UDI verliest door persoonlijke fouten van UNA (3-0)

UNA en UDI speelden een aardige eerste helft waarin beide teams volop kansen kregen maar UNA met 2-0 ging rusten dankzij individuele fouten van de Udenaren. Na de rust probeerde UDI nog wel aan te zetten maar tot veel kansen leidde dat niet. Een fout in de Udense verdediging werd vervolgens door UNA weer koelbloedig afgestraft en dus moest UDI met een 3-0 nederlaag terug naar Uden.

una udi2

UDI begon vandaag in vrijwel dezelfde samenstelling als waarmee afgelopen zondag de tweede helft tegen Brabantia werd gespeeld met Maamar centraal achterin in plaats van Mark v.d. Meulenhof en Benkers als vervanger van de geschorste van Cuijk. Na een aftastend begin was de eerste kans voor UDI toen een aanval over verschillende schijven terecht kwam bij Wolf die een goede voorzet gaf en van Zuidam net naast schoot. Na bijna een kwartier spelen komt UNA voor het eerst echt voor de Udense goal en is het meteen raak. De razendsnelle Torino Hunte begint aan de rechterkant aan een actie en geeft met het linkerbeen een indraaiende voorzet die vervolgens door eenieder wordt gemist en tot verrassing van eenieder aan de tweede paal binnenvalt. Onduidelijk is of Schijvenaars de bal nog beroerde maar de Udense verdediging had hier zeker in moeten grijpen. De wedstrijd komt dan los en aan beide kanten komen er kansjes. Halverwege de eerste helft lijkt UDI langszij te komen wanneer van Zuidam op links goed doorgaat en een zuivere voorzet geeft die door van Geelkerken net naast wordt gekopt. Na een half uur spelen is het van Dijk die in de fout gaat door de bal vanuit de achterhoede al dribbelend over de middenlijn te brengen maar dan slordig balverlies leidt waarbij UNA direct Hunte in stelling brengt die Benkers simpel op snelheid passeert en de 2-0 binnen schiet. UDI blijft aardig spelen maar mist de pure kwaliteit om UNA te verslaan. Zowel Bas v.d. Berk als Kevin van Veen krijgen nog prima kopkansen mar doelpunten komen er niet. Waar gezien het spelbeeld een gelijkspel verdiend was geweest moest UDI dus met een 2-0 achterstand de kleedkamer in.

una udi1

Na de rust is UDI de bovenliggende partij maar tot dwingende kansen komt het niet. Joep van Geelkerken laat af en toe nog aardige dingen zien maar zijn beide collega-middenvelders van den Berk en Smits spelen vandaag zeker niet hun beste wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen wordt linkeraanvaller van Zuidam vervangen door de lange van de Meulenhof die de opdracht krijgt als spits te gaan spelen. Het lijkt een alles of niets poging die bij voorbaat gedoemd is te mislukken omdat er nauwelijks voorzetten van de zijkant komen in de tweede helft. De wedstrijd gaat definitief op slot wanneer de verder eigenlijk goed spelende Maamar blundert door een foutieve terugspeelbal die in de voeten valt van UNA-spits Schijvenaars die zich geen moment bedenkt, de 3-0 binnen schiet en daarmee dankbaar profiteert van het cadeautje. De wedstrijd is daarmee gelopen en dus de drie punten voor de thuisclub. De laatste twee competitiewedstrijden voor de winter tegen Venray en Groene Ster zijn niet eenvoudig maar daarin zulen wel punten gehaald moeten worden wil men mee blijven doen in de top-5. Eerst volgt echter de volgende bekerronde en daarin speelt UDI komende zaterdagavond uit bij Schijndel.

UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Giovanni Henskens, Nick van Dijk, Mourad Maamar, Joep van Geelkerken, Bas van den Berk, Dick Smits (64. Anwar Tuithof), Michiel van Zuidam (74. Mark v.d. Meulenhof), Kevin van Veen en Tim Wolf.