UDI heeft off-day tegen Goes (1-3)

De Udenaren speelde vandaag geen geweldige partij. Tegen Goes, dat geduldig achterin speelde en wachtte op de mogelijkheden, zocht UDI teveel de actie via het centrum en was het slechts zelden echt dreigend. Vooral de slechte passing werd UDI uiteindelijk fataal. Na de rust werden de vleugels nog minder gebruikt en dus was het Goes dat zich concentreerde op de uitvallen en kansen die de Udenaren weg gaven. De bezoekers waren hierin uiterst effectief want ze scoorden drie keer. Pas in de slotfase wist UDI via van Veen tegen te scoren maar de winst was terecht voor Goes.

udi-goes 1

UDI startte vandaag in de opstelling zoals gebruikelijk. Het eerste gevaar kwam na een goede actie over rechts van Wolf die de bal terug gaf op van Veen die uithaalde maar doelman Lentink kon de inzet keren. Even later is het weer van Veen die voorlangs schiet. Het spelpeil van de wedstrijd is echter niet hoog. UDI probeert de bal rond te laten gaan maar alles gaat traag en er wordt weinig diepte gezocht. Combinaties worden vooral door het centrum gezocht maar Goes heeft de verdedigende stellingen goed staan en geeft weinig ruimte.  Als de passes dan niet aankomen en de blikken vooral verwijtend richting elkaar gaan is duidelijk dat er vandaag weinig hoop is op een goed resultaat. Halverwege de eerste helft is de eerste kans voor Dangelo Martien maar zijn inzet is te zacht. Even later is Josina Pattinama gevaarlijk maar zijn schot is te zwak. In de laatste minuut wordt er een overtreding gemaakt op Maamar waarvoor de verder prima leidende scheidsrechter van Os niet voor fluit waarna Wouter de Craene vrij voor doelman van Hoeij komt en de 0-1 binnen schiet.

udi-goes 2

In de rust blijven Benkers en Wolf in de kleedkamer achter zonder dat duidelijk waarom beide spelers aan de kant moeten blijven maar ongetwijfeld zal er een goede reden voor zijn geweest. Achterin komt van Dijk op rechtsachter spelen en schuift Vissers naar rechtsbuiten zodat op het middenveld ruimte komt voor van der Berk. Het spel van UDI wijzigt echter niet echt waarbij opvallend blijft hoe vaak men centraal probeert op te bouwen. Aan het begin van de eerste helft veroverd van Veen op inzet de bal op de achterlijn maar de kans is te moeilijk en zijn inzet wordt gekeerd door een Goes-verdediger. Na een kwartier is het Dimitri Cremers die verkeerd timed op een hoge bal en deze verkeerd raakt met het hoofd. Goes is er als de kippen bij om te profiteren en de daaropvolgende voorzet vanaf rechts wordt perfect ingeschoten door Gert Jan Tierie (0-2). Zonder dat Goes groots speelt staat het dus wel met twee doelpunten voor. Bij UDI wordt Cremers direct gewisseld en voor hem in de plaats komt aanvaller Seddiqi zodat men achterin een op een gaat spelen. Terwijl UDI daarmee iets opportunistischer wil gaan spelen blijft het helaas verzanden in combineren door het centrum waarbij de dreiging van de vleugels ontbreekt. De overtuiging bij de Udenaren ontbreekt dan logischerwijs en voorzetten en vrije trappen leveren nauwelijks of geen gevaar op. Een kwartier voor het einde gooit Goes de wedstrijd definitief op slot door in de counter via Ray Kroon de 0-3 in te schieten. Met nog acht minuten op de klok is het van der Berk die op links een keer doorkomt en een voorzet geeft die van Veen onberispelijk inkopt. De Udense spits loopt dan nog tegen geel aan omdat hij de bal snel wil hebben van de Goes-doelman maar die houdt deze even achter. Goes-invaller Trung Tran heeft dan nog een enorme kans maar hij valt over zijn eigen benen op weg naar het doel van van Hoeij. In de blessuretijd dan nog een goede actie van van Zuidam maar zijn schot wordt door doelman Lentink knap over getikt. Al met al een ontluisterende 1-3 nederlaag van UDI tegen Goes dat optimaal profiteerde. De nederlaag is UDI echter vooral zichzelf aan te rekenen. Volgende week moet UDI uit tegen EHC toch ander spel laten zien wil men het de Hoensbroekers lastig maken.

udi-goes 3

UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers (46. Nick van Dijk), Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Dimitri Cremers (61. Mustafa Seddiqi), Johan Vissers, Joep van Geelkerken, Mourad Maamar, Tim Wolf (46. Bas van der Berk), Kevin van Veen en Michiel van Zuidam.