ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Praten over junioren die grensrechter in elkaar slaan!

05-12-2012 • Seizoen 2012 2013 | Nieuws

Openbare bijeenkomst  in de kantine van UDI'19

- Zondag 2 december was een zwarte dag in het voetbal. Een wedstrijd tussen twee jeugdelftallen is uitgemond in een ongelofelijk trieste gebeurtenis waarbij Richard Nieuwenhuizen het leven heeft gelaten. Dit drama heeft op de eerste plaats een enorme impact op de familie, vrienden en de vereniging.  Maar het raakt de hele voetbalwereld. Deze gebeurtenis slaat diepe wonden. De KNVB heeft besloten om het komend weekend alle wedstrijden in het amateurvoetbal niet door te laten gaan. Om stil te staan bij deze vreselijke gebeurtenis en ons samen af te vragen: Hoe nu verder?

Anton Binnenmars, directeur amateurvoetbal van de KNVB, roept amateurclubs op dit weekeinde de deuren te openen en leden bijeen te laten komen. Hij deed dat tijdens de persconferentie in Zeist. Hij wil dat mensen met elkaar praten over wat er afgelopen zondag is gebeurd in Almere, en wat er aan gedaan kan worden om dit soort zaken te voorkomen.

Het Algemeen Bestuur van RKSV UDI'19 te Uden heeft besloten om op zaterdag 8 december 2012 van 13.00 — 14.30 uur bij UDI'19 aan de Parklaan te Uden een openbare bijeenkomst te organiseren in navolging van het verzoek van de KNVB. Er zal door Dr. Hans Werdmölder een inleiding worden gegeven over veiligheid en gewelddadig  gedrag onder jongeren.  Dr. Hans Werdmölder is cultureel antropoloog en criminoloog en o.a. lector aan de Avans Hogeschool.  

werdmolder

Na de inleiding van Dr. Hans Werdmölder zal er een forumdiscussie plaatsvinden waaraan alle aanwezigen kunnen deelnemen.

De volgende personen maken o.a. deel uit van het forum :

Henk Hellegers - Burgemeester van de Gemeente Uden

Hans Werdmölder — universitair hoofddocent verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht

Jos Heutink -  Vice Voorzitter KNVB District Zuid II 

Paul Rüpp — Voorzitter UDI'19

Wim Scheen — Voorzitter Jeugd UDI'19

Voor deze bijeenkomst worden niet alleen UDI'19 leden maar ook andere belangstellenden van harte uitgenodigd. Na de bijeenkomst is er nog gelegenheid tot napraten in de kantine.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.