UDI ten onder in oefenduel tegen Gemert (0-3)

UDI begon vandaag aan de eerste wedstrijd van de voorbereiding waarin het speelde tegen Topklasser Gemert. De ploeg van Gemert miste net als de Udenaren nog enkele spelers vanwege vakanties maar duidelijk was dat zij vandaag een maatje te groot waren. De 0-3 overwinning was terecht al kreeg UDI ook wel enkele kansjes.

120728 UDI Gemert 2

Zo'n 350-400 toeschouwers omzoomden het hoofdveld van Odiliapeel om de bal te zien rollen in het duel tussen beide streekgenoten. Het begin van de wedstrijd was voor Gemert dat elkaar gemakkelijker wist te vinden. Al na negen minuten kwam Gemert op voorsprong toen Joost Habraken een een-twee op wist te zetten met Falkenstein en de Udense defensie gemakkelijk door het centrum passeerde om doelman Jacobs vervolgens kansloos te laten. Na een half uur spelen kreeg UDI de eerste grote kans toen van Zuidam alleen op doelman van Ommeren af mocht gaan maar deze doorzag de actie van de Udense aanvaller en plukte de bal netjes van diens schoenen. Na een half uur wisselde trainer Bas Gösgens al vier spelers en hij herhaalde dat nogmaals in de zestigste minuut zodat een groot deel van de selectie een uur speeltijd kreeg. Vlak voor rust kreeg Gemert via Habraken nog een uitstekende kans maar nu wist Jacobs te redden.

120728 UDI Gemert 3

Na de pauze kreeg UDI binnen een minuut enkele prima kansen maar ondermeer Maamar wist het doel niet te vinden toen hij niet zelf schoot maar terug wilde leggen op de Udense spits van Veen. Na tien minuten in de tweede helft ontsnapte de Gemertse voorhoede aan buitenspel en wist Falkenstein terug te leggen op Habraken die zijn tweede van de middag maakte (0-2). Door de vele wissels wordt het spel wat slordiger en vooral bij UDI heeft men het achterin lastig. Na een terug gelegde bal van Leijten kon Falkenstein zijn doelpuntje meepikken en de 0-3 eindstand op het bord brengen. UDI kreeg via van Geelkerken en Wolf nog enkele kansen maar een eretreffer zat er vandaag niet in. De ploeg van Gemert maakte over de gehele linie een betere indruk. UDI kan deze week verder bouwen in de trainingen voordat vrijdag in Cuijk om 18:30 uur wordt afgetrapt tegen RKHVV in het JVC Tournament.