Gehandicapt UDI wint belangrijk duel in Nuenen (2-3)

Met de nederlaag van Blauw Geel van zaterdagavond in het achterhoofd was duidelijk dat UDI vandaag zeer belangrijke punten kon halen wanneer het zelf wist te winnen in Nuenen. De eerste helft was er een zonder al te veel hoogtepunten maar wel een 1-2 voorsprong. Na de rust werd het spannender, zeker toen de gastheren in het laatste kwartier bij een 2-3 achterstand alle ballen hoog in speelden en er diverse gevaarlijke situaties ontstonden. De Udense verdediging hield echter stand en dus was de vreugde groot na het laatste fluitsignaal.

nuenen udi 1

De Udenaren moesten vandaag van start zonder een drietal basiskrachten die wegens schorsingen afwezig waren. Op de rechtsachterplaats mocht Jaap Benkers weer eens in de basis starten. Hij kreeg de ondankbare taak Patrick Philippart af te stoppen maar slaagde met verve voor deze test want de linksbuiten van de thuisclub kreeg nauwelijks kansen. Op het middenveld was van Cuijk weer een belangrijke stoorzender in de opbouw van de tegenstander. De jongeling speelt de laatste weken al prima en daarbij maakt het niet uit waar de trainer hem op dat moment posteert. Voorin werd de plek van van Veen ingenomen door Seddiqi die hard werkte, veel kopduels won maar ongebegrijpelijkerwijze ook vaak werd teruggefloten door scheidsrechter Wassink vanwege vermeende overtredingen. De eerste helft begon gezapig op een veld dat zoals alle natuurgrasvelden na een dergelijke winter niet in optimale conditie was maar waar toch prima op gespeeld kon worden. De eerste wapenfeitjes van de wedstrijd waren een kopkansje voor Seddiqi en een schot van van Geelkerken welke rakelings voorlangs ging. Het eerste echte gevaar komt wanneer een hoge bal wordt ingespeeld en UDI-doelman van Hoeij niet naar de bal komt en daarbij Mart van de Gevel een grote kopkans geeft maar zijn inzet is te zwak en recht op doelman van Hoeij af. Met een half uur op de klok laat van de Meulenhof aan de andere kant van het veld zien hoe er gekopt moet worden. Vanaf de rechterflank is het Henskens die een hoekschop goed aan de eerste paal inbrengt en daar staat de boomlange Udenaar die de bal prima binnen kopt (0-1). De wedstrijd sukkelt wat verder maar ineens is het enkele minuten later gelijk. Vanaf de rechterflank wordt een lage harde voorzet gegeven die verdwijnt in een woud van benen en blijkbaar als laatste door Rick Wijnen wordt geraakt want die wordt door zijn teamgenoten gefeliciteerd. Nuenen lijkt de teugels even wat te laten vieren en dan is UDI dodelijk in de tegenstoot. Ruim op eigen helft komt een afgeslagen bal voor de voeten van Robin van Cuijk die het middenveld oversteekt en  niet afgestopt wordt. Zijn pass op Tim Wolf is uitstekend en de rechterspits hoeft niet lang na te denken om net van buiten de zestien de bal in linkerbenedenhoek te plaatsen. Met deze 1-2 gaan beide ploegen ook de rust in.

nuenen udi 2

Direct vanaf de aftrap is er de eerste gevaarlijke actie van Nuenen maar de lage voorzet van achterhoedespeler Richard van Malten wordt door alles en iedereen gemist. Het spel in de tweede helft is wat sneller en er komen ook meer momenten voor de beide doelen. Na bijna een kwartier in de tweede helft krijgen de Udenaren kort na elkaar drie prima kansen. Eerst onderschept Seddiqi een bal en kan alleen op doelman Voogt af maar het schot gaat over het doel. Nog geen minuut later een soortgelijke actie maar nu is het van Michiel van Zuidam die als de sneltrein naar de doelman onderweg is maar zijn inzet op het laatste moment gestopt ziet worden door de Nuenense doelman. De derde kans binnen drie minuten is dan uiteindelijk wel raak. Bas v.d. Berk komt in balbezit en speelt zichzelf fraai vrij richting doel van Voogt. Eerst passeert hij met een geweldige schijnbeweging een Nuenense verdediger en wanneer hij dan op de achterlijn doelman Voogt ontmoet volgt een volgende sublieme beweging waarmee de doelman op de achterlijn gepasseerd wordt en de bal vervolgens aan de tweede paal in het netje wordt gelegd. Een echt hoogtepunt van de middag zorgt voor de 1-3. Nuenen lijkt dan rijp voor een definitieve beslissing maar wanneer van Cuijk op de rand van de zestien meter wordt neergehaald schreeuwt iedereen om een vrije trap maar de scheidsrechter constateert niet eens een overtreding. Ofschoon de voorsprong twee doelpunten is is het Udense publiek er absoluut niet gerust op. Al na enkele minuten blijkt dat dat niet onterecht is. Nuenen pompt alle ballen hoog voor het doel en schiet uit alle standen. Onder het motto vrouwen en kinderen eerst wordt er veel inzet getoond bij de Udenaren maar de broodnodige defensieve rust ontbreekt evenals op Tweede Paasdag thuis tegen Blauw Geel'38. Met nog een kwartier te spelen valt de aansluitingstreffer wanneer binnen vijf minuten wellicht al de tiende bal hoog wordt ingespeeld en deze in een wirwar van hoofden velengd wordt en achter van Hoeij in het net belandt. Volgens de speaker van Nuenen zou van Malten gescoord hebben maar tekenend genoeg werd er niemand gefeliciteerd en leek het dan ook meer een eigen doelpunt van de Udenaren. De spanning in en om het veld neemt toe en de Udense supporters moedigen hun spelers aan om alles te geven. Toch wordt het nog een aantal keren billen knijpen wanneer hoge ballen net achter de Udense verdediging vallen waarbij je zou hopen dat doelman van Hoeij er bij zou kunnen om wat meer rust te brengen maar dat was erg lastig. De laatste minuten kreeg UDI weer wat meer de controle terug en uiteindelijk was de 2-3 overwinning dik verdiend. Drie zeer belangrijke punten en nu dus op naar de wedstrijd van volgende week thuis tegen Brabantia waarin wederom drie zeer belangrijke punten te halen zijn. Uit won UDI eenvoudig van de Eindhovenaren maar de ploeg heeft in de winterstop wat versterkingen gehaald en doet het sindsdien niet slecht getuige ook het gelijkspel vandaag tegen Deurne.

UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Nick van Dijk, Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Robin van Cuijk, Joep van Geelkerken, Bas van den Berk, Mustafa Seddiqi, Michiel van Zuidam (89. Johan Vissers) en Tim Wolf (83. Anwar Tuithof).