Machteloos UDI onderuit in Deurne (2-1)

De Udenaren waren vandaag de ploeg met het meeste balbezit maar het aantal kansen wat men wist te creëeren was duidelijk te weinig. Deurne wachtte geduldig af en profiteerde optimaal door uit drie kansen tweemaal te scoren. De aansluitingstreffer vlak voor tijd door v.d. Berk kwam te laat om het Deurne nog lastig te maken.

Het sportpark van de sv Deurne heeft een ware gedaanteverwisseling ondergaan sinds beide teams elkaar twee seizoenen geleden voor het laatst troffen. Op het hoofdveld ligt kunstgras en aangrenzend is een fraai nieuw clubgebouw opgetrokken met onderin kleedkamers en materiaalruimten met op de verdieping een kantine en bestuurskamer. Het gure weer met een snijdende wind zorgde ervoor dat het aantal mensen dat op het onderlinge treffen tussen Deurne en UDI'19 af was gekomen beperkt bleef tot zo'n 150-200 toeschouwers.

derune udi 1

UDI begon de wedstrijd met een aantal afwezigen: de Ruijter (geblesseerd), v.d. Meulenhof, van Zuidam en van Veen (geschorst). Trainer Bas Gösgens koos daarom voor een voorhoede met Wolf op rechts, Seddiqi in de spits en v.d. Berk op links. Achterin werd zoals wel vaker deze competitie gespeeld met een driemans achterhoede waarbij Henskens weer in het centrum stond en Dimitri Cremers op linksachter mocht starten. De wedstrijd op zich kwam maar moeizaam op gang met UDI dat het grootste deel balbezit had maar weinig dreiging richting de voorwaartsen had. Deurne had ook weinig in te brengen maar werd in het zadel geholpen toen scheidsrechter Barrett op de rand van de zestien meter een onschuldig duel tussen een Udense verdediger en Harm van der Steen onderbrak en de thuisclub een vrije trap gaf. Linkspoot Jan Kuipers plaatste zich achter de bal en krulde de bal netjes in het doel achter UDI-doelman van Hoeij. De scheidsrechter was de eerste helft sowieso al vaker in beeld bij enkele gele kaarten die ogenschijnlijk onnodig werden uitgedeeld. UDI probeert dan weer aan te zetten maar tot een goede doelpoging komt het niet. Deurne leunt rustig achteruit en wacht geduldig op de kansen. In de slotminuut van de eerste helft komt er een goede kans wanneer Dennis Groen uit haalt maar van Hoeij redding weet te brengen. In de blessuretijd van de eerste helft komt Deurne dan onverdiend op een grotere voorsprong. Een lange bal vanaf rechts wordt aan de tweede paal gebracht waar Jeroen van de Kerkhof met twee handen zijn tegenstander van Dijk weg duwt en de bal vervolgens zo voor de voeten van Harm van der Steen legt die de 2-0 binnen schiet. Terwijl iedereen de overtreding heeft gezien en de Udenaren protesteren geeft de scheidsrechter aan niets onreglementairs te hebben gezien en dus telt de treffer gewoon.

derune udi 2

Na de rust eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. UDI speelt contant op de helft van de tegenstander en Deurne plooit met de hele ploeg teruguit, gokkend op de counter. Het duurt echter bijna twintig minuten voordat UDI het eerste gevaar kan stichten en het is Dimitri Cremers die met een strak schot doelman Bukkems tot een ingreep dwingt. Aan UDI-zijde zijn inmiddels Vissers en Tuithof in de ploeg gekomen voor Seddiqi en van Cuijk. Hiermee wordt steeds meer het spel door het centrum gezocht waar het echter veel te druk is om gevaar te kunnen stichten. Toch dringt UDI meer aan en moet Deurne nu steeds vaker terug in de eigen zestien meter. Een volgende kans is er voor UDI wanneer v.d. Berk uithaalt met rechts maar wederom is het doelman Bukkems die de bal met een sublieme redding naast het doel werkt. De Udenaren maken vlak voor het einde dan toch eindelijk een treffer wanneer Smits op links doorkomt en laag inspeelt op de inlopende v.d. Berk die van dichtbij in kan tikken (2-1). Het doelpunt valt echter te laat voor de Udenaren om nog tot de gelijkmaker te komen waar men gezien het spelbeeld wel recht op had gehad. Het recht heeft echter niet gezegevierd en de bittere constatering is dat er weer geen punten zijn behaald. Na een weekje carnaval wacht over twee weken thuis de zes-punten wedstrijd tegen Blauw Geel'38. De Veghelse ploeg zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen na de 1-5 nederlaag thuis tegen Nuenen staat men nu op plaats 12 wat aan het einde van het seizoen nacompetitie zou betekenen. UDI zal echter ook haar punten moeten gaan halen en dus wordt het zondag 17 februari een zeer belangrijk treffen op sportpark Parkzicht.

UDI: Thijs van Hoeij, Dimitri Cremers, Giovanni Henskens, Nick van Dijk, Mourad Maamar, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk (62. Johan Vissers), Dick Smits, Bas van den Berk, Mustafa Seddiqi (75. Anwar Tuithof) en Tim Wolf.