Sterk UDI derde op JVC Tournament

UDI speelde dit weekend op het JVC Tournament twee wedstrijden. Op vrijdagavond werd hoofdklasser RKHVV volledig overklast en bleef de teller steken op 11 treffers. Zaterdagavond was een wedstrijd van een heel ander kaliber tegen thuisclub JVC Cuijk uitkomend in de Topklasse. Fris spelend was vooral de eerste helft van een hoog niveau. JVC Cuijk was uiteindelijk wat gelukkiger in de afwerking en won met 4-2.

Afgelopen seizoen troffen UDI en RKHHV elkaar in de competitie en beide keren wist de ploeg uit Huissen te winnen. UDI wilde dus iets recht zetten tegen een tegenstander die een tweetal belangrijke spelers moest missen wegens blessures maar verder volgens de lokale volgers zo ongeveer compleet was. De Udenaren begonnen erg gretig aan het duel en direct werd duidelijk dat men veel druk op de bal wilde zetten en die speelwijze leverde al snel succes op. Terwijl het publiek nog aan het binnendruppelen was stond UDI binnen vijftien minuten spelen al op een 0-3 voorsprong. Eerst was het Mark van de Meulenhof die een indraaiende vrije trap aan de tweede paal het beslissende tikje kon geven. Daarna was het telkens UDI dat met vroeg storen in balbezit kwam en via Robin van Cuijk en Kevin van Veen op 0-3 kwam. De ploeg van RKHVV maakte een zwakke indruk en de snelle achterstand zal ook niet meegeholpen hebben voor de moraal om de wedstrijd alsnog een echte strijd te laten zijn. Na ruim een half uur werd de score verder opgevoerd toen spits Kevin van Veen een hard schot loste vanaf de rand van de zestien meter. De doelman keerde de inzet goed maar werd in de rebound door dezelfde van Veen gepasseerd die de terugspringende bal koeltjes onder controle bracht en zijn tegenstander op het verkeerde been zette en de 0-4 binnen kon tikken. Enkele minuten later is er weer een onderschepping en nu wordt Anwar met een lange bal weggestuurd waarna hij wat ruim om de keeper ging maar toch de 0-5 kon binnen tikken.

Na de rust komen bij UDI zes nieuwe spelers in het spel die de eerste minuten wat zoekende zijn en wat slordig zijn in de actie. RKHVV is dan een korte fase ook wat sterker maar na tien minuten begint de periode van Mustafa Seddiqi die binnen veertien minuten drie keer weet te scoren na goed voorbereidend werk van ploeggenoten en eenmaal een blunder van de doelman. UDI is de tweede helft heer en meester maar is eigenlijk te slordig in de afwerking waar de begeleiding aan de zijkant terecht zijn onvrede over uitte. In het laatste kwartier nog een drietal mooie treffers die de eindstand naar 0-11 zouden brengen. Eerst wordt Tim Wolf aangespeeld die vervolgens met zijn linkerbeen de bal in de rechterbovenhoek knalt. Kort daarna mag Dick Smits vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije trap die hij netjes over de muur krult. Het slotaccoord is wederom voor Wolf die vanaf de middenlijn een sprintduel aangaat en zijn tegenstander helemaal zoek loopt, de doelman passeert en binnen schiet. Al met al een oefenwedstrijd waarbij UDI heeft laten zien goed druk te kunnen en met verschillende opstellingen ook aardig uit de voeten te kunnen maar een echte graadmeter was deze wedstrijd zeker niet.

Zaterdagavond wachtte JVC Cijk als volgende tegenstander. De thuisclub had vrijdagavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen Venray wat vervolgens vandaag met 3-1 won van RKHVV zodat de thuisclub ook tegen UDI moest winnen om een kans te maken het eigen toernooi te winnen. Een kleine tweehonderd toeschouwers hadden de weg naar het sportpark gevonden maar die mensen zagen wel een prima duel. De thuisploeg had in vergelijking met de wedstrijd van vrijdag nu een aanmerkelijk sterker team op de been gebracht met ondermeer doelman van Strien, achterin Ritzen en Nick de Graaf en de middenvelders Schouten, Hofmeijer en Assouiki. UDI begon zaterdagavond opvallend genoeg met een voorhoede met Anwar Tuithof, Mustafa Seddiqi en Tim Wolf. De Udenaren begonnen sterk en zette meteen veel druk op de opbouw van JVC. Al na vier minuten had dat succes toen Joep van Geelkerken een bal onderschepte en vanaf rechts voor kon geven op de inlopende Tuithof die simpel de 0-1 binnen kon tikken. Even later was er een fraaie actie van Seddiqi maar zijn schot ging net over. UDI was op dat moment de betere ploeg die vooral veel duels op het middenveld wist te winnen en goed de zijkanten zocht voor de opbouw van de aanval. Veelzeggend was het feit dat rechteraanvaller Joep van Kempen vooral moest verdedigen op de opkomende Dimitri Cremers. Na ruim een kwartier kreeg JVC Cuijk een cadeautje van de leidsman toen Hofmeijer simpel naar de grond ging en JVC op de rand van de zestien een vrije trap kreeg. Nick de Graaf tilde bal netjes over de muur in het doel maar UDI-doelman Jacobs had hier wellicht bij kunnen zitten. UDI liet zich niet van de wijs brengen en bleef goed voetballen. Een vrije trap van Maamar belandde op de lat en van Geelkerken zag een pegel van afstand net voldoende van richting veranderd worden om geen doel te treffen. Zo'n tien minuten voor de rust is het oud-UDI-speler Hofmeijer die zijn grote voetbalkwaliteiten laat zien wanneer hij vanaf het middenveld opkomt en niet kan afspelen op buitenspel staande medespelers. Hij besluit alleen verder te gaan, soleert langs de UDI-verdediging en schiet mooi de 2-1 binnen. Vlak voor rust weer een discutabel moment wanneer Wassenberg ogenschijnlijk enkele meters buitenspel staande toch mag doorgaan en hij goed afgeeft op van Kempen die de 3-1 binnen schiet. JVC komt daarmee op een royale voorsprong die men vooral heeft door het optimaal benutten van de mogelijkheden. UDI mag zichzelf weinig verwijten want de Udense ploeg was tot dan minimaal gelijkwaardig aan de Topklasser.

Na de rust wordt er weer volop gewisseld en komt ondermeer Kevin van Veen binnen de lijnen. De nieuweling bij UDI moet duidelijk nog wennen aan het spelsysteem van de Udenaren maar hij laat regelmatig goede dingen zien en lijkt iemand waar we nog het nodige van kunnen verwachten dit seizoen. Het spel in de tweede helft oogt aanmerkelijk rommeliger en de aanvalsopbouw van beide teams komt duidelijk minder goed uit de verf. Halverwege de tweede helft komt UDI op 3-2 wanneer een klutsbal binnen de zestien meter voor de voeten van Seddiqi valt, deze neemt beheerst aan en schiet binnen. Even later is er een lichtzinnig gegeven penalty voor de thuisploeg wanneer UDI een overtreding zou hebben gemaakt maar Udenaar in Cuijkse dienst Hofmeijer schiet de pingel naast. Bij de Cuijkse ploeg werkt Udenaar Sam Wassenberg erg hard maar heeft weinig geluk in zijn acties terwijl hij zo graag een doelpunt zou maken tegen zijn ex-ploegmakkers. Een minuut of tien voor tijd scoort hij echter toch wanneer de ingevallen Shanon Carmelia vanaf rechts een puntgave voorzet geeft die Wassenberg goed inkopt (4-2). Door dit late doelpunt wint JVC Cuijk ook haar eigen toernooi omdat men op doelsaldo Venray passeert. UDI wordt derde maar kan terugkijken op twee prima oefenwedstrijden. Komend weekend staan weer een tweetal wedstrijden op het programma wanneer gestreden wordt op het eigen Avans-toernooi.