Deurne geeft UDI een lesje in scherpte en effectiviteit (1-3)

In een wedstrijd waarin twee ploegen met aanvallende intenties op het veld stonden was het Deurne dat UDI liet zien hoe een wedstrijd gewonnen moet worden. Op het hele veld werd hard gewerkt en de kansen die men kreeg werden goed afgemaakt. UDI combineerde veel maar werd zelden dreigend en mocht vandaag geen aanspraak maken op de punten.

UDI begon vandaag in de vertrouwde opstelling van de laatste weken. Scheidsrechter Barry Weijers had zich blijkbaar voorgenomen snel de toon te zetten want de eerste overtreding van Joep van Geelkerken leverde de Udense middenvelder al na 23 seconden de gele kaart op. Beide ploegen spelen aanvallend en het spel golft al snel op en neer. Terwijl UDI de eerste kopkans krijgt via van Veen is het  na acht minuten al raak voor Deurne. Middenvelder Ronald Joosten wordt met een steekbal door het centrum vrij voor doel gezet en hij schiet beheerst de 0-1 binnen. UDI probeert wel een en ander maar de scherpte in de voorhoede ontbreekt wanneer zowel van Zuidam als van Veen kansen missen. Halverwege de eerste helft lijkt UDI gelijk te komen maar het doelpunt van Kevin van Veen wordt terecht wegens buitenspel afgekeurd. Even later een mooie aanval van UDI via van Veen die speelt op van Zuidam die vervolgens teruglegt op van Geelkerken maar zijn schot gaat over. Deurne blijft voorin lastig met van de Kerkhof en van Lokven die beide voor veel dreiging zorgen en de bal kunnen vasthouden voor de aansluitende middenvelders. Vlak voor rust weer een uitstekende kans voor Deurne maar de kopbal van Alain van den Besselaar raakt de paal.

UDI deurne 1

In de rust wordt Vissers gewisseld en komt Dick Smits in het spel. De jongeling kon echter geen verschil maken op het Udense middenveld. Zo'n vijf minuten na rust is het van den Broek die goed inkopt maar zijn inzet op de lijn gekeerd ziet door een Udens lichaam. UDI probeert met combinaties aanvallen op te zetten maar slaagt er niet in voldoende snelheid in het spel te brengen en kan Deurne dus niet verrassen. Deurne op haar beurt is gevaarlijk in de tegenstoten. Na een kwartier is er een kansje voor van Veen maar via een Deurne-speler gaat zijn inzet op de lat. Doordat Deurne nu iets verder inzakt wordt het voor de Udenaren onmogelijk een bres te vinden. Eindeloos combineren levert echter zelden een kans op. In een ultieme poging nog wat aanvallende impulsen te krijgen wordt van Zuidam gewisseld voor Tuithof maar het resultaat is dat de linkerkant helemaal vast komt te zitten en er dus weinig gevaar van te duchten is. Een kwartier voor het einde beslist Deurne de wedstrijd na een geweldige actie van Roy van Lokven op links die de bal goed controleert en wacht op de medespeler die in de vorm van Ronald Joosten erbij komt en die mag de uitstekende voorzet aan de tweede paal afwerken (0-2). Bij UDI zakt de moed dan helemaal weg en duidelijk is dat eenieder naar het einde verlangt. In de slotminuten komen er dan toch nog twee doelpunten. Eerst is het de ervaren invaller Maarten Vos die aangespeeld wordt en alleen oog in oog met van Hoeij kalm de 0-3 binnen schiet. Vrijwel direct vanaf de aftrap zet UDI nog een aanval op waar van Veen wordt vrijgespeeld aan de linkerzijde. Hij aarzelt geen minuut en knalt de bal met links hoog in het doel (1-3). Deze week kan de ploeg onder leiding van het trainersduo kort terugkijken op deze wedstrijd en zich op gaan maken voor de derby in Veghel tegen Blauw Geel'38/JUMBO welke zaterdagavond op het programma staat.

UDI deurne 2

UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers (62. Robin van Cijk), Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Dimitri Cremers, Johan Vissers (46. Dick Smits), Joep van Geelkerken, Mourad Maamar, Tim Wolf, Kevin van Veen en Michiel van Zuidam (69. Anwar Tuithof)