Puntendeling UDI thuis tegen Nuenen (2-2)

In een wedstrijd waarbij het publiek maar zelden goed voetbal zag kwamen UDI en Nuenen niet verder dan een gelijkspel. Voor de rust kwam UDI gelukkig op voorsprong door een eigen doelpunt van Nuenen. Na de rust kwam Nuenen verdient op 1-2 maar mocht UDI haar spits Kevin van Veen bedanken dat hij de gelijkmaker binnen schoot.

udi neunen 1

Een half uur voor de aftrap begon het flink te regenen op het Udense sportpark en beide ploegen werden bij het begin van de wedstrijd dus geconfronteerd met een zwaar bespeelbaar veld. De eerste tien minuten was UDI duidelijk de bovenliggende partij maar grote kansen waren er niet. Nuenen kreeg na een kwartier een goede schietkans via Philippart maar doelman van Hoeij redde bekwaam. De wedstrijd vervlakte vervolgens met twee ploegen die beiden weinig controle hadden op het spel. Na een half uur spelen krijgt Nuenen kort na elkaar twee uitstekende kansen middels Werts (kopbal) en Philippart (schot) maar twee keer redde doelman van Hoeij door de bal over de lat te tikken. Enkele minuten voor de rust komt UDI ineens op voorsprong wanneer van den Berk een voorzet geeft die door Richard van Malten in eigen doel wordt gegleden (1-0). Direct erna krijgt UDI weer een goede kans wanneer van den Berk fraai inspeelt op Wolf die echter zijn inzet gestuit ziet door doelman Voogt. In de slotminuut is er een tweede grote kans voor UDI wanneer van den Berk een counter opzet en afspeelt op Wolf die echter niet kan afronden.

udi neunen 2

Na de rust gaat de wedstrijd verder zoals die in de eerste helft eindigde met Nuenen dat het iets betere van het spel heeft. Bijna worden de bezoekers geholpen wanneer UDI staat te klungelen in de verdediging en van Dijk uiteindelijk balverlies leidt maar van Hoeij redt op het schot van de aanvaller van Nuenen. UDI blijft slordig spelen en in alle linies ontbreekt de controle over het spel. Het is dus afwachten wanneer Nuenen zal gaan scoren. Uiteindelijk valt de verdiende gelijkmaker in de 67e minuut wanneer Jacobs teruglegt op de inlopende Philippart die beheerst de 1-1 scoort. Enkele minuten later lijkt Nuenen op 1-2 te komen wanneer dezelfde Philippart voor een leeg doel de bal krijgt maar over schiet. Het blijkt uitstel van executie want het spel van de Udenaren zakt nog verder weg en Nuenen koerst aan op de voorsprong die enkele minuten later ook daadwerkelijk op het bord komt. Het is Christianen die op links doorkomt en een uitstekende voorzet geeft op Noel Jansen die de bal aanneemt, wegdraait en beheerst de 1-2 binnen schiet. UDI lijkt dan op een nederlaag af te stevenen maar heeft het geluk dat spits van Veen scherp blijft en binnen zestig seconden de bal in de zestien meter voor de voeten krijgt, draait en met gevoel de bal in de rechterbovenhoek krult (2-2). De gelijkmaker komt eigenlijk uit de lucht vallen maar wordt uiteraard met vreugde verwelkomt. In het restant van de wedstrijd loeren beide ploegen nog op een kansje en daar zijn de Udenaren het dichtst bij een mogelijke treffer. De eerste keer is het invaller Tuithof die alleen op doel af mag maar vanuit een lastige hoek ruim naast schiet. In de slotminuut creeert dezelfde Tuithof nog een kans door vanaf links naar binnen te komen en met rechts uit te halen maar zijn schot ging net over. Een overwinning voor de Udense ploeg was echter ook teveel van het goede geweest en dus een terechte puntendeling tussen UDI en Nuenen. UDI haalde hiermee bovendien voor het eerst weer een puntje in een thuiswedstrijd na drie opeenvolgende thuisnederlagen.

udi neunen 3

UDI: Thijs van Hoeij, Robin van Cuijk, Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Nick van Dijk, Mourad Maamar, Joep van Geelkerken, Bas van den Berk (75. Johan Vissers), Michiel van Zuidam (64. Anwar Tuithof), Kevin van Veen en Tim Wolf.