Degelijke overwinning UDI bij Someren (0-3)

Het was vandaag geen grootse wedstrijd die de toeschouwers in Someren kregen voorgeschoteld maar UDI was wel duidelijk de betere ploeg. Een goede fase voor de rust zorgde voor een 0-2 ruststand. Na de rust wilde Someren wel aanzetten maar echt grote kansen kwamen er niet waarna UDI met de derde treffer de wedstrijd definitief op slot gooide.

Zo'n 350 toeschouwers hadden de weg naar sportpark de Potacker gevonden waarbij de Udense aanhang weer eens in de meerderheid was. Het was goed toeven langs het Somerense kunstgrasveld in het najaarszonnetje. UDI begon vandaag in vrijwel dezelfde opstelling als afgelopen zondag in de bekerwedstrijd tegen DESO alleen doelman van Hoeij stond weer onder de lat in plaats van Jacobs. Opvallend detail vandaag bij de Udenaren was dat van den Berk zeer diep speelde en vrijwel constant naast van Veen opdook. De buitenspelers van Zuidam en Wolf speelden iets meer teruggetrokken. De wedstrijd begon wat vlak met een eerste kans voor van Veen op aangeven van Bas van den Berk maar doelman Werts redde bekwaam. UDI is de sterkere ploeg en met name Bas van den Berk en Wolf laten veel dreiging zien. Toch duurt het bijna dertig minuten voordat er weer sprake is van serieus gevaar wanneer Wolf een voorzet geeft op van Veen wiens schot wordt gekraakt. Enkele minuten later is het dan alsnog raak wanneer rechtsachter van Cuijk goed opkomt en fel een duel ingaat waarbij hij in balbezit blijft. Vervolgens volgt een uitstekende pass op de inlopende van Zuidam die de bal beheerst voorbij doelman Werts speelt en de verdiende 0-1 op het bord brengt. Enkele minuten voor de rust gaat UDI-doelman van Hoeij bijna in de fout wanneer hij iets te nonchalant is maar hij wordt geredt door de scheidsrechter die een overtreding op de Udense doelman gezien heeft. Enkele minuten voor tijd volgt er een opstootje in de zestien meter wanneer een speler van Someren Mark van de Meulenhof weg duwt en deze reageert met een forse duw terug. Even dreigt het dan onvriendelijk te worden en is het afwachten wat de scheidsrechter gaat doen want in het tumult gaat het er even fel aan toe. Uiteindelijk besluit de scheidsrechter van de Meulenhof en zijn opponent van Someren te sparen en enkel een vermaning te geven. Pas in de slotminuut is er de eerste aanvallende kans voor Someren maar een kopbal van Stijn Kusters gaat ruim over. In de blessuretijd volgt de mooiste actie van de wedstrijd wanneer Wolf weer eens zijn directe tegenstander opzoekt en met groot gemak en op snelheid passeert. Vanaf de achterlijn geeft hij een uitstekende voorzet aan de tweede paal waar Bas van den Berk zijn goede spel tot dan toe bekroont met een rake kopbal (0-2).

someren udi1

Na de pauze begint Someren wat feller en laat UDI zich wat inzakken in de hoop via de omschakeling alsnog toe te kunnen slaan. Someren doet haar best maar het is duidelijk dat het de ploeg aan aanvallende kwaliteit ontbreekt en dus nauwelijks tot scoringskansen weet te komen. Toch veert de aanhang van Someren halverwege de tweede helft op wanneer een verdwaalde kopbal via de binnenkant van de paal weer uit het doel komt en de Udense verdediging de bal kan wegwerken. Terwijl Someren naar voren speelt is UDI enkele malen gevaarlijk in de tegenstoot maar tot een doelpunt leidt dat niet. Met name UDI-spits van Veen gaat naarmate de tweede helft vordert steeds nadrukkelijker op zoek naar eigen succes maar veel geluk heeft hij niet. Met nog een klein kwartier te spelen is er nog een kans voor Someren maar Ravid Kochavi heeft onvoldoende geduld en schiet uit een prima positie voorlangs. Het meeste gevaar is er van UDI met ondermeer van Zuidam die een goede kans heeft wanneer hij alleen op doelman Werts af gaat maar deze stopt de inzet uitstekend. Even later is het weer van Zuidam die zich laat zien en op de links goed doorgaat en terug legt op Dick Smits maar die werkt de bal net naast. Even later krijgt Smits echter zijn revanche wanneer de ingevallen Vissers de bal in de zestien goed vrijspeelt en aflegt op de vrijstaande Smits die met een sliding de 0-3 binnen tikt. Al met al een dikverdiende overwinning voor UDI dat met deze winst de imposante uitreeks verder voortzet. Volgende week zal men op het eigen sportpark echter ook willen laten zien dat het thuis ook punten kan pakken wanneer de nummer zeven Nuenen op bezoek komt.

someren udi2

UDI: Thijs van Hoeij, Robin van Cuijk, Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Nick van Dijk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Bas van den Berk, Michiel van Zuidam, Kevin van Veen (79. Johan Vissers) en Tim Wolf (86. Anwar Tuithof).