UDI wint eenvoudig tegen Brabantia (2-0)

Tijdens de eerste zonnestralen van dit voorjaar begon UDI erg sterk aan de wedstrijd. Binnen tien minuten hadden de Udenaren al met 3 of 4-0 kunnen leiden. Helaas voor het Udense publiek begon Brabantia-doelman Denny Witjes erg goed aan de wedstrijd. Brabantia kreeg wel enkele aardige kansen maar was net niet scherp genoeg. Na de pauze beslisten twee goede acties van Michiel van Zuidam de wedstrijd. De eerste actie kwam hij als vanouds naar binnen en krulde de bal in het kruis. Zijn tweede actie werd afgesloten met een voorzet op maat aan de tweede paal waar v.d. Berk de 2-0 binnen kon schieten.

udi brabantia 1

De wedstrijd vandaag begon zonder echte verrassingen in de opstelling. Seddiqi mocht weer op de bank plaatsnemen terwijl van Veen zijn vertrouwde positie in de spits weer in handen had. UDI begon zeer sterk toen al na twee minuten van Veen werd aangespeeld maar doelman Witjes in het rechtstreekse duel overeind bleef. In de daaropvolgende minuut weer een enorme kans toen van Zuidam alleen op Witjes af ging maar wederom was de Udenaar in Eindhovense dienst de beste. Terwijl Brabantia nog volop zoekende was verdwenen schoten van van Veen en van Geelkerken maar rakelings naast het doel. Nadat de eerste storm ging liggen zakte echter ook het spel van de Udenaren ver terug. Men was niet helemaal scherp en zodoende kregen de gasten kansjes. De eerste grote kans was voor Roy Vissers die geheel vrijstaand de bal naast kopte. Enkele minuten voor rust is er een botsing tussen Mark van de Meulenhof en zijn tegenstander. De Udenaar moet minuten verzorgd worden en wordt dan uit voorzorg toch gewisseld waar Maamar diens plek in het centrum inneemt. In de blessuretijd krijgt Kenneth Cicilia nog een kopkans maar ook die gaat naast.

udi brabantia 2

Na de rust dicteert UDI direct het spel. Na zeven minuten komt UDI verdiend op voorsprong wanneer van Zuidam vanaf links naar binnen trekt en op de hem karakteristieke wijze uithaalt. De bal vliegt buiten bereik van doelman Witjes rechtsboven in de kruising. UDI blijft de betere ploeg en krijgt kansen middels een kopkans van Nick van Dijk en een volley van van Zuidam die ruim naast gaat. Een tweede Udens doelpunt kan echter niet uitblijven. De actie is op rechts van Michiel van Zuidam die zijn directe tegenstander passeert en een zuivere voorzet geeft aan de tweede paal waar Bas v.d. Berk het laatste tikje kan geven (2-0). De wedstrijd is daarmee gelopen en is het een eenvoudige overwinning van de Udenaren. Door de winst van UDI en het gelijkspel van Schijndel staat de Udense ploeg nu bovendien bovenaan in de derde periode. Volgende week zondag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen koploper UNA welke in Uden wellicht kampioen kan gaan worden.

UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Nick van Dijk, Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof (41. Mourad Maamar), Robin van Cuijk (80. Dick Smits), Joep van Geelkerken, Bas van den Berk, Kevin van Veen, Michiel van Zuidam en Tim Wolf (71. Johan Vissers).