ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Mari Verhofstad, man achter de schermen

10-08-2012 • Seizoen 2012 2013 | Nieuws

Op de Open Dag UDI'19 speelt 'Oud UDI'19' een wedstrijd tegen een team gevormd uit spelers van de vier zusterverenigingen uit de Gemeente Uden die in het verleden voor UDI'19 speelden. Man achter de schermen bij het organiseren van dit soort wedstrijden is Mari Verhofstad.

door Fons Boekelder

Man achter de schermen voor het organiseren van wedstrijden voor oud 'UDI'19' spelers is Mari Verhofstad; hij zorgt ervoor dat deze 'oudjes' nog met regelmaat van de klok hun kicks kunnen aantrekken en hun wedstrijdjes kunnen spelen. Geloof het of niet, het is zelfs zijn hobby geworden om zulke wedstrijden te organiseren en geniet daar ogenschijnlijk van door deze 'oud gedienden' weer bij elkaar te brengen.

Het organiseren zit bij Mari in zijn bloed, zo is hij o.a. nauw betrokken bij de jaarlijkse Kerstveiling, The Night of the Champs en niet te vergeten de NIKE voetbaldagen. Zo is hij de drijvende kracht binnen de organisatie op de Open Dag UDI'19 als het gaat om een team van 'oud UDI'19' spelers tegen een team van de vier zusterverenigingen uit de Gemeente Uden te laten voetballen met spelers met een UDI'19 verleden.

De vier zusterverenigingen hebben hun 'ja' woord gegeven om hier hun medewerking aan te verlenen en spelers te zullen afvaardigen. Een leuke bijkomstigheid is dat de tegenstander van de 'oudjes' van UDI'19 in hun eigen clubshirts spelen m.a.w. een mengelmoes van 'Brabants Bont' zal het die zaterdagmiddag dan ook zeker zijn. Bekende namen van de zusterverenigingen met een UDI'19 verleden zijn Alex Wendt, Jos Maassen, Eric Bloem, Roy Vermey en Remco Snoep van FC Uden; Bart Kuijpers, Bart Smits, Geert Smits en Piet Bressers van FC De Rakt; Richard van den Boogaard, Adje van Oort en de gebroeders van Asseldonk van RKSV Volkel; Tom van Zanten, Thea v.d. Heijden-van Dijk, Robert van Roosmalen en Roger Verbruggen van RKSV Odiliapeel. Coach van dit team is 'good old' Jo Rooyendijk, een van de eerste spelers die UDI'19 in de jaren vijftig van 'buitenaf ' kwam versterken.

Acte de présence bij UDI'19 geven o.a. Patrick v.d. Oever, Fabrizio Marcucci, Joost Jansen, Stefan Smits, Edwin Gevers en Mark v.d. Burgt. Aanvang wedstrijd is om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ad Claassen.

Na afloop van de wedstrijd zal Mari onder het genot van een natje en een droogje samen met zijn 'oudgedienden' nog eens gezellig de vergane jaren en huidige belevenissen de revue laten passeren en alweer vooruitblikken op een volgende wedstrijd.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.