Wisselvallig UDI haalt slechts 1 punt bij Rigtersbleek (2-2)

Binnen tien minuten komt UDI op achterstand in Enschede. Na de rust is UDI sterker maar scoort eerst Rigtersbleek voor de tweede maal. Daarna komen de Udenaren op stoom en zet het zoveel aanvallende druk dat de thuisploeg het doel niet schoon weet te houden. Tweemaal is het invaller Ruud Boyon die een goede voorzet in huis heeft. Allereerst scoort van Geelkerken de aansluitingstreffer. Even later wordt een kopbal van Wassenberg eerst goed gekeerd maar in de rebound is het toch raak en staat de 2-2 op het scorebord. UDI krijgt dan nog kansen op de volle winst maar dat zit er niet meer in.

Henskens in duel met Nick van der Luyt

Rigtersbleek is een echte volksclub met een kantine die volop voetbal uitademt en waar je nog een prima kop koffie kunt kopen voor 1 Euro. De ambiance langs het speelveld was echter een stuk minder. De kassa's bleven vandaag sowieso gesloten omdat anders de angst bestond dat helemaal niemand meer zou komen kijken omdat ook Fc Twente een thuiswedstrijd speelde. Al met al waren zo'n 60-70 toeschouwers getuige van de wedstrijd tussen de thuisploeg en UDI'19. Hoewel de Udenaren vandaag zo'n 150 km moesten reizen in de bus werd die afstand ruimschoots overtroffen door de scheidsrechter van dienst de heer Kok die vanaf Maastricht de reis naar Enschede moest maken.

UDI begon in de opstelling zoals de laatste weken gebruikelijk met Wassenberg als diepste man en Maamar en van Geelkerken als aanvallende middenvelders. Helaas was de start vandaag ook zoals we eerder zagen dit seizoen met een tegenstander die snel op voorsprong mag komen. Al in de 8e minuut komt de thuisploeg namelijk op voorsprong wanneer een bal in de kluts blijft liggen en Edwin Landeweerd alert is en de bal in de rechterbenedenhoek binnen schiet. Nog geen tien minuten later krijgt van de Velden een vrije doortocht door de Udense achterhoede maar weet UDI-doelman van Hoeij de bal van zijn voeten te plukken. UDI probeert wel wat aan  te vallen maar van enig gevaar voor de Enschedese doelman is geen sprake. Na iets meer dan een half uur moet Benkers naar de kant met een voetblessure en wordt hij vervangen door Ruud Boyon. Voor de rust is er nog een goede kans voor rechtsbuiten Nick van der Luyt maar zijn schot gaat naast.

Wonders verdedigt tegen de behendige Lesley Nahrwold

Na de rust keert Maamar niet meer terug en wordt vervangen door Roy Vissers, een logische wissel van trainer van den Dungen want Maamar zat duidelijk niet in de wedstrijd. De bedoelingen van UDI worden snel duidelijk en al na enkele minuten komt de eerste goede kans wanneer van Zuidam Wassenberg vrij voor de doelman zet maar die redt op het schot van de Udense spits. Na tien minuten in de tweede helft komt Rigtersbleek ineens op een 2-0 voorsprong wanneer Jef Meinderink op links teveel ruimte krijgt en zijn voorzet door van der Luyt ineens op de slof wordt genomen en in de benedenhoek verdwijnt. Voor de Udenaren is dat het signaal om er eens serieus tegen aan te gaan en binnen enkele minuten zijn er goede kansen voor Vissers (kopbal net naast) en van Zuidam (schot over). De thuisclub komt niet meer aan voetballen en de Udenaren domineren het spel met goede aanvallen over beide vleugels. Vooral op rechts benut rechterverdediger Boyon uitstekend de geboden ruimte en hij laat zien goede voorzetten in de benen te hebben. In de 66e minuut komt UDI op voorsprong wanneer Boyon een voorzet geeft op van Geelkerken die de bal aanneemt en twee tegenstanders passeert en koeltjes de bal in het doel werkt. De Udenaren blijven fel aanvallen en het was slechts een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou komen. Wederom was het Boyon die vanaf rechts hard voorgeeft waarna Wassenberg al lijkt te scoren met een kopbal maar doelman Olde Hendrikman uitstekend redt. In de rebound kan Wassenberg het karwei echter wel afmaken en daarmee de verdiende gelijkmaker op het bord brengen. De thuisclub staat dan met de rug tegen de manier en lijken rijp voor een nederlaag. Ondanks enkele prima kansen voor ondermeer Roy Vissers wordt er echter niet meer gescoord en moet UDI genoegen nemen met een punt. Achteraf gezien kunnen de Udenaren eigenlijk niet tevreden zijn met dat ene punt want wanneer men vanaf de start wat beter had gespeeld zou een overwinning zeker mogelijk zijn geweest. Nu moest men weer achter de feiten aan lopen en kwam men pas in het ritme na de 2-0 achterstand. Komende zondag kan UDI het eigen publiek weer laten zien waartoe het in staat is en dan speelt UDI thuis tegen SWZ/Boso Sneek.

Wassenberg tikt de gelijkmaker binnen (2-2)

UDI'19: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers (32. Ruud Boyon), Mark v.d. Meulenhof, Giovanni Henskens, Dimitri Cremers, Bram Wonders, Mourad Maamar (46. Roy Vissers), Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.