Royale thuisnederlaag UDI tegen Baronie (1-4)

UDI gaf de negatieve thuisreeks een vervolg door een verdiende 1-4 nederlaag tegen Baronie. De ploeg uit Breda was zeker de tweede helft de beste ploeg en kwam verdiend op 0-2. De bezoekers waren echter ook veel bezig met toneelspel en links en rechts werd er volop geprovoceerd waar de scheidsrechter niet tegen op trad maar vooral ook UDI niet goed op reageerde. Een behoorlijk aantal gele kaarten was het gevolg en na twee keer dubbel geel moest UDI met negen man verder en werd het uiteindelijk 1-4.

UDI begon vandaag in dezelfde opstelling als afgelopen week bij EHC. De start van de wedstrijd was fel met veel kleine overtredingen. Al binnen tien minuten hadden Maamar en van Cuijk geel in het bezit. Baronie liet zien veel goede spelers te hebben en vooral de voorhoede bleek over veel snelheid en technisch vermogen te beschikken. In de elfde minuut moet van Hoeij voor het eerst in actie komen op een schot van Kevin Keehnen. Ook UDI krijgt kansen met een mogelijkheid voor Dick Smits die net naast schiet en even later is het Kevin van Veen die net over schiet uit de draai. Na ruim een half uur komt van Geelkerken recht voor het doel met een handige actie de zestien meter binnen maar doelman van Oorschot kan redding brengen. Opvallend is dan al dat de bezoekers bij het minste of geringste contact zware blessures veinzen terwijl men twee seconden later weer vrolijk rond rent. UDI laat zich daar wat teveel in mee nemen en lijkt wat concentratie te verliezen. Baronie wordt dan steeds wat sterker en een doelpunt hangt in de lucht. Drie minuten voor rust is het dan zover wanneer een hoekschop door Emre Ucerler, een van de beste spelers op het veld, goed wordt ingekopt (0-1).

udi baronie 1

Na de rust blijft Dick Smits in de kleedkamer achter en komt van Zuidam in de ploeg zodat van den Berk naar het middenveld verhuist. UDI probeert dan wat meer druk te zetten maar veel kansen levert dat niet op. De spelers van Baronie gaan verder waar het voor de rust begon en lagen voor het minste of geringste op de grond te kermen. Jammer want met voetbal was men sowieso de Udenaren al de baas. Zo'n tien minuten na de hervatting is het dan ook weer raak wanneer wederom Emre Ucerler recht voor het doel wordt vrijgespeeld en simpel de 0-2 binnen kan schieten. Met nog iets minder dan een half uur te spelen brengt Gösgens Seddiqi en Vissers voor Henskens en van den Berk in een poging alles op alles te zetten. Met wat opportunisme lijkt UDI ook wat sterker te worden maar de verdediging onder leiding van Jamie Kankam geeft weinig kansen weg. Invaller Vissers komt nog met een goed schot maar dit wordt net voldoende van richting veranderd. Even later een goede actie van van Zuidam met een voorzet op van Veen waar doelman van Oorschot echter weer redding kan brengen. Doordat Baronie de bal net wat sneller rond laat gaan heeft UDI moeite de duels te winnen. Het eerste slachtoffer daarvan is Maamar die net te laat komt en dus met zijn tweede geel kan vertrekken. De wijze waarop vervolgens enkele spelers van Baronie de UDI-spelers benaderen is is het voetbal spelletje onwaardig. Waar het Udense publiek fel reageert op de provocaties laat scheidsrechter Steeg de acties onbestraft. Met nog tien minuten op de klok lijkt UDI terug te komen in de wedstrijd wanneer in een klutssituatie voor het doel van Baronie de bal via het lichaam van Dimitri Cremers in het doel verdwijnt (1-2). Waar UDI met een man minder vol op de aanval gaat is het natuurlijk Baronie dat kansen krijgt in de counter. Het is doelman van Hoeij die fraai een derde treffer verhinderd door een bal van de voeten van Johannes te plukken. Even later krijgt van Cuijk ook zijn tweede geel en moet UDI met negen man verder. Baronie weet hier uiteindelijk prima van te profiteren door via Jorn Sweres in de laatste zes minuten nog tweemaal te scoren. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Breda en UDI zal zich af moeten vragen of een deel van de gele kaarten te voorkomen waren. Komende zondag in de bekerwedstrijd uit bij DESO (Oss) zal in ieder geval Maamar moeten toekijken aangezien beide gele kaarten de vierde en vijfde van dit seizoen waren en dus twee wedstrijden schorsing betekenen.

udi baronie 2

UDI: Thijs van Hoeij, Robin van Cuijk, Giovanni Henskens (63. Johan Vissers), Mark van de Meulenhof, Dimitri Cremers, Dick Smits (46. Michiel van Zuidam), Joep van Geelkerken, Mourad Maamar, Bas van den Berk (63. Mustafa Seddiqi), Kevin van Veen en Tim Wolf.