ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI start bekertoernooi uit bij Almkerk

14-08-2012 • Seizoen 2012 2013 | Nieuws

Voor aanvang van het komende seizoen staat zoals gewoonlijk een drietal bekerwedstrijden op het programma waarbij UDI moet proberen de volgende ronde te bereiken. Later speelt men nog tegen sv TOP en DESK maar komende zaterdag wordt er afgetrapt tegen het voor ons onbekende Almkerk, een eerste klasser uit het zaterdagvoetbal.

Na een aantal oefenwedstrijden waarbij de Udenaren over het algemeen een goede indruk achter lieten wordt het tijd voor het meer serieuze werk al blijft de eerste ronde van de beker voor elke ploeg toch nog steeds het afronden van de voorbereiding en zichzelf klaarstomen voor de start van de competitie wat echt telt.

Voor UDI start het bekertoernooi zaterdag met een tripje naar Almkerk. De ploeg komt uit in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal en is voor UDI natuurlijk een volledig onbekende tegenstander. De enige bekende naam is de trainer van de ploeg en dat is Pieter Tuns. In het verleden als trainer ondermeer actief bij Blauw Geel'38 en Best Vooruit. Het dorp Almkerk ligt in een gebied waar kerk en godsdienst nog in belangrijke mate aanwezig zijn in het dagelijks leven. Met zo'n 4000 inwoners maakt Almkerk deel uit van de gemeente Woudrichem. Afgelopen seizoen wist men zich tijdens het eerste seizoen in de 1e klasse, na de nodige inspanning, te handhaven in die klasse zonder dat daarvoor een nacompetitie noodzakelijk was. Komende zaterdag wordt het splinternieuwe kunstgrasveld officieel geopend met direct aansluitend de bekerwedstrijd tegen UDI.

Bij UDI zal trainer Bas Gosgens langzaam naar zijn gewenste opstelling willen werken al blijft voorzichtigheid geboden bij de kleine blessures waar enkele spelers mee kampen. Veel toeschouwers zullen er van Udense zijde waarschijnlijk niet aanwezig zijn omdat de eigen UDI-dag welke op het Udense sportpark wordt georganiseerd bol staat van de activiteiten. Desondanks is het te hopen dat de Udenaren meer inspiratie weten te putten voor dit bekertreffen en niet zoals afgelopen seizoen acteren toen de eerste bekerwedstrijd uit bij Heidebloem een smadelijke nederlaag betekende.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.