UDI gelijk tegen kampioen UNA (1-1)

Het werd vandaag een onderhoudende wedstrijd tussen de Udenaren die volop meedoen in de derde periode en UNA dat een punt moest halen om het kampioenschap zeker te stellen. In een open wedstrijd was de ruststand al 1-1. Na de rust had UDI een licht overwicht maar had het de pech dat enkele prima kansen niet tot een doelpunt leidden. In de slotfase zette geen van beide teams nog echt aan omdat beide tevreden waren met het gelijkspel. De felicitaties aan UNA dat gedurende het seizoen uitstekend presteerde en dus zichzelf de terechte kampioen mag noemen.

Het was vandaag een gezellige drukte op het Udense sportpark met uiteraard een groot aantal aanhangers van UNA die in geel en zwart naast het veld stonden om het eigen team kampioen te zien worden. Naar schatting ruim 1000 toeschouwers omzoomden het Udense hoofdveld. Vanwege de schorsing van Mark van de Meulenhof moest trainer Bas Gösgens wat puzzelen in de Udense achterhoede en besloot om de Ruijter naar het centrum te halen naast van Dijk en Jaap Benkers op de rechtsachter plek weer een basisplaats te gunnen. Evenals de afgelopen weken speelde Benkers weer een prima wedstrijd al had hij wel een zeer lastige tegenstander met Torino Hunte. De wedstrijd begon voor de Udenaren uit het boekje. Al in de derde minuut komt UDI op 1-0 wanneer UDI net buiten de zestien een vrije trap mag nemen. Zowel van Veen als Henskens plaatsen zich achter de bal en het is laatstgenoemde die met een zeer fraaie trap de bal over de muur in de hoek krult.

UNA is even aangeslagen en UDI houdt de druk met ondermeer een goede actie van Kevin van Veen die op de achterlijn passeert en doelman van den Oever tot een redding dwingt. Na ruim twintig minuten komt UNA dan toch op gelijke hoogte wanneer UDI uit een hoekschop de bal in eerste instantie van de lijn weet te redden maar in de rebound is het spits Schijvenaars die de gelijkmaker binnen tikt. Het restant van de eerste helft is UNA de ploeg die de controle over het spel heeft en via Brian Boogers nog een prima kans krijgt maar hij schiet ruim over. UDI speelt in die fase te onrustig en vergeet op te bouwen zodat UNA steeds weer snel in balbezit weet te komen.

In de rust wordt van Zuidam vervangen door Maamar waarmee gepoogd wordt wat meer controle op het middenveld te krijgen en daarmee gaat Bas van den Berk wat meer vanaf links spelen. UDI is de ploeg die na de rust het spel maakt en kleine kansen krijgt ondermeer via een schot van Wolf. De tweede helft is nog geen acht minuten oud wanneer UNA ontsnapt aan een achterstand. Uit een afgeslagen hoekschop van de Udenaren valt de bal op 25 meter van het doel voor de voeten van Maamar die een geweldige pegel in huis heeft maar de bal via doelman van de Oever op de paal ziet belanden. Aan de andere kant moet van Hoeij ook reddend optreden wanneer Schijvenaars van dichtbij een schot lost maar de Udense doelman redt uitstekend. UDI controleert nu nadrukkelijker het middenveld en weet de voorwaartsen enkele malen goed te bereiken. Vanaf links is het Bas van den Berk die zijn tegenstander door de benen speelt en met rechts de bal naar de verre hoek wil krullen maar zijn schot gaat net over. Aan de andere kant is het vooral Brian Boogers die voor gevaar zorgt en een inzet net naast ziet gaan. De Udense flankspeler Tim Wolf heeft een lastige middag en weet zijn stempel niet echt te drukken maar krijgt wel een goede kans wanneer van Veen vanaf rechts een strakke voorzet geeft en de kopbal van Wolf net naast gaat. Nog geen minuut later is er weer een prima kans voor Wolf maar zijn inzet met links is te zwak. Richting het einde van de wedstrijd is duidelijk dat beide ploegen tevreden zijn met het gelijke spel zeker gezien het feit dat Venray op achterstand staat bij Nuenen en UNA dus helemaal niets meer kan gebeuren. Wanneer scheidsrechter Steeg dan na een korte extra tijd voor het einde blaast is het feest naast en op het veld. UNA is de verdiende kampioen en kan zich op gaan maken voor de Topklasse na vanavond eerst een huldigingsrit door Zeelst te maken. Ook de Udenaren zijn tevreden omdat het in de derde periode een puntje is uitgelopen op Schijndel dat bij EHC verloor. Volgende week moet UDI de inhaalwedstrijd spelen in en tegen Dongen.

UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Nick van Dijk, Giovanni Henskens, Thijmen de Ruijter, Robin van Cuijk, Joep van Geelkerken, Bas van den Berk, Kevin van Veen, Michiel van Zuidam (46. Mourad Maamar) en Tim Wolf (82. Anwar Tuithof).