ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI niet bij machte Groene Ster te verslaan (2-0)

UDI speelde vandaag in Heerlerheide een wedstrijd waarin het geen echte vuist kon maken en zonder kansen af te dwingen kun je ook niet scoren. De winst voor de thuisploeg was verdiend omdat men het tweede deel van de eerste helft het veldoverwicht wel in doelpunten wist om te zetten. Na de rust kreeg Groene Ster ook nog een prima kans maar het bleef 2-0.

Telkens wanneer je als supporter in de maand januari naar een competitiewedstrijd gaat kijken vraag je je af met welk doel de KNVB wedstrijden laat spelen als de temperatuur net onder het vriespunt zit. Ook vandaag in Heerlerheide was het ijzig koud langs de lijn en dat was ook te merken aan het aantal toeschouwers met naar schatting slechts zo'n 100-120 toeschouwers. Het kunstgrasveld lag er evenwel perfect bij en bleek ook uitstekend te bespelen te zijn. UDI begon vandaag met een aantal omzettingen omdat drie basisspelers ontbraken. Op het middenveld mochten Dick Smits en Robin van Cuijk hun opwachting maken en voorin kreeg Anwar Tuithof weer een kans op de rechtsbuiten positie. UDI begon redelijk aan het duel en zeker de eerste 20 minuten hadden de bezoekers het beste van het spel. Achterin hadden de Udense verdedigers het direct al lastig met Roel Schirra en Chefrino Eind. Eerstgenoemde kennen we nog van EVV en vandaag liet de aalvlugge linksvoeter een aantal goede acties zien. Rechteraanvaller Eind was de eerste helft lastig te bespelen omdat hij met name erg goed de bal af wist te schermen en erg sterk in de duels was. De eerste echte kans voor Groene Ster kwam ook van Eind die een vrije trap van Schirra maar net naast kopte. In dezelfde minuut is het bijna UDI dat op voorsprong komt wanneer Robin van Cuijk zijn hoofd onder een bal weet te zetten maar helaas voor de UDI-aanhang werd zijn inzet van de lijn gehaald. Van Cuijk speelde sowieso een solide partij met veel werklust op het middenveld en sterk coachend naar zijn medespelers.

Na bijna een half uur spelen komt Groene Ster dan toch op voorsprong. Weer is het een vrije trap van Schirra welke nu door de vrijstaande Davy Zafarin goed kon worden ingekopt al kun je je afvragen waarom een aanvaller zoveel ruimte krijgt in de zestien meter. Drie minuten later komt Groene Ster op een comfortabele 2-0 voorsprong. Balverlies op het middenveld zorgt voor balbezit bij Zafarin die met een fraaie steekbal Schirra op links weg stuurt. Deze geeft een lage voorzet en aan de tweede paal kan Chefrino Eind eenvoudig binnen glijden. Vlak voor de rust krijgt van Veen nog een gele kaart wanneer hij de bal opzettelijk met de hand speelt en dus is hij voor de volgende wedstrijd geschorst.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld als in het begin van de wedstrijd. UDI heeft veel meer balbezit en drukt Groene Ster ook terug op eigen helft maar tot echte kansen weet het niet te komen. Halverwege komen Vissers en Seddiqi de middenvelders Smits en van Cuijk vervangen maar hun komst maakt geen echt verschil. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen haalt van Veen vanaf zo'n 25 meter uit met een vrije trap die recht op doel af gaat maar waar doelman Thijssen toch nog de nodige moeite mee heeft. Groene Ster krijgt dan nog twee prima kansen. Eerst is het Kenneth Tokaya die na een goede combinatie met Schirra net over schiet. Enkele minuten later volleert de Haan een geplaatste bal vol tegen de lat boven UDI-doelman van Hoeij. Na enkele minuten blessuretijd beeindigd scheidsrechter Zeeman het duel waarin de winst verdiend naar Groene Ster gaat. Voor UDI staat volgende week zondag de uitwedstrijd tegen Dongen op het programma. Gezien de weersvoorspellingen lijkt het echter uitgesloten dat na een week van vorst komend weekend op een natuurgrasveld gespeeld kan gaan worden.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Giovanni Henskens, Nick van Dijk, Mark v.d. Meulenhof, Mourad Maamar, Dick Smits (67. Johan Vissers), Robin van Cuijk (67. Mustafa Seddiqi), Michiel van Zuidam, Kevin van Veen en Anwar Tuithof.