UDI voorbij hekkensluiter Someren (1-0)

Met de ijzige wind die over het kunstgrasveld blies was het voor de spelers geen pretje maar vooral het publiek moest de ijskoude beproeving doorstaan. In de eerste helft raakte UDI al twee keer de paal met daar tegenover een goede kans voor Someren. Na de rust was UDI nog meer de overheersende ploeg en raakte het de lat waarna van Geelkerken met een bekeken schot in de verre hoek de dik verdiende 1-0 scoorde. Mede door de harde wind bleef het echter oppassen op een counter van Someren. De 1-0 werd echter ook de eindstand en daarmee de derde winstpartij op rij voor de Udenaren.

udi venray1

Trainer Bas Gösgens begon met dezelfde elf als afgelopen week bij Baronie en dat betekende dus weer een plekje op de bank voor Mourad Maamar. UDI begon prima aan de wedstrijd en vooral spits van Veen was erg scherp. Al na zes minuten was er de eerste grote kans voor hem maar zijn verdekte schot ging via buitenkant paal naast. Halverwege de eerste helft is het van Veen die een lange pass geeft op rechterspits Tim Wolf die aanneemt, zijn tegenstander passeert en een goed schot in huis heeft maar Someren-doelman Maarten Werts keept ook vandaag een uitstekende partij en keert de inzet. Een minuut later veert de Someren-aanhang op wanneer Laurens Janssen aan de tweede paal een kopkans krijgt maar nu is het UDI-doelman van Hoeij die redding brengt. UDI dringt Someren steeds teruguit maar de bezoekers verdedigen naar behoren al heeft met name Ravid Kochavi een lastige middag tegen Tim Wolf. Zo'n tien minuten voor rust is het diezelfde Wolf die doelman Werts weer tot een redding dwingt. Even later is de Someren-doelman kansloos wanneer Kevin van Veen de bal op zo'n vijfentwintig meter voor het doel aanneemt, wegdraait en hard schiet. De bal kaatst echter via de binnenkant van de paal weer het veld in en dus blijft het 0-0.

udi venray2

Na de pauze zijn er geen wijzigingen in beide teams. Vanaf de aftrap krijgt Someren ineens een prima kans wanneer de Ruijter een bal te kort terugspeelt maar Sven ten Wolde weet een op een met doelman van Hoeij hiervan niet te profiteren want de Udense doelman plukt de bal van zijn schoen. De Udenaren zijn meteen wakker en zetten fel aan. Na enkele minuten is het al bijna raak wanneer van Geelkerken uithaalt en doelman Werts met moeite redding kan brengen. In de opvolgende situatie schiet van Zuidam net naast. De druk  van de Udenaren blijft onverminderd hoog en direct hierna is het van Geelkerken die met een bekeken pass spits van Veen vrij voor de doelman zet maar zijn lob gaat niet alleen over de doelman maar ook over het doel. Someren komt niet meer aan de bal wederom is het UDI dat gevaarlijk wordt wanneer van Zuidam vanaf links naar binnen snijdt en goed schiet maar zijn inzet op de lat ziet belanden. Het is dan duidelijk dat een doelpunt niet meer lang uit kan blijven. Aan de rechterzijde van het veld komt van Geelkerken in balbezit en hij ziet de ruimte om met links de bal naar de verre linkerhoek te krullen waarmee doelman Werts eindelijk verslagen is en UDI op 1-0 komt. In het verdere verloop van de tweede helft slaan beide teams aan het wisselen en krijgt UDI nog enkele mogelijkheden. Ook Someren krijgt via een klutsbal met Stijn Kusters nog een kansje maar gelukkig voor de Udenaren wordt er niet gescoord. Verdiend zou dat ook niet geweest zijn want de Udenaren waren vrijwel de gehele wedstrijd duidelijk de beter ploeg alleen de bijbehorende doelpunten waren vandaag schaars. Door de winst staat UDI nu weer op de zevende plek op de ranglijst waar de middenmoot begint bij nummer drie Groene Ster en eindigt bij nummer tien Baronie met slechts vier punten verschil. Komende Paasweekeinde wordt dan ook een zeer belangrijke tijd wanneer UDI op zaterdagavond eerst tegen Schijndel speelt en Tweede Paasdag Blauw Geel'38 ontvangt. Schijndel is aan een indrukwekkende reeks bezig en won de laatste vier duels op rij. Ook bij onze buren uit Veghel lijkt de boel weer op gang te komen getuige de winst in de laatste twee wedstrijden. Volop spanning dus in de Hoofdklasse B.

udi venray3

UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mark v.d. Meulenhof, Nick van Dijk, Giovanni Henskens, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk (71. Mourad Maamar), Bas van den Berk, Michiel van Zuidam (78. Mustafa Seddiqi), Kevin van Veen (85. Johan Vissers) en Tim Wolf.