ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Gedicht 'een jongetje van drie jaar' opgehangen zijgevel UDI accommodatie

02-12-2013 • Seizoen 2013 2014 | Nieuws

UDI bal-3-jaar 2A"Bij het 90-jarig jubileum van UDI'19/Beter Bed schreef onze stadsdichter Maarten van den Elzen een speciaal gedicht voor onze voetbalvereniging. Hij verwerkte daarin zijn eigen ervaring als driejarig jongetje dat samen met zijn vader bij UDI een wedstrijd bijwoont.

"Bij het 90-jarig jubileum van UDI'19/Beter Bed schreef onze stadsdichter Maarten van den Elzen een speciaal gedicht voor onze voetbalvereniging. Hij verwerkte daarin zijn eigen ervaring als driejarig jongetje dat samen met zijn vader bij UDI een wedstrijd bijwoont. Zo is voor veel kinderen de kennismaking met het voetbal begonnen en startten zij een meer of minder succesvolle carrière bij onze vereniging.
UDI bal-3-jaar 2A


Het is een lang gekoesterde wens geweest het gedicht meer zichtbaar voor alle leden te tonen. Afgelopen vrijdag is dat gebeurd in aanloop naar het honderdjarig bestaan in 2019. Door de  dichter zelf en de kunstenaar Genoveef Lukassen is het gedicht bij de entree van het sportpark opgehangen. Het is op een half-transparante kunststofplaat geplaatst, het gedicht en afbeelding is in twee-kleuren zeefdruk vervaardigd. 

maquette 3jarig jongetje

'n Leuk detail: 'het gedicht wordt opgenomen in de poëtische wandelroute van de gemeente Uden'. Dus het krijgt zo meteen ook nog eens bekijks door wandelaars die langs Sportpark Parkzicht wandelen.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.