ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Algemene Leden Vergadering maandag 29 oktober 2012

In zijn openingstoespraak gaf voorzitter Paul Rüpp de 70 aanwezigen een korte terugblik op het afgelopen seizoen en een vooruitblik op het komende verenigingsjaar. Maar eerst was er natuurlijk aandacht voor de berichten van verhindering.
Die van bestuurslid Sjef Groenemans werd speciaal genoemd om zijn gezondheidstoestand wat nader toe te lichten. Ook was er aanvullende informatie over de gezondheid van het bekende UDI-lid Jacques van de Meer. Ter nagedachtenis aan het overlijden van Adriaan van Dalen werd er een minuut stilte in acht genomen.

Terugkijkend kwamen onderwerpen voorbij als het eerste elftal en het voorlopig eenmalige verblijf in de Hoofdklasse C, de prestaties van de vrouwen, het onderhoud van het sportpark en de gebouwen, sponsoring, kerstveiling, contacten met scu en vvu en enkele andere zaken die ook in het jaarverslag terug te vinden zijn.

Vooruitkijkend zijn een viertal uitgangspunten richtinggevend in de besluitvorming: UDI'19 moet een financieel gezonde vereniging blijven, er moet binding zijn tussen alle geledingen, met de selectieteams zo hoog mogelijk presteren, begeleiding en opvoeding staan voorop.

Na deze inleidende beschouwing werd overgegaan tot het verder afwerken van de agendapunten. Er waren geen opmerkingen over de notulen van de vorige vergadering en over het jaarverslag. Beiden werden dus met dank aan de opsteller vastgesteld. Bij de behandeling van het financieel verslag kon penningmeester Mark van de Burgt melden dat zowel de vereniging als de STAVU het boekingsjaar met een (klein) positief resultaat hebben afgesloten. Hiervoor was alom waardering vanuit de vergadering. Door verlaging van de onderhoudskosten door de nieuwe overeenkomst met de gemeente, kon het vrijgekomen geld gebruikt worden voor het aflossen van de schulden. In de begroting voor komend jaar wordt toch wel rekening gehouden met teruglopende sponsoropbrengsten (recessie) en ook op financiële meevallers wordt niet gerekend. Ondanks deze gegevens geeft de begroting toch een kleine plus te zien. Reserveringen voor het 100-jarig bestaan van de club worden nu ook al opgenomen.

Tijdens de verkiezing bestuursleden werden Paul Rüpp en Mark van de Burgt unaniem herkozen in hun functie als voorzitter en penningmeester. Willy Verwegen en Wim van Cuijk kregen ook een zeer ruime meerderheid voor hun herverkiezing als bestuurlid. Wim had wel aangegeven niet door te willen gaan met technische zaken. Daarvoor moet dus nog een oplossing worden gezocht. Net als voor de invulling van de vacature Public Relations.

Wim Scheen geeft een toelichting op het agendapunt 'Meedoen is een keuze'. Er wordt instemming gevraagd naar het instellen van een projectgroep, die zich bezig gaat houden met het vrijwilligersbeleid van de vereniging. Dit is noodzakelijk, omdat het steeds moeilijker wordt voldoende medewerkers voor allerlei taken te vinden. De vergadering staat achter het voorstel.

In de rondvraag tenslotte worden enkele praktische vragen gesteld waar snel antwoord op kan worden gegeven. Ere-voorzitter Henk Salome spreekt in zijn traditionele dankwoord grote waardering uit voor het functioneren van het bestuur en de behaalde resultaten en feliciteert uiteraard de verschillende bestuursleden met hun herverkiezing. De aanwezige leden volgen na de officiële afsluiting door de voorzitter zijn voorbeeld.

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.