Valse start UDI in bekertoernooi bij Heidebloem (3-2)

Slechts een handjevol Udense supporters had de reis naar Geleen gemaakt. De thuisblijvers kregen vooral de eerste helft het gelijk aan hun zijde want UDI kende een slechte start. Slechts enkele halve kansen creeerden de Udenaren terwijl de thuisploeg aanmerkelijk gevaarlijker was. Op slag van rust kwam Heidebloem zelfs op een 1-0 voorsprong. Na rust startte UDI veel beter en al snel was het gelijk. Helaas werden vervolgens een aantal kansen op een voorsprong niet benut. Heidebloem wist nog wel 2x te scoren en dat was ondanks een late treffer van UDI voldoende voor de winst.

Het kleine clubje Heidebloem uit Geleen speelt komend seizoen voor het tweede jaar in de eerste klasse na een snelle opmars vanuit de lagere klassen. Mede dankzij enkele begunstigers weet men spelers te verleiden om daar te komen spelen. Ook dit jaar waren er weer een aantal nieuwe gezichten want de kleine vaste kern van supporters van de thuisclub wist ook nog niet precies wie de nieuwelingen waren. Feit is in ieder geval dat er een ploeg op het veld stond die de instelling had om het UDI moeilijk te maken en dat lukte hen prima. Bij UDI had trainer van den Dungen gekozen voor Boyon en Benkers op de verdedigende buitenposities. Door de afwezigheid van Bart van der Wijst stonden Henskens en van de Meulenhof weer centraal achterin. Voorin speelde Roy Vissers weer als diepste spits met Wassenberg daar vlak achter.

De wedstrijd kent in de vijfde minuut al de eerste waarschuwing voor de Udenaren wanneer Heidebloem de lat raakt boven doelman van Hoeij. Het spel is vervolgens erg rommelig met weinig goede passes en vooral de Udenaren grossieren in slechte combinaties. Halverwege de eerste helft krijgt UDI middels Wassenberg twee goede mogelijkheden maar beide schoten troffen geen doel. Ook Heidebloem is gevaarlijk maar twee maal staat van Hoeij een treffer in de weg. Nog voor rust moet Boyon al geblesseerd het veld verlaten waarna Dick Smits op linksachter komt te spelen. Richting het rustsignaal drukt Heidebloem wat verder door en in een druk stafschopgebied komt er zowaar een schotkans welke aan de eerste paal binnen vliegt en dus de verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

In de rust zullen in de Udense kleedkamer ongetwijfeld harde woorden zijn gevallen want direct na rust gaat UDI fel in de aanval. Vooral over de linkerflank slalomt van Zuidam enkele malen voorbij zijn directe tegenstander en een doelpunt kan niet uitblijven. Aan de basis van de aanval staat een voorzet vanaf rechts door Wassenberg welke door Roy Vissers wordt teruggekopt op de mee opgekomen Joep van Geelkerken die geen fout maakt en binnen twee minuten de gelijkmaker op het bord brengt. De Udense trein blijft dan doordenderen maar een goede kans voor Johan Vissers wordt niet hard genoeg ingeschoten. Thuisploeg Heidebloem loert op de counter en na twaalf minuten levert dat succes op. Met een lange bal wordt de spits gezocht en kan Henskens alleen met vasthouden zijn tegenstander afstoppen. Gelukkig voor hem levert het slechts een gele kaart op maar de bijbehorende penalty wordt goed benut en dus de 2-1 voorsprong voor Heidebloem. Bij UDI is het spelniveau weer ingezakt en wanneer dan Wassenberg op het middenveld knullig balverlies leidt en Heidebloem de bal naar voren knalt is het net comedy-capers wanneer Benkers en van Hoeij beide iets met de bal willen doen met als resultaat dat de aanvaller van Heidebloem de bal vrij mee krijgt en ingehinderd de 3-1 binnen kan schieten. Bij UDI worden dan Seddiqi en van Cuijk ingebracht maar zij kunnen weinig verschil maken. Wanneer dan ook Smits na een ongelukkige botsing geblesseerd van het veld moet staat UDI nog maar met tien spelers. Desondanks zet UDI nog een keer aan en in de slotminuut komt er zowaar nog een treffer wanneer Wassenberg een hoekschop neemt en van Geelkerken zijn tweede treffer van vandaag binnen kopt. Hoewel UDI nog even aanzet voor de gelijkmaker zit dat er niet in. De conclusie na vandaag moet zijn dat veel slechte momenten van de eerste oefenwedstrijden vandaag weer zichtbaar waren en er nog veel werk aan de winkel is. Volgende week zaterdag speelt UDI de tweede bekerwedstrijd uit tegen SV Venray, de ploeg die vandaag verrassend verloor van 1e klasser Someren. Aanstaande dinsdag speelt UDI vriendschappelijk in Groesbeek tegen Germania.

UDI'19: Thijs van Hoeij, Ruud Boyon (38. Dick Smits),  Mark v.d. Meulenhof (74. Robin van Cuijk), Giovanni Henskens, Jaap Benkers, Bram Wonders, Joep van Geelkerken , Johan Vissers (74. Mustafa Seddiqi), Michiel van Zuidam, Roy Vissers en Sam Wassenberg.