Driepunter voor UDI thuis tegen EHC (3-0)

De vele regenval had ervoor gezorgd dat het hoofdveld niet bespeelbaar was maar op het kunstgrasveld kon er prima gespeeld worden. De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar was het UDI dat middels een benutte penalty via Seddiqi op voorsprong kwam. Na de rust was UDI heer en meester in het duel en werd de voorsprong uitgebouwd naar een dikverdiende 3-0 via treffers van wederom Seddiqi en Wolf. Na het zien van de andere uitslagen een overwinning die ook zeer belangrijk was.

udi ech 1

UDI trainer Bas Gösgens moest vandaag wat improviseren in de opstelling doordat van Veen en Maamar geschorst waren en Henskens niet helemaal fit was. Achterin speelde Dimitri Cremers op linksachter terwijl Robin van Cuijk de plek op het middenveld innam. Voorin kreeg Mustafa Seddiqi het vertrouwen in de spits. Na kort aftasten ontstonden aan beide zijden kansen. Eerst was er een kopkans voor Nick van Dijk en even later was het aan de andere kant een EHC-aanvaller die vrije doorgang kreeg maar doelman van Hoeij stond prima opgesteld. Na zo'n twintig minuten spelen krijgt UDI twee prima kansen kort achter elkaar. Eerst is er een fraaie voorzet van Wolf waar Bas van de Berk kan koppen maar zijn inzet rakelings over ziet gaan. Kort hierna zet Joep van Geelkerken met een steekbal Tim Wolf vrij voor de doelman maar de Udense aanvaller ziet zijn inzet gekeerd door doelman Grootaers. Bij de bezoekers is het vooral Ron Starmans die voor de gevaarlijke acties zorgt. Na een half uur spelen is het dan ook geen toeval dat het Starmans is die een gevaarlijk hard schot lost wat door van Hoeij tot hoekschop kan worden verwerkt. UDI begint wat sterker te worden en voert de druk op richting het doel van EHC. Zo'n tien minuten voor rust komt er een hoge bal in de zestien waar verdediger Tjemu Kunu zijn arm tegen plaatst en scheidsrechter Schomaker blijft niets anders over dan de bal op de stip te leggen. Het is Seddiqi die vol vertrouwen de bal neemt en de penalty gaat nemen. Zijn inzet gaat onberispelijk in de linkerbenedenhoek en dus de 1-0. In de laatste minuten voor rust zet EHC nog even wat aan en krijgt nog twee prima kansen. De eerste is voor Starmans maar zijn inzet wordt gekeerd door van Hoeij. De andere kans is voor Wesely Schors die veel ruimte krijgt maar zijn schot gaat net naast het doel.

udi ech 2

Na de rust is het aanvankelijk weer EHC dat aanzet en een penalty claimt wanneer van de Meulenhof de bal met de arm beroerd maar van opzet is geen sprake en dus ook terecht geen penalty. Na die eerste paar minuten is het UDI dat het spel bepaald en met goede aanvallen over de vleugels voor het nodige gevaar sticht zeker wanneer zowel Wolf als van Zuidam weer eens ouderwets de tegenstanders het nakijken geven. Achterin wordt er geconcentreerd verdedigd met een meer dan uitstekend optreden van rechterverdediger Thijmen de Ruijter die een souvereine partij speelt. UDI krijgt dan een kans via een vrije trap van Cremers maar doelman Grootaers redt uitstekend. Na ruim een kwartier is het dan raak wanneer Bas van de Berk een schot lost wat door de doelman maaar half gekeerd kan worden en in de rebound is het Seddiqi die alert is en de 2-0 binnen schiet. De Udenaren bepalen de wedstrijd en hebben veel balbezit. Het aantal kansen is niet zo groot maar de meeste ballen zorgen wel voor gevaar zoals een schot van van Zuidam dat maar rakelings over vliegt. Met iets minder dan een kwartier te gaan gaat de wedstrijd definitief in het slot wanneer Seddiqi goed het duel aangaat en verlengt op Wolf die twee tegenstanders passeert en de beslissende 3-0 binnen schiet. Het spel valt na deze treffer ook direct stil met een thuisploeg die tevreden is met de winst en EHC dat geen vuist meer kan maken. Wanneer na het fluitsignaal ook de andere uitslagen binnen druppelen is er de grote opluchting dat er eindelijk weer eens drie punten zijn gehaald en zeker ook omdat de ploegen direct onder de Udenaren ook alle drie wisten te winnen (Schijndel, Goes en Brabantia). Volgende week zaterdagavond gaat UDI op bezoek bij Baronie in Breda en hopelijk volgen dan weer drie punten.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mark v.d. Meulenhof, Nick van Dijk, Dimitri Cremers, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Bas van den Berk (87. Dick Smits), Michiel van Zuidam, Mustafa Seddiqi (82. Johan Vissers) en Tim Wolf.