sv Venray heeft in Uden het geluk van een koploper (1-2)

De wedstrijd tussen UDI en Venray was zeker de tweede helft aardig om te zien. Beide ploegen creëerden prima kansen zodat het tot het einde spannend bleef hoe de wedstrijd zou aflopen. Terwijl UDI na een uitstekende aanval enkele minuten voor tijd een goede kans gekeerd zag worden door doelman Nielen was het Venray dat kort erna de winnende treffer maakte. Net als voor rust was het Bas Joosten die doel trof.

udi-venray-1

Trainer Bas Gösgens had vandaag weer enkele wijzigingen in de opstelling waarbij Robin van Cuijk een plaats kreeg als verdedigende middenvelder en Mourad Maamar weer centraal achterin speelde zodat Mark v.d. Meulenhof op de bank plaats moest nemen. Op rechtsachter mocht tweede elftalspeler Thijmen de Ruijter zijn opwachting maken en hij kan terug zien op een prima wedstrijd. Ondanks de vele neerslag die gisteravond en vannacht was gevallen was het hoofdveld van de Udenaren nog steeds redelijk goed te bespelen. Langs de lijn was er ook voldoende belangstelling met naar schatting zo'n 700 toeschouwers. Direct vanaf de aftrap liet UDI zich bijna verrassen toen Tom Timmermans een vrije doortocht kreeg maar zijn inzet gestuit zag worden door van Hoeij. De wedstrijd is wat rommelig en de scheidsrechter legt het spel regelmatig stil voor overtredingen. Na 20 minuten krijgt Venray de eerste echte kans wanneer Bas Joosten teveel vrijheid krijgt op de rechterzijde en daar dankbaar van profiteert door met een schuiver de bal onder van Hoeij binnen te schieten (0-1). Venray is dan even wat sterker maar UDI hersteld zich en komt beter in het spel. Wanneer enkele meters buiten het strafschopgebied een overtreding wordt gemaakt op van Cuijk plaatst van Veen zich achter de bal. Venray-doelman Nielen was echter kansloos op de streep van de Udense spits die hard over de muur binnen sloeg en daarmee zijn tiende treffer van het seizoen maakte (1-1). In het resterende kwartier is UDI soms wat slordig en krijgt Venray nog twee kansen maar beide keren keert van Hoeij de inzet.

udi-venray-3

Na de rust wordt het spel wat levendiger en krijgen beide teams kansjes. Eerst is het Jans die een Venray-aanval besluit met een schot in het zijnet. Vervolgens gaat van Veen vanaf de middenlijn op avontuur en passeert enkele tegenstanders maar in zijn enthousiasme ziet hij uiteindelijk de volledig vrijstaande Wolf over het hoofd. In de fase die volgt heeft scheidsrechter Boekholt het even lastig waarbij hij een aantal keren het spel door laat gaan bij duidelijke overtredingen en beide teams daar op reageren. Halverwege de tweede helft is het weer UDI-spits van Veen die met een gevaarlijke vrije trap dichtbij een treffer is maar zijn inzet door doelman Nielen gekeerd ziet worden en van Zuidam in de rebound de bal niet goed raakt. Venray kijkt rustig toe hoe UDI aanvalt en loert op de tegenstoot. UDI-doelman van Hoeij heeft dan geluk wanneer hij ver uit het doel komt bij een Venray counter en Bas Joosten tegen hem aan schiet. UDI blijft de ploeg die aanvalt maar tevens bedacht moet zijn op de uitvallen van Venray. Vijf minuten voor tijd wordt er een fraaie UDI-aanval opgezet die uiteindelijk via een steekpass van de ingevallen Tuithof voor de voeten komt van Michiel van Zuidam die zijn inzet echter goed gekeerd ziet worden door doelman Niels Nielen. Een minuut later krijgt UDI het deksel op de neus wanneer Venray weer snel omschakelt en wederom Joosten alle vrijheid heeft. Hij legt beheerst aan en schuift de bal in de linkerbenedenhoek en maakt daarmee zijn tweede van de middag maar belangrijker het levert zijn ploeg ook de drie punten op. Na het laatste fluitsignaal is eenieder het er over eens dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest maar de realiteit is dat koploper Venray vandaag enig fortuin had en de drie punten mee mocht nemen. Volgende week speelt UDI de laatste wedstrijd voor de winterstop en gaat dan op bezoek bij Groene Ster in Heerlerheide.

udi-venray-2

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Giovanni Henskens, Nick van Dijk, Mourad Maamar, Joep van Geelkerken, Bas van den Berk, Robin van Cuijk, Michiel van Zuidam, Kevin van Veen en Tim Wolf (74. Anwar Tuithof).