ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

'Koningskoppel' Leon Deijnen en Jeroen Prinsen winnaar UDI-QUIZ 2013

22-11-2013 • Seizoen 2013 2014 | Nieuws

Het succes van Leon Deijnen en Jeroen Prinsen kent geen grenzen als het gaat om het winnen van de UDIQUIZ. Voor de vierde keer werden zij net als in 2006, 2010 en 2012 winnaar van deze prestigieuze voetbalquiz. Een absoluut koningskoppel en ze vullen elkaar qua kennis perfect aan. Als goede tweede eindigde het nieuwe koppel Patrick Asselman/Tijs Kuijpers. Brons was er voor het trainersduo Bas Gösgens/Bart Möhlmann.

 

Omdat er verleden week twee teams in punten ex aequo eindigden werd er in de halve finale gestreden met 13 teams. Daarvan moesten 10 teams afvallen en bleven er drie teams over om de finale te spelen. Deze finale werd bereikt door de koppels Leon Deijnen/Jeroen Prinsen met 176 punten. De koppels Patrick Asselman/Tijs Kuijpers en Bas Gösgens/Bart Möhlmann eindigden gelijk met 136 punten.

In de finaleronde begonnen de finalisten allemaal op nul punten. Na een tussenstand van de eerste 10 vragen namen Leon en Jeroen de leiding met 63 punten, kort op de hielen gezeten door Patrick en Tijs met 59 punten. Bas en Bart volgden op gepaste afstand met 32 punten. Vraag 13: Wie is de 'Mistery-guest'? Zou deze vraag een totale verandering in de stand kunnen brengen? Nadat diverse vragen op de Mistery-guest, gehuld als de UDI-mascotte 'Parky', waren afgevuurd wist Bart Möhlman, bestuurslid organisatie Harold van Zutphen te ontmaskeren.

Dat leverde na 15 vragen een tussenstand op waarmee Bas en Bart duidelijk aan een inhaalrace waren begonnen. Zij waren Patrick en Tijs tot op een punt genaderd met 78 punten. Leon en Jeroen hadden hun voorsprong uitgebreid naar 14 punten en waren met nog vijf vragen te gaan met 93 punten de grote favoriet voor de eindzege. Rond de klok van middernacht bleek de opgebouwde voorsprong van Leon en Jeroen geen gevaar meer op te leveren voor de eindzege. Onder een staande ovatie mocht men voor de vierde keer de prijzen in ontvangst nemen. De winnaars worden binnenkort uitgenodigd voor één van de Bavaria regiofinales, waar ze om de échte knikkers gaan spelen. De hoofdprijs is nog een verrassing, maar uiteraard weer veelbelovend!

 

Dank gaat uit aan alle deelnemers die hebben deelgenomen aan deze quiz. Verder aan het personeel van Clubhuis UDI'19/Beter Bed en aan onderstaande medewerkers die deze quiz mede hebben mogelijk gemaakt.

Samenstelling Quiz vragen
André Verhoeven, Jorg Verhoeven en Ronny Raymakers

Jury
Janet Koedood, André Verhoeven, Ronny Raymakers en Jorg Verhoeven

Fotografie
Robert Janzen

Beeld-geluid en techniek
Chris-Jan van Zutphen, Rene van Vuuren

Presentatie
Fons Boekelder

Algemene organisatie
Robert Janzen

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.