Verlies voor UDI in oefenduel tegen Swift (2-1)

Doordat de KNVB noodgedwongen moest besluiten tot een algehele afgelasting van het competitievoetbal werden er op de plaatsen waar het kunstgras sneeuwvrij kon worden gemaakt geoefend. UDI ging voor de derde keer binnen een week naar Rosmalen en speelde daar vandaag tegen zaterdag eersteklasser avv Swift uit Amsterdam.

Het voordeel van een complex als bij OJC Rosmalen waar drie kunstgrasvelden liggen is dat het economisch verantwoord is de velden sneeuwvrij te laten maken om dan vervolgens een volledig programma te draaien waarbij niet alleen de eigen jeugd- en seniorenteams in actie kunnen komen maar de velden ook beschikbaar zijn voor andere verenigingen om te oefenen. Evenals vorig weekend werd er ook dit weekend massaal gevoetbald op sportpark de Groote Wielen. Doordat ook diverse zaterdagverenigingen wilden komen spelen waren er verrassende paringen mogelijk en kwam het dus dat UDI aan trad tegen zaterdag eersteklasser Swift uit Amsterdam. De ploeg uit Amsterdam staat in de competitie op een mooie vierde plaats en liet tegen UDI zien een prima ploegje te hebben dat het ook vooral moet hebben van het technische voetbal.

De eerste helft waren beide ploegen vrijwel gelijkwaardig al was het wel Swift dat de beste kansen kreeg. Na een kwartier spelen moest doelman van Hoeij gestrekt naar de hoek toen een vrije trap richting kruising verdween maar de UDI-doelman wist de inzet te pareren. Even later is het Mustafa Seddiqi die uit een hoekschop een kopkans krijgt maar naast kopt. Weer is het vervolgens Swift dat middels een snelle counter voor gevaar zorgt maar wanneer de aanvaller oog in oog met van Hoeij komt redt de laatste uitstekend met de voet. Een minuut of vijf voor de rust komt Swift verdiend op voorsprong maa heeft het wel een foutje in de Udense verdediging nodig wanneer slecht wordt uitverdedigd en de Swift-speler eenvoudig de bal in de lange hoek kan plaatsen (1-0).

In de rust uiteraard een aantal wissels en het is UDI dat aanmerkelijk feller uit de kleedkamer komt. Na bijna tien minuten spelen levert het felle storen resultaat op wanneer Mustafa Seddiqi (foto) goed doorloopt op een te korte terugspeelbal de bal weet te veroveren. Vervolgens is het een koud kunstje de bal in het lege doel te plaatsen (1-1). Enkele minuten later is het invaller van Veen die met een vrije trap de doelman van Swift het nodige werk bezorgd maar deze weet de inzet te keren. Op de rechterflank krijgt Tim Wolf veel ruimte maar wordt weinig in het spel betrokken. Halverwege de tweede helft wordt hij ineens wel vrijgespeeld en kan hij op doel af. Terwijl er ook goede opties waren voor een voorzet besloot de UDI-spits met een poging tot een stift maar de inzet was te zacht. Even later zijn twee andere invallers dichtbij een treffer. Eerst is het Vissers die met links een goed schot heeft wat door de doelman gekeerd wordt. In de rebound valt de bal voor van Zuidam maar ook zijn inzet wordt uit het Amsterdamse doel geranseld. Swift heeft het in deze tweede helft lastiger maar is in de tegenstoot soms nog gevaarlijk. De ploeg komt uiteindelijk zelfs op voorsprong wanneer de scheidsrechter vrij simpel een vrije trap geeft aan Swift op de rand van de zestien meter en de nummer elf zich meldt om de vrije trap te nemen. Met een fraaie curve krult hij de bal voorbij invaller-doelman Jacobs (2-1). Door deze treffer wint Swift dit oefenpotje en kan UDI zich nu gaan concentreren op het competitieduel van volgende week zondag uit bij Deurne.

UDI: Thijs van Hoeij (46. Tom Jacobs), Thijmen de Ruijter (55. Giovanni Henskens), Nick van Dijk, Dimitri Cremers, Mourad Maamar, Joep van Geelkerken, Dick Smits (46. Robin van Cuijk), Bas v.d. Berk (46. Johan Vissers), Tim Wolf, Anwar Tuithof (55. Michiel van Zuidam), Mustafa Seddiqi (55. Kevin van Veen).