansen in het eerste deel waren voor de Udenaren. Na een voorzet van Maamar kreeg Seddiqi het hoofd onvoldoende tegen de bal. Even later was het Maamar zelf die een goed schot loste maar zijn inzet op de vuisten van de doelman van Schijndel zag belanden. Na een kwartier spelen komt Schijndel op voorsprong wanneer Seddiqi slecht kaatst en de bal pardoes in de voeten van de Schijndelse spits beland die simpel de 1-0 binnen schiet. UDI krijgt voor rust nog twee prima kansen maar het geplaatste schot van Joep van Geelkerken verdwijnt net naast het doel. Een vrije schotkans van Mark van de Meulenhof verdwijnt hoog over het doel.

Na de rust is het Schijndel dat sterker start. Aanvankelijk wordt een enorme kans gemist maar in de 58e minuut is het dan toch raak wanneer UDI slordig uitverdedigt en een Schijndel speler met de rug naar het doel een omhaal maakt en deze bal tot eigen verrassing binnen ziet vallen. Voor UDI is dat het sein te pogen wat beter te gaan spelen. Vooral de jonge Joep van Geelkerken laat dan zien dat hij als controlerende middenvelder een echte versterking is voor de Udense ploeg. Hij is rustig aan de bal en vaak beschikbaar om in te spelen. Bovendien beschikt hij over een goede lange pass maar heeft evenzeer de mogelijkheden en kracht om ook zijn gezicht voor het doel te laten zien. Halverwege de tweede helft komt de verdiende aansluitingstreffer voor UDI wanneer Wassenberg op rechts voorbij twee tegenstanders glipt en teruglegt op de inlopende van Geelkerken die met links goed afmaakt. Bij UDI maken dan twee aanvallers van het tweede team hun entree binnen de lijnen: Yassine Boulghalgh en Patrick Witjes. Laatstgenoemde krijgt een prima kans maar in plaats van zelf te schieten legt hij af op Wassenberg die in de ogen van de scheidsrechter buitenspel staat. Met nog een kwartier te gaan is het de ingevallen Tim Wolf die op rechts voorbij zijn tegenstanders snelt en voor geeft op Wassenberg die in twee pogingen de gelijkmaker binnen schiet (2-2). Een stand die meer recht doet aan de verhoudingen op het veld. Toch is het Schijndel dat de oefenwinst naar zich toe trekt wanneer een middenvelder vanaf zo'n 25 meter hard uithaalt en de bal over doelman Jacobs in het doel verdwijnt. Aanstaande dinsdag speelt UDI het volgende oefenduel en dan zal op het eigen kunstgras worden gespeeld tegen de amateurs van PSV uit Eindhoven.

Opstelling UDI: Tom Jacobs, Nick van Dijk, Giovanni Henskens, Mark v.d. Meulenhof (75. Patrick Witjes), Dick Smits, Mourad Maamar, Bram Wonders (46. Robin van Cuijk), Johan Vissers (46. Tim Wolf), Joep van Geelkerken, Sam Wassenberg en Mustafa Seddiqi (67. Yassine Boulghalgh).