Terechte bekernederlaag UDI in Schijndel (2-1)

UDI speelde vandaag een zeer zwakke wedstrijd waarbij het tegen een terechte nederlaag op liep die in de slotfase nog royaler uit had kunnen vallen maar doelman Tom Jacobs wist nog diverse Schijndelse doelpogingen te stoppen. Opvallend was de chaos in het Udense spel waarbij de spelers nauwelijks hun positie hielden maar aangetekend dient te worden dat het wisselbeleid ook niet bevorderlijk was voor een stabiele organisatie. Schijndel ging richting einde wedstrijd steeds beter spelen en mocht zich daarmee terecht als winnaar laten vieren.

Bij UDI mocht vandaag tweede elftal speler Thijmen de Ruijter zijn opwachting maken mede ingegeven door zijn sterke wedstrijd afgelopen dinsdag met het tweede team in het bekerduel tegen Gemert 1. Ook Anwar Tuithof kreeg een basisplaats toebedeeld ten koste van Michiel van Zuidam. Terwijl de regen volop naar beneden kwam hadden de mensen die wel de moeite genomen hadden naar deze bekerwedstrijd te gaan kijken een plekje gezocht op de tribune. Daar was echter nog ruimte genoeg want meer dan 150 bezoekers waren er vanavond niet en zeker voor de UDI-aanhangers bleek dat men achteraf een goede keuze had gemaakt door weg te blijven.

De wedstrijd begon met twee teams die vooruit wilden spelen en er waren kansjes voor van Veen en van Bladel (Schijndel). Na 13 minuten veert Schijndel ineens op wanneer Sjaak Egmond vanaf links voor het Udense doel door gaat, voorbij twee UDI-verdedigers komt en uiteindelijk vanuit een lastige hoek onder doelman Jacobs via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen schiet. Schijndel is het eerste kwartier de sterkere ploeg maar na de achterstand schakelt UDI een tandje bij en controleert de wedstrijd. Na vijf en twintig minuten wordt die inzet beloont wanneer UDI op gelijke hoogte komt. Het is Nick van Dijk die op links doorgaat, een goede voorzet geeft die verlengd wordt door van Veen en door Tim Wolf ineens vanuit de lucht met links in de bovenhoek wordt geschoten (1-1). De rest van de eerste helft kabbelt voort waarbij beide teams nog een kans krijgen maar gescoord wordt er niet meer.

Na de rust zakt de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau en weten beide teams nauwelijks een acceptabele aanval op de maat te brengen. Aan beide zijden wordt er dan volop gewisseld waarbij Schijndel twee aanvallers vervangt en met Verbakel en Alibasic twee verse krachten brengt. Bij UDI geloven de Udense supporters niet wat ze zien wanneer drie verdedigers worden gewisseld en diverse positiewisselingen worden uitgevoerd. De veldbezetting was al niet best en door alle omzettingen blijkt die nog minder te worden. Met de komst van de twee verse aanvallers speelt Schijndel ook wat sneller naar voren en de eerste kans voor Alibasic is meteen raak wanneer hij aan de eerste paal een kopduel wint en de bal via beide palen in het doel zien belanden (2-1). Voor Schijndel is dat het signaal om nog meer aan te vallen en UDI laat steeds meer steken vallen in de verdediging waardoor diverse Schijndel-spelers mogen aanzetten voor een doelpoging. UDI-doelman Jacobs behoedt zijn ploeg echter diverse malen voor een grotere achterstand. UDI krijgt ondanks het zeer zwakke spel nog twee goede mogelijkheden om gelijk te komen. Eerst is het Bas van den Berk, redelijk spelend, die een goede actie op het laatste nippertje gekeerd ziet worden door Schijndel-doelman Stijn van der Donk. Vijf minuten voor het einde krijgt de ingevallen van Zuidam een reuze kans maar zijn schot gaat naast. Na het laatste fluitsignaal is de UDI-aanhang terecht ontevreden en vraagt menigeen zich af wat er moet gebeuren wanneer volgende week zondag Venray op bezoek komt in Uden want met de wijze waarop vandaag is gespeeld wordt de Udense ploeg dan geen schijn van kans toegedicht.

UDI: Tom Jacobs, Thijmen de Ruijter, Giovanni Henskens (63. Michiel van Zuidam), Mark van de Meulenhof (51. Dimitri Cremers), Nick van Dijk (59. Robin van Cuijk), Joep van Geelkerken, Bas van den Berk, Dick Smits, Anwar Tuithof, Kevin van Veen en Tim Wolf.