UDI19/Beter Bed A1 naar bekerfinale

15-05-2014 • Seizoen 2013 2014 | Jeugd

kampioen A1De A1 heeft na een zwaar bevochten overwinning op Venlosche Boys A1 de finale van de KNVB districtsbeker gehaald. Met een team dat door schorsingen niet in de vertrouwde opstelling ......

De A1 heeft na een zwaar bevochten overwinning op Venlosche Boys A1 de finale van de KNVB districtsbeker gehaald. Met een team dat door schorsingen niet in de vertrouwde opstelling kon aantreden werd op een slecht veld voor iedere meter geknokt om de Venlonaren uit de buurt van het Udense doel te houden.
Dat lukte aanvankelijk maar moeilijk.

Bij één van de schaarse counters werd na een overtreding in "de 16" van Venlosche Boys door de goed leidende scheidsrechter een penalty aan UDI'19 toegekend. Knud van den Heuvel benutte dit buitenkansje feilloos: 0-1. Het plezier was echter van korte duur.

Vrijwel direct na de aftrap scoorde Venlosche Boys. Na zwak uitverdedigen van UDI-zijde, viel de gelijkmaker waarbij doelman Briann Vialle kansloos was. Dit was ook de ruststand.

Na rust stond UDI aanvankelijk onder zware druk. Met kunst en vliegwerk werd het doel schoongehouden. En zoals zo vaak werd ook in Venlo de ongeschreven voetbalwet bewaarheid. Na een snelle UDI counter over rechts was het Luuk Meulink die de voorzet goed controleerde en met een droog schot de keeper van VB kansloos liet. Dit was voor VB het sein om alles of niets te spelen waarbij er ruimte kwam voor UDI'19. Het scheelde maar een haar of Luuk had de wedstrijd in het slot kunnen gooien.

Met ziel en zaligheid vochten de Tricolores om de voorsprong over de streep te trekken. Na een paar hachelijke situaties, die met het nodige geluk werden doorstaan, floot de scheidsrechter na 95 minuten voor de laatste keer. Na het kampioenschap, wist het team van trainer Tom Jacobs nu de finale te bereiken. Een goede teamprestatie tegen een hele sterke tegenstander.

De finale wordt gespeeld op zondag 25 mei in het Limburgse Echt. De tegenstander is dan Haelen A1.