UDI wint thuis in matig duel van Babberich (1-0)

Bij de start van het duel scheen nog een klein zonnetje maar al snel werd het mistiger. De troosteloosheid van het weer was ook te zien op het veld waar de wedstrijd tussen UDI en Babberich nauwelijks hoogtepunten kende. Terwijl Babberich achterin stond te wachten en gokte op een counterkansje moest UDI het spel maken. Veel kansen wist men niet te creëeren maar voor rust waren er twee 100% kansen waar de ene goed werd afgemaakt door Wassenberg en de tweede, een kopbal van Vissers, eindigde op de handen van doelman van Houten die met een reflex redding bracht. Een nuttige zege van de Udenaren en daarmee het behoud van de eerste plek op de ranglijst.

Sam Wassenberg drukt af voor de 1-0

UDI begon vandaag weer in de reguliere opstelling van de laatste weken. Het begin was even aftasten maar al snel bleek dat Babberich niet naar UDI was gekomen om aan te vallen. Maar de Udenaren hadden het zelf ook lastig om tot kansen te komen. Pas in de negentiende minuut was het eerste wapenfeit te noteren en dat werd ook direct een doelpunt. Bij het uitverdedigen door Babberich was het Michiel van Zuidam die goed onderschepte en de bal direct inspeelde op Wassenberg. De Udense spits nam de bal aan, passeerde zijn directe tegenstander en schoof de bal beheerst in het doel (1-0). Enkele minuten later had de wedstrijd al beslist kunnen worden toen van de Meulenhof een steekbal gaf op Wolf die een uitstekende voorzet in huis heeft waar Johan Vissers echter net te weinig richting aan zijn kopbal kon geven zodat doelman van Houten met een uitstekende redding kon ingrijpen. Een schot van dezelfde Vissers met zijn mindere linkerbeen ging net over. Vlak voor de rust springt het publiek nog even op wanneer UDI-doelman van Hoeij een bal loslaat maar tegenstander Giorgio Ashruf weet niet te profiteren.

Het schot van Johan Vissers met links gaat net over

Na de rust blijft het een wedstrijd van erg mager niveau. Babberich weet nauwelijks tot aanvallen te komen en bij UDI wordt het inspelen van de bal naar de medespelers steeds slordiger. Wanneer dan de voorhoede ook nauwelijks in beeld komt en achterin enkele malen de bal erg simpel wordt ingeleverd zakt het peil van de wedstrijd steeds verder weg. De mist maakt het kijken ook niet eenvoudiger. Tegen het einde van de wedstrijd komt Babberich nog twee keer in de buurt van het Udense doel maar een echte kans krijgt men niet meer. In de blessuretijd wil men wel graag een penalty wanneer Sander Tinneveld gaat liggen in de zestien meter maar gelukkig voor de Udenaren beoordeeld scheidsrechter van Loenen de situatie goed en laat doorspelen. Het einde van de wedstrijd kwam zowel voor de vijfhonderd toeschouwers als de spelers op hetveld als een opluchting omdat de verdiende winst binnen was ondanks het moeizame duel. Volgend weekend is er een inhaalprogramma waar UDI vriendschappelijk gaat spelen tegen OSS'20.

Door de dichte mist werd het zicht alsmaar slechter

UDI´19: Thijs van Hoeij, Bram Wonders (74. Dick Smits), Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Dimitri Cremers, Mourad Maamar, Johan Vissers (82. Nick van Dijk), Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.