Verdiende winst voor UDI bij Juliana'31 in Malden (1-2)

De wedstrijd van de Udenaren in Malden was voor veel mensen blijkbaar in combinatie met het mooie weer de reden om zich langs de lijn te nestelen. Zo'n 600 toeschouwers, waarvan velen uit Uden,  zagen UDI sterk beginnen en verdiend op voorsprong komen door van Zuidam. Na de rust kwam Juliana langszij na een discutabele penalty maar binnen enkele minuten was Wassenberg alert om de 1-2 binnen te tikken. De Udenaren mogen alleen zichzelf aanrekenen dat het niet eerder verder afstand nam van de thuisploeg die daardoor de hoop op de gelijkmaker nog lang overeind hield. Op de winst was echter niets af te dwingen en daarmee stijgen de Udenaren naar de tweede plek in de hoofdklasse C.

Gelukkig voor de beide teams werd de wedstrijd van vandaag gewoon op natuurgras gespeeld in plaats van het naastgelegen kunstgrasveld. De warmte kon nu beter worden verwerkt al was het wel onhandig dat het gras wat aan de lange kant was en uiteraard droog zodat de bal nogal eens bleef hangen. Bij UDI was Roy Vissers afwezig vanwege een blessure en mocht Johan Vissers in de basis starten in plaats van Mourad Maamar. UDI begon sterk aan de wedstrijd en had direct een groot overwicht. De eerste uitgespeelde kans was ook direct raak. In de twaalfde minuut had Tim Wolf een goede actie op rechts waarbij de bal werd ingespeeld naar links waar Wassenberg overstapte en van Zuidam de bal hard in de verre hoek deponeerde achter doelman Weijers (0-1). Even later kreeg Wolf zelf een goede kans maar zijn schot werd half geblokt en verdween net naast de paal. Na een drinkpauze zakt de wedstrijd aan beide zijden ver weg is er bij beide ploegen veel balverlies en nauwelijks een soepele aanval te ontdekken. Zo'n 10 minuten voor rust krijgt Juliana'31 via Gijs Peters een prima kans maar zijn inzet wordt op de lijn gekeerd door doelman van Hoeij.

Na de rust start Juliana'31 zoals verwacht redelijk fel en loopt UDI teveel achteruit. Het is echter de scheidsrechter die de thuisclub in het zadel helpt wanneer een bal hard op het lichaam van Bram Wonders wordt geschoten maar de bal op de stip wordt gelegd ondanks dat de afdruk van de bal zichtbaar is op het lijf van Wonders. De strafschop wordt door Zeller benut ofschoon van Hoeij er nog bijna aan zat. Direct vanaf de aftrap zet UDI dan weer druk en binnen een minuut levert dat resultaat op wanneer dezelfde Zeller en zijn eigen doelman een communicatiestoornis hebben waar Wassenberg goed het duel in gaat tussen beide spelers. De terugspringende bal wordt door Wassenberg direct uit de lucht genomen en belandt in het lege doel (1-2). Trainer van den Dungen wisselt dan een achterhoede speler (Boyon) en brengt met Maamar een aanvallend ingestelde speler die rechts vanaf het middenveld gaat acteren. UDI heeft dan de wedstrijd in handen maar teveel kleine kansjes worden niet benut en als dan ook aanvallend de ruimte niet goed wordt benut maar net iets te vaak de individuele actie wordt gezocht blijft Juliana'31 hopen op een doelpuntje. De beste kansen zijn echter voor UDI maar Vissers, Wassenberg en van Geelkerken komen niet tot scoren. Uiteindelijk blijft de 1-2 overwinning op  het scorebord staan en stijgen de Udenaren met deze overwinning naar de tweede positie op de ranglijst. Volgende week zondag ontmoet UDI thuis Hoogeveen.

UDI'19: Thijs van Hoeij, Ruud Boyon (56. Mourad Maamar), Mark v.d. Meulenhof, Giovanni Henskens, Dimitri Cremers, Johan Vissers, Bram Wonders, Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.