UDI wint laatste thuisduel tegen Groene Ster (2-0)

Vooraf was duidelijk dat UDI minimaal een gelijkspel moest halen tegen Groene Ster dat zich al veilig had gespeeld en geen belangen had bij het laatste duel. In de eerste helft kwam UDI op voorspong door een voortreffelijke kopbal van Nick van Dijk. Na de rust kreeg UDI aanvankelijk nog enkele prima kansen werd het uiteindelijk een plichtmatig potje. In de blessuretijd kwam UDI nog op 2-0. Doordat Schijndel ook won op bezoek bij Someren winnen zij de derde periode en is het seizoen voor UDI echt afgelopen.

udi groenester1

De afgelopen week werd er volop gesproken binnen de spelersgroep over de laatste twee wedstrijden en het feit dat deze geen punten hadden opgeleverd. Voor vandaag was de opdracht heel duidelijk en dat was minstens een gelijkspel behalen in de wedstrijd tegen Groene Ster. UDI begon vandaag met van Dijk en de Ruijter in het centrum en Jaap Benkers als rechterverdediger. De wedstrijd begon wat vlak zonder echt grote kansen voor beide ploegen. Na een kwartier was er de eerste echte doelkans en die was voor de bezoekers. Het was Roy Bejas die zich achter een vrije trap plaatste en de bal prima raakte maar helaas voor hem raakte hij alleen de buitenkant van de paal. Halverwege de eerste helft is het van Zuidam die op links doorkomt en teruglegt maar de inzet van Kevin van Veen wordt geblokt. De Udense spits speelde vandaag ondanks een kaakontsteking. Hij mist op dit moment de grote vorm maar was vandaag duidelijk positief aanwezig met minder geforceerde acties en meer oog voor de medespelers. Even later is het wederom van Veen die een prima voorzet geeft op Wolf maar zijn kopbal mist doel. Na een half uur komt UDI wel op voorsprong. Uit een hoekschop van Henskens is het Nick van Dijk die hoog boven zijn tegenstanders uitkomt en hard binnen kopt. UDI neemt dan wat meer het initiatief en krijgt nog twee goede kansen. Eerst is er een strak schot van Joep van Geelkerken welke net naast gaat. In de slotminuut is het van Veen die een prima schot heeft maar doelman Thijssen weet met een gestrekte arm de inzet te keren.

In de rust blijft Wolf achter in de kleedkamer en komt Tuithof in de ploeg. UDI gaat verder waar het de eerste helft is geeindigd en drukt Groene Ster achteruit. De eerste kans is er wanneer van Veen wederom een prima voorzet geeft en van Geelkerken de bal onvoldoende richting kan geven met het hoofd. Enkele minuten later slaat eenieder de handen voor het gezicht wanneer van Veen een lage voorzet geeft op de volledig vrijstaande van Zuidam die de bal voor open doel over schiet. Even later is het Bas v.d. Berk die op links doorkomt en met een schot in de korte hoek bijna doelman Thijssen verrast. Met nog een kwartier te gaan valt Henskens met een spierblessure uit en komt van de Meulenhof als plaatsvervanger in het veld. De wedstrijd is inmiddels afgezakt naar een niveau waar de toeschouwers geen plezier meer aan beleven. Het spel oogt plichtmatig en eenieder is toe aan het laatste fluitsignaal. In de blessuretijd valt uit het niets nog een doelpunt wanneer Tuithof een lange bal aangespeeld krijgt, al struikelend meeneemt en uiteindelijk met een tikje voorbij de doelman werkt en de bal in de verre hoek in het doel rolt. De 2-0 is echter alleen voor de statistieken want de uitslagen van de andere van belang zijnde wedstrijden zijn inmiddels ook bekend. Baronie wint ruim van Deurne en zorgt er daarmee voor dat Deurne nacompetitie voor degradatie moet gaan spelen. Schijndel wint zoals verwacht op bezoek bij Someren en haalt daarmee de derde periode.

udi groenester2

UDI sluit met deze overwinning het seizoen af op een zevende plaats en eindigt daarmee net in het linkerrijtje. Toch is op dit moment een licht gevoel van teleurstelling wat overheerst omdat eenieder overtuigd is van het feit dat er meer te halen was. Uitstekende wedstrijden werden afgewisseld met zeer matige prestaties. De laatste twee uitwedstrijden tegen Dongen en Venray waren dan ook min of meer symptomatisch voor het hele seizoen: één helft uitstekend gevolgd door een veel mindere tweede helft. Velen zullen nu vooral blij zijn dat het seizoen er definitief op zit en na een welverdiende rustperiode de spelers en begeleiding zich kunnen gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. We zien u volgend seizoen graag weer terug op Parkzicht!

UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Thijmen de Ruijter, Nick van Dijk, Giovanni Henskens (77. Mark v.d. Meulenhof), Robin van Cuijk, Joep van Geelkerken, Bas van den Berk (71. Johan Vissers), Kevin van Veen, Michiel van Zuidam en Tim Wolf (46. Anwar Tuithof).