ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Eerste UDI19/Empella wielerevent 'n wielerspektakel van de eerste orde

03-03-2013 • Seizoen 2012 2013 | Nieuws

wielerevent1wielerevent3

De 1e editie van het UDI/Empella Wielerevent zit er weer op. De tweede avond op hometrainers in het clubhuis van UDI'19 werd een spektakelstuk van de eerste orde. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement waarin de wielersport en UDI'19 centraal stonden.

Na de eerste avond koersen gingen de teams Jan Wouters/Joan van de Ven en Dennis Pijnenburg/Joost van Uijtert ex-aequo met 21 punten aan de leiding. Gevolgd op één punt door de vader/zoon combinatie Peter Asselman/Patrick Asselman.

Tweede avond
Zaterdagavond werd gestart met de 500 mtr sprint daarna volgde de 1000 mtr sprint en de koppelkoers. Er waren bloedstollende wedstrijden in een goed gevuld clubhuis met een hartstochtelijk meelevend publiek. Met name in de allesbeslissende finaleritten waren de verschillen met het oog vaak nauwelijks waarneembaar, waarbij diverse keren een beroep moest worden gedaan op het geavanceerde computersysteem. In de finale was de combinatie Dennis Pijnenburg/Joost van Uijtert duidelijk de sterkste met 40 punten. Met dit puntentotaal wisten zij beslag te leggen op de 1e plaats van het UDI'19/Empella wielerevent. Verrassend was dat de vader/zoon combinatie Peter Asselman/Patrick Asselman de sterke combinatie Jan Wouters/Joan van de Ven met slechts één punt voor bleven en beslag wisten te leggen op de tweede plaats. De vrouwenploeg van Anke Offermans/Dorethé Paashuis liet zich ook van hun goede kant zien en eindigde op plaats acht. Met een tijd van 16.21 sec. mag Dennis Pijnenburg zich voor één jaar de sprintkoning van het UDI'19/Empella wielerevent noemen.

wielerevent6

Prominenten
Ook de prominentenrit tussen de wethouders (Vonk — Overmans, Delhez) leverde een verrassende winnaar in de persoon van Marcel Delhez op. De rit tussen de voorzitters van de zusterverenigingen van UDI'19 (FC Uden, FC De Rakt, rksv Odiliapeel en rksv Volkel) was de voorzitter van rksv Odiliapeel Jurgen van Gerwen met overmacht de sterkste. De rit tussen de 'oud' prinsen van de Knoerissen (Blokhuis — Vogels — v.d. Brand — van Hooft) werd een zege voor Willem v.d. Brand. Dit waren leuke ritten waar de prominenten samen met het publiek er een kostelijke show van maakte. Wij bedanken onze prominenten hartelijk voor hun spontane aanwezigheid en hun enorme sportieve inzet.

wielerevent4

Eindstanden

 

Plaats

Teamnr.

Renners

Punten

1

Teamnr.6

Dennis Pijnenburg / Joost van Uijtert

40

2

Teamnr. 1

Peter Asselman / Patrick Asselman

37

3

Teamnr. 5

Jan Wouters / Joan van de Ven

36

4

Teamnr. 2

Harald Stempher / Frans Gabriels

34

Teamnr. 8

Gert van de Hoven / Coen van Diepenbeek

34

6

Teamnr. 3

Harry van de Meulenhof / Tonny Verhoeven

26

Teamnr. 4

Lammy van Hooft / Bart van Lanen/Wim van Cuijk

26

8

Teamnr. 7

Anke Offermans / Dorethé Paashuis

22

De teams Mark van de Burgt / Paul Rüpp en het team Fia Loozen / Wim Scheen wisten de eindrondes niet te bereiken.

Sprintkoning

Plaats

Renners

Tijd / sec

1

Dennis Pijnenburg

16.21

2

Coen van Diepenbeek

16.75

3

Frans Gabriels

17.67

4

Joost van Uijtert

17.95

Loterij
We hebben telkens op het einde van de avond de trekking van de loterij gehad. Brechje van Empel (de rondemiss) was bereidwillig de trekking te verrichten voor de talrijke en mooie prijzen. Deze loterijprijzen werden beschikbaar gesteld door: Empella Fietsen, Fietsplezier John Vermeulen Uden , Fysio Van den Broek, Mart en Wilma Verstegen Fietsenwinkel, Summum Biking, Rijwielhandel Ad Verstegen, Cock Uland de Fietsenwinkel en Het VisieOn Kapsalon en Viasagie. Hiervoor onze hartelijke dank.

Fantastische avonden
De activiteitencommissie is trots dat het uiteindelijke twee fantastische avonden zijn geworden. We hadden gehoopt op meer deelnemers en ook meer bezoekers, echter diegene die er wél waren hebben enorm genoten. Dit laatste geeft een uiterst prettig gevoel.
Tot slot: wij bedanken onze deelnemers, bezoekers, sponsoren in welke vorm dan ook, de fa. Manders voor de fietsen én zeker iedereen die op enigerlei wijze ondersteuning of zijn medewerking heeft gegeven om dit evenement te doen slagen. Wij gaan evalueren en hopen volgend jaar weer u ons tweede wielerevenement te kunnen aanbieden. Hebt u leuke en goede ideeën, schroom niet en laat het ons weten: activiteitencommissie@udi19.nl   

Door Fons Boekelder/Ad Tiebosch

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.