UDI overtuigend voorbij Baronie (1-4)

De Udenaren hebben vandaag hun goede wedstrijd van vorige week tegen EHC een vervolg kunnen geven door in Breda eenvoudig maar zeer verdiend Baronie op een 1-4 nederlaag te tracteren. In de eerste helft kregen beide teams twee kansen en was het van Veen die het net vond. Na de rust was UDI heer en meester op het hobbelige veld hoofdveld van Baronie. Met nog eens twee treffers van Kevin van Veen en een zeer fraaie kopbal van Nick van Dijk kwam UDI op 0-4. Middels een penalty kwam Baronie vlak voor tijd terug tot 1-4.

Bij Baronie leefde het idee dat wanneer men op zaterdagavond zou spelen en gereduceerde toegangsprijzen toe zou passen het nodige publiek op de confrontatie met UDI af zou komen. Helaas voor de penningmeester van de Baronnen was er sprake van een magere ambiance met niet meer dan zo'n 125 toeschouwers. Omdat de vorst uit de grond was kon er gewoon op het hoofdveld worden gespeeld maar zoals bij veel natuurgrasvelden is dit  niet de beste tijd om er op te moeten spelen. Het veld was zeer hobbelig en beide teams hadden de nodige moeite de bal te controleren.

Trainer Bas Gösgens kon vanavond weer beschikken over spits van Veen en middenvelder Maamar. Tot verrassing van de UDI-volgers mocht laatstgenoemde echter op de bank beginnen en begonnen de Udenaren met een middenveld met v.d. Berk, van Cuijk en van Geelkerken. Bij tegenstander Baronie ontbrak middenveld regisseur Emre Üçerler wegens een schorsing maar kon men verder wel een beroep doen op de aanvallers Sweres, Nijs en van Wanrooy die de afgelopen weken zo goed op dreef waren.

De wedstrijd kwam vandaag maar langzaam op gang en het duurde tot halverwege de eerste helft voordat de eerste noemenswaardige actie voor een van de doelen kon worden genoteerd. Met een prima actie werd middenvelder Janssen van Baronie vrij voor doelman van Hoeij gezet maar de UDI-goalie bewees zijn klasse en redde bekwaam. Later in de wedstrijd is er de eerste bijna-kans voor de Udenaren wanneer Wolf op rechts goed doorgaat en teruglegt op Bas v.d. Berk die echter uitstekend geblokt wordt door Jamie Kankam. De beste kans voor Baronie volgt zo'n tien minuten voor de rust wanneer van Wanrooy vanaf het middenveld aan een indrukwekkende solo begint en iedereen passeert inclusief doelman van Hoeij maar dan de bal, mede door het lastige veld, niet goed raakt en zijn inzet in het zijnet ziet belanden. Enkele minuten voor het rustsignaal komt UDI plotseling op voorsprong wanneer een Baronie-verdediger te kort terugspeelt richting de eigen doelman en Kevin van Veen de bal onderschept. Met een droge harde knal werkt de Udense spits vervolgens de bal in de rechterbenedenhoek en brengt daarmee de 0-1 op het scorebord.

Na de rust is het UDI dat sterker aan de partij begint. Baronie wordt in balbezit snel vastgezet en UDI wordt steeds dreigender. Na een afgeslagen corner is het Tim Wolf die op rechts de bal herovert en direct aanzet voor een fraaie voorzet. Voor het Bredase doel is dan Nick van Dijk nog aanwezig en hij torent boven de rest uit en kopt de bal in de linkerbovenhoek (0-2). UDI heeft dan de smaak te maken en de Baronie wordt ver terug gedrongen. Na twintig minuten krijgt UDI op rechts een vrije trap te nemen die door aanvoerder Henskens met links wordt ingebracht. Kevin van Veen komt goed naar de bal en schampt deze zodanig dat deze in de verre hoek verdwijnt zodat de 0-3 op het bord komt. De thuisclub is dan even helemaal van slag en de Udenaren profiteren daarvan optimaal. Wanneer een verdediger de bal niet goed kan terugkoppen richting een medespeler is het van Veen die flink druk zet, de bal in bezit krijgt, geen moment nadenkt en verwoestend uithaalt waarmee de 0-4 stand wordt bereikt. De ontlading bij de Udense ploeg is groot en voor de thuisclub is het dan definitief over en uit. Enkele minuten voor tijd krijgt Baronie nog een cadeautje wanneer de Ruijter zijn tegenstander vastgehouden zou hebben in de zestien meter en de bal gemakkelijk op de stip wordt gelegd. Verdediger Jamie Kankam benut de pingel feilloos en daarmee eindigt de wedstrijd in 1-4. Deze winst is natuurlijk een enorme opsteker voor de Udenaren die zich met deze drie punten nu weer nadrukkelijk melden in de middenmoot. De komende drie wedstrijden, allen thuis, tegen Someren, Schijndel en Blauw Geel worden erg belangrijk en zijn een ideale mogelijkheid om definitief het gat te slaan richting de onderste regionen. Met het vertoonde spel van de laatste twee wedstrijden is er in ieder geval voldoende vertrouwen om te hopen op minimaal zeven maar het liefst negen punten.

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mark v.d. Meulenhof, Nick van Dijk, Giovanni Henskens, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk (84. Mourad Maamar), Bas van den Berk, Michiel van Zuidam, Kevin van Veen en Tim Wolf (78. Anwar Tuithof, 84. Mustafa Seddiqi)