UDI verslaat Blauw Geel'38 op Avans-toernooi (2-3)

Op vrijdagavond startte UDI de eerste wedstrijd van het eigen Avans-toernooi met de ontmoeting tegen Blauw Geel'38/JUMBO. Hoewel het een duel is in de voorbereiding is het natuurlijk wel een echte graadmeter hoe beide ploegen er voor staan. De eerste helft was er sprake van een licht voordeel voor de gasten uit Veghel maar bleef het 0-0. Na de rust vielen de doelpunten netjes om en om waarbij UDI uiteindelijk verdiend met 2-3 aan het langste eind trok.

Ondanks het vroege tijdstip van 19.00 uur waren toch een flink aantal mensen op het duel afgekomen. UDI startte in de verwachte opstelling met van Veen als centrale spits en Dick Smits op het middenveld. Het begin van de wedstrijd was voor Blauw Geel'38 dat sterk begon. Eerst was er een actie op links van Emiel van der Sanden die een uitstekende voorzet gaf maar Alexander Mols kopte aan de tweede paal tegen de paal. Even later is het aanvoerder Enic Genc die aan een fraaie solo begint maar voor doelman van Hoeij vergeet uit te halen. Na een kwartier het eerste wapenfeit van UDI wanneer van Veen een hoge bal goed aanneemt en met een bekeken lob doelman Jeroen Janssen passeert maar de bal stuit tegen de lat en passeert net niet de doellijn. Blauw Geel blijft iets sterker en de Udense verdediging is niet altijd in staat in te grijpen maar toch komen er geen grote kansen. Op slag van rust is het UDI dat twee enorme kansen krijgt maar de bal wil maar niet over de doellijn. In slotminuut passeert Wolf ook de doelman maar ook hij verzuimd af te drukken.

In de rust wordt er volop gewisseld en weer laten de gasten het eerst van zich horen. Een voorzet van Dirk Kroon wordt door Genc uitstekend ingeschoten en daarmee komen de Veghelnaren op voorsprong (1-0). Enkele minuten later is het echter alweer gelijk wanneer scheidsrechter van Daal uit Heeswijk-Dinther een overtreding van Korkmaz op Maamar door laat gaan en daarmee van Geelkerken in staat stelt met een verwoestend schot de 1-1 binnen te knallen. UDI wordt dan sterker en met name Mourad Maamar laat zijn klasse gelden. Het is dezelfde Maamar die UDI op voorsprong brengt na het passeren van twee tegenstanders en vervolgens laag in de hoek binnen weet te schieten. Bij UDI worden dan een drietal spelers gewisseld en voordat eenieder zijn plekje heeft gevonden is het alweer gelijk wanneer Mols onverwacht uithaalt en doelman van Hoeij passeert. UDI blijft echter de betere ploeg en vooral op links komt er veelvuldig gevaar wanneer Cremers en de ingevallen Anwar Tuithof de acties inzetten. Het is laatstgenoemde speler die zijn tegenstander weer te vlug af is en dan gestopt wordt door Rik van Griensven, de man met een UDI-verleden, maar wel ten koste van een penalty. Deze wordt vervolgens onberispelijk benut door aanvoerder Henskens die de 2-3 op het bord zet. Enkele minuten later weer een prima actie van Tuithof maar zijn schot gaat net over boven de kansloze doelman Janssen. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor beide teams waarbij UDI vandaag aan het langste eind trok.

Komende zondag wacht om 15:00 uur UNA uit Veldhoven. Voor UDI-trainer Bas Gösgens een weerzien met de ploeg waar hij vorig seizoen trainer was. UNA degradeerde uit de Topklasse en speelt komend seizoen dus ook weer in de Hoofdklasse B. In de wedstrijd tegen EVV liet de ploeg zien over veel voetbalkwaliteiten te beschikken. De Topklasser uit Echt werd met 2-1 verslagen en dus een zware klus voor de Udenaren komende zondag.