Schijndel zet zegereeks voort in Uden (0-3)

Schijndel heeft vandaag in Uden laten zien dat de reeks van vijf overwinningen op rij geen toeval was. In de eerste helft waren de bezoekers heer en meester op het veld. De 0-2 voorsprong bij rust was dan ook dik verdiend. Nadat de Udenaren met een rode kaart met tien spelers verder moesten was de wedstrijd definitief gelopen en mocht men tevreden zijn dat Schijndel slechts een keer doel trof waar men legio 100% kansen kreeg op meer. Maandag zullen de Udenaren zich van een andere zijde moeten laten zien in de derby tegen Blauw Geel wil men de drie punten in eigen huis houden.

udi schijndel1

Bij UDI begon vandaag Maamar zoals verwacht in de basis ter vervanging van de geschorste van Cuijk. Al vanaf het fluitsignaal was het echter direct Schijndel wat de toon zette in de wedstrijd door feller in de duels te zijn en bovendien wist men elkaar gemakkelijk te vinden. Al in de zesde minuut komen de gasten op voorsprong wanneer UDI bij een inworp Danny Verbakel verzuimd te dekken die slim vrijstaat, de bal krijgt en een voorzet geeft op spits Wiekema die goed binnen knikt (0-1). UDI probeert wel wat maar krijgt geen grip op het Schijndelse spel. Na bijna een half uur spelen ontsnappen de Udenaren aan een grotere achterstand wanneer binnen een minuut vier doelpogingen van Schijndel stranden in een woud van benen binnen vijf meter voor het doel en tenslotte zelfs met een schot van Wiekema op de paal. Vlak voor rust valt dan toch de verdiende tweede treffer voor de Schijndelnaren. Uit een vrije trap vanaf ruim twintig meter krult Tim van Bladel de bal over de muur in de hoek. Op slag van rust ontsnapt Schijndel-speler Gerke van den Akker aan rood wanneer hij van Veen op de rand van de zestien vast houdt en de vrije doorgang verhinderd. Scheidsrechter van Dongen lijkt echter even een vuiltje in het oog te hebben want hij ziet er niet eens een overtreding in.

udi schijndel2

In de rust grijpt trainer Bas Gösgens in en haalt zijn beide buitenspelers Wolf en van Zuidam naar de kant en brengt Vissers en Seddiqi in de hoop wat veranderingen tot stand te brengen. Helaas weten de Udenaren maar niet tot echte kansen te komen al doet van Veen enkele verwoede pogingen maar Schijndel-doelman van der Donk hoeft zelden in actie te komen. Na ruim een kwartier moet UDI met tien man verder wanneer de Ruijter een sliding wat laat in zet en zijn tegenstander raakt. De overtreding was 100% duidelijk en ook de rode kaart kon gegeven worden. UDI gaat dan achterin 1 op 1 spelen en dus krijgt Schijndel meer ruimte. Met name Armin Alibasic krijgt legio kansen maar gelukkig voor de Udenaren heeft hij zijn vizier vandaag niet op scherp staan. Ook Danny Verbakel krijgt nog een uitstekende kans maar doelman van Hoeij redt uitstekend. Een kwartier voor tijd veert de UDI-aanhang even op wanneer Nick van Dijk goed doorzet en de paal raakt maar duidelijk is dan dat het UDI vanavond ook aan dat ene beetje geluk ontbreekt. Terwijl UDI druk naar voren probeert te zetten blijft Schijndel prima voetballen en weet het vlak voor de tijd ook de derde treffer te maken vanaf rechts via invaller Sjaak Egmond. In de slotfase ontsnapt aan UDI-zijde Mourad Maamar nog aan rood wanneer hij een Schijndel-speler net buiten de zestien neer legt en slechts geel krijgt. UDI werd vandaag simpel verslagen door Schijndel dat beter was. Op Paasmaandag wacht nu de grote uitdaging in de vorm van de derby tegen Blauw Geel'38. Het is duidelijk dat UDI dan wat anders op het veld zal moeten staan maar hopelijk levert het onderlinge duel sowieso al voldoende motivatie op bij de spelers zodat het publiek van een mooie wedstrijd kan gaan genieten.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mark v.d. Meulenhof, Nick van Dijk, Giovanni Henskens, Joep van Geelkerken, Mourad Maamar, Bas van den Berk (78. Anwar Tuithof), Michiel van Zuidam (46. Mustafa Seddiqi), Kevin van Veen en Tim Wolf (46. Johan Vissers).