Puntendeling UDI in derby tegen Blauw Geel (3-3)

In de zon en uit de wind was het prima toeven op het Udense sportpark waar zo'n 1300 toeschouwers op de strijd tussen UDI en Blauw Geel waren afgekomen. UDI kwam twee keer op ruime voorsprong (2-0 en 3-1) maar moest toezien hoe de bezoekers in de laatste tien minuten alsnog een gelijkspel uit het vuur haalden met de gelijkmaker van Emiel van der Sanden twee minuten in blessuretijd.

De wedstrijd begon vandaag twintig minuten later omdat de assistent-scheidsrechter tijdens de warming-up dusdanig geblesseerd raakte dat hij niet kon assisteren. Uiteindelijk werd een vervangende assistent-scheidsrechter gevonden zodat de wedstrijd alsnog van start kon gaan. UDI begon vandaag met een driemansachterhoede en daarvoor een middenveld met vier spelers waarbij van Cuijk vooral aan de linkerkant actief was. De Udenaren begonnen goed aan de wedstrijd en zagen al na enkele minuten een schot van Kevin van Veen net naast gaan. Vervolgens werden de Udenaren in het zadel geholpen door twee onhandige acties van doelman Jeroen Janssen van de Veghelnaren. In de negende minuut wordt er een hoekschop vanaf links genomen waar de doelman mistast en Nick van Dijk de bal binnen weet te schieten (1-0). Na ruim een kwartier gaat de doelman weer niet vrijuit wanneer van Veen vanaf de linkerzijlijn een voorzet geeft die net voor de doelman stuit maar tot afgrijzen van alle Veghelnaren vervolgens door zijn handen glipt. Pas halverwege de eerste helft komt Blauw Geel voor het eerst gevaarlijk voor het doel maar spits Mols schiet ietwat gehaast de bal van binnen de zestien meter ruim naast. UDI blijft de controle over het spel houden en lijkt op een derde treffer af te stevenen wanneer van Geelkerken met een goede combinatie vrij voor de doelman wordt gezet maar deze stopt de inzet uitstekend met de voet. Ruim tien minuten voor de rust krijgt Blauw Geel een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer wanneer Maamar een overtreding begaat en een vrije trap wordt toegekend enkele meters buiten de zestien. Spits Alexander Mols toont vervolgens zijn grote klasse door de bal hard over de muur in de kruising te schieten (2-1).

udi blauwgeel 2

Na de rust begint de wedstrijd rustig met UDI dat iets meer controle heeft over het spel maar net als de Veghelnaren er geen grootse wedstrijd van kan maken. Een eerste kansje is er voor van Veen maar zijn schot gaat voorlangs. Met nog ruim een kwartier te gaan veert het Udense publiek op wanneer van Veen een vrije trap mag nemen op ongeveer dezelfde plek als eerder in de wedstrijd Mols dat mocht. Ook van Veen laat zien dat hij een uitstekende traptechniek heeft want ook zijn inzet gaat hard voorbij de muur alleen nu in de rechterbovenhoek. De wedstrijd lijkt met die 3-1 voorsprong definitief gelopen en ook Blauw Geel lijkt de strijd opgegeven te hebben. Inmiddels is er links en rechts wat gewisseld en lijkt UDI te willen consolideren. Helaas is men echter niet echt scherp in de verdediging en zeven minuten voor tijd komt de aansluitingstreffer voor Blauw Geel min of meer uit de lucht vallen wanneer men op links op komt en de bal terug gelegd wordt op Mols die zijn tweede van de middag binnen tikt. Het Veghelse publiek gaat er dan nog vol achter staan en de bezoekers pompen alle ballen hoog richting Udens doel. Ook volgen er enkele hoekschoppen en dat wordt de Udense ploeg uiteindelijk fataal. Terwijl de tijd op het scorebord al stil staat en de klok twee minuten blessuretijd aangeeft komt de bal na weer een afgeslagen bal voor de voeten van de volledige vrijstaande Emiel van de Sanden die vanaf de rand zestien mag uithalen en vlekkeloos de verre hoek vindt (3-3). De opluchting en vreugde bij spelers en publiek van Veghelse zijde is enorm want dit punt was niet echt meer verwacht. Voor UDI een bittere pil dat het weer niet in staat is een dergelijke wedstrijd met drie punten af te sluiten ondanks dat men daar gezien de gehele wedstrijd eigenlijk wel het meest recht op had. De gasten hebben geknokt tot het einde en hebben het punt in ieder geval niet cadeau gekregen. Dit Paasweekeinde is voor de Udenaren dus allesbehalve tevredenstellend verlopen met slechts één punt uit twee duels. Volgende week moet UDI op bezoek bij Nuenen en zal dan op zoek moeten naar de drie punten tegen de ploeg die een verliespunt boven de Udenaren staat. Daarbij ontbreken in ieder geval Maamar en van Veen die afgelopen zaterdag tegen een gele kaart aanliepen.

udi blauwgeel 3

UDI: Thijs van Hoeij, Robin van Cuijk, Mark v.d. Meulenhof, Nick van Dijk, Giovanni Henskens, Joep van Geelkerken, Mourad Maamar, Bas van den Berk (70. Johan Vissers), Mustafa Seddiqi (63. Michiel van Zuidam), Kevin van Veen (83. Jaap Benkers) en Tim Wolf.