UDI wint eigen Avans-toernooi na gelijkspel tegen UNA (2-2)

UDI begon vrijdagavond goed aan het eigen toernooi door met 3-2 te winnen van Blauw Geel'38. Op zondagmiddag speelden de Udenaren tegen het Veldhovense UNA wat een 2-2 gelijkspel opleverde en daarmee won UDI het eigen toernooi.

Onder zomerse temperaturen werd zondag de tweede speeldag van het Avans-toernooi afgewerkt. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen EVV en Blauw-Geel'38/JUMBO welke eindigde in een 2-1 overwinning voor de Echtenaren. De wedstrijd tussen UDI en UNA zou dus beslissen welke ploeg winnaar zou worden van het toernooi. UDI begon met een voorhoede met Tuithof, die afgelopen vrijdag prima inviel, Seddiqi en van Veen spelend vanaf links en Johan Vissers die spelend op het middenveld met de punt naar voren actief was. De wedstrijd begon met kansen voor beide teams. Eerst is het Seddiqi die slap inschiet wanneer hij recht voor het doel een prima kans krijgt. Aan de andere kant krijgt Bas Kneepkens een goede mogelijkheid maar zijn inzet wordt voor de doellijn gered. In de tiende minuut is het dan toch raak wanneer Tuithof de UNA-achterhoede verrast met een een-twee met Vissers waarna hij vervolgens bijna vanaf de achterlijn de bal tussen de benen van doelman van den Oever binnen schiet (1-0). UDI is in deze fase iets sterker en vooral door het felle druk zetten heeft UNA veel moeite met de aanvalsopbouw. Duidelijk was echter ook dat deze felheid niet de hele wedstrijd volgehouden zou kunnen worden. Halverwege de eerste helft is het weer Tuithof die gevaarlijk doorkomt en een lage voorzet geeft op de inlopende van Veen die hard uithaalt maar UNA-doelman van den Oever stopt de inzet. De UDI-nieuweling kwam vandaag vooral vanaf links en stichtte even later weer veel gevaar toen hij een afvallende bal ineens op de slof nam en de UNA-doelman weer tot een uiterste krachtsinspanning vorderde. UNA bleef voorin tamelijk machteloos met Tim Strijbosch, ex-UDI speler, als diepe man die echter geen schijn van kans had tegen van de Meulenhof.

In de rust wisselt UNA volop en komen er zes nieuwe spelers binnen de lijnen waaronder spits Jelle Schijvenaars en de watervlugge Torino Hunte. UDI heeft het nu een stuk lastiger en de gelijkmaker van UNA kan dan ook niet lang uitblijven. Het is Hunte die met een lange bal van achteruit wordt weggestuurd en alle vrijheid krijgt om de 1-1 binnen te schieten. Enkele minuten later komt UDI bijna op achterstand wanneer Ritchie Sam Anpong met een fraaie wreeftrap de lat raakt. Na een kwartier komt UDI toch weer op voorsprong wanneer Wolf Kevin van Veen diep stuurt en de aanvaller door invaller doelman Cas Peters wordt getoucheerd. De toegekende penalty wordt door Henskens feilloos benut (2-1). UDI kan echter niet lang van de voorsprong genieten want het slordige spel op het middenveld zorgt voor balverlies waar UNA dankbaar van profiteert. Het is Jelle Schijvenaars die vanaf rechts een voorzet geeft aan de tweede paal waar wederom Torino Hunte alert is en binnen knikt (2-2). UNA zet dan nog wat aan maar het spelniveau in de tweede helft is duidelijk wat minder en verder dan wat counterkansen voor beide teams gebeurd er niet veel meer. Komende weekeinde begint dan echt het seizoen met de eerste wedstrijden voor de beker. UDI moet daarvoor komende zaterdag uit naar 1e klasser Almkerk, aanvang 17:00 uur.