ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

KNVB/Nike voetbaldagen bij UDI19 (Update met uitslag)

07-08-2013 • Seizoen 2013 2014 | Nieuws

opening burgemeesterBurgemeester Henk Hellegers was dinsdagmorgen op 'Parkzicht' aanwezig om de KNVB vlag te hijssen en daarmee de KNVB/Nike Voetbaldagen te openen. Deze worden voor de 26e keer georganiseerd door de KNVB en voor de 16e keer bij UDI'19 op sportpark 'Parkzicht'.

Burgemeester Henk Hellegers was dinsdagmorgen op 'Parkzicht' aanwezig om de KNVB vlag te hijssen
en daarmee de KNVB/Nike Voetbaldagen te openen. Deze worden voor de 26e keer georganiseerd door de KNVB en voor de 16e keer bij UDI'19 op sportpark 'Parkzicht'.De voetbaldagen vinden plaats vanaf dinsdag 6 augustus t/m vrijdag 9 augustus en starten elke dag
om negen uur 's ochtends en eindigen om vier uur 's middags.

opening burgemeester

Door Fons Boekelder

De voetbaldagen staan in het teken van o.a. werken aan je techniek, aanvallen en verdedigen. Ook kent men gevarieerde trainingsvormen met onder meer 4-tegen-4, penaltybokaal, 7 tegen 7 of 9 tegen 9. Voetvolley, speedcheck en het goalmastercrcuit zullen ook zeker niet op het programma ontbreken.

Op de eerste dag werden aan alle 144 jongens en meisjes de fraaie kleding pakketten uitgereikt: Geel shirt met gele broek en gele kousen plus een fraaie NIKE bal. Ook de stafleden, trainers en begeleiders zijn fraai uitgedost in een zwart jack met grijze broek en dus duidelijk herkenbaar. Natuurlijk werden hiervan ook de gebruikelijke groepsfoto's gemaakt.

Om 10.00 uur begonnen alle deelnemers, zoals dat bij goede sporters hoort, met een uitgebreide warming-up. Vervolgens werd een begin gemaakt met de verschillende speldisciplines. Daarna werd de lunch gebruikt op het 'van de Burgtplein'. Omdat het clubhuis momenteel een metamorfose ondergaat is er tijdelijk een tent geplaatst.

Het zonnetje was volop aanwezig en trainers en begeleiders konden het programma verder afwerken. Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan onder de jeugdige sporters en we verwachten ze morgen met dezelfde inzet en enthousiasme van vandaag weer terug.

We zijn een nieuwe rubriek gestart, waarbij we elke keer tijdens de KNVB/Nike voetbaldagen met een andere deelnemer een interview houden. De jongste deelnemer mocht vandaag de spits afbijten.

DSC 0154

Hallo, wil je jezelf even voorstellen?
Ik ben Eef v.d. Voort en ben 9 jaar.

In welk team speel je bij UDI'19/Beter Bed? 
Verleden jaar speelde ik in de F1 en straks in de E3.

Op welke positie speel je?
Ik heb alleen nog nooit gekeept, maar verder ben ik overal inzetbaar.

Hoe vaak train je?
Als het kan train ik 2 keer per week.

En heb je ook al eens gescoord in de F1?
Niet zo vaak, een paar keer denk ik.

Hoe laat spelen jullie op zaterdag?
Wel vroeg, soms al om 8 of 9 uur.

Wat vindt van de KNVB/Nike dagen?
Ja, ja ik vind het toch wel leuk.

Wat is je favoriete spelletje geweest vandaag?
Speed-check vind ik wel leuk en misschien ook wel penalty's nemen en voetvolley, maar dat heb ik nog niet gedaan.

Ga je ook wel eens op zondag naar het eerste elftal kijken?
Nee, nog niet.

Ben je al eens pupil van de week geweest?
Nee, nog nooit maar ik zou dat wel graag een keer willen zijn.

Wat is je favoriete club?
PSV

Zou je geen AJAX of Feijenoord supporter willen zijn?
Nee, nee mijn vader is voor Feijenoord en als die tegen PSV spelen kijken we op TV naar de wedstrijd.

Eef bedankt en nog fijne voetbaldagen
Ja!

* * * * * * * * 

De 2e dag van de KNVB/Nike Voetbaldagen

Door Peter Asselman Stafhoofd KNVB locatie Uden

Vandaag woensdag 8 augustus, de tweede dag van de KNVB Voetbaldagen. Hierbij waren de weergoden ons maar slecht gezind. De regen barstte naar alle hevigheid los rond de klok van half elf. Maar iedereen ging toch met goede moed het veld in. Er werd fanatiek gestreden om ieder puntje waarbij het plezier  niet ontbrak.

De groepen 1 t/m 4 moesten de dag beginnen met  de 'Goalmaster'.  Een cirquit van spellen die in groepjes 6 werden afgerond. Hierbij konden veel punten verdiend worden om vrijdag in de finale te laten zien wat ze kunnen.  En de regen bleef maar vallen.

Er waren in de loop van de middag kinderen die door de drijfnatte kleding die ze droegen stonden te rillen van de kou. Maar deze bikkels bleven toch doorgaan tot het einde van de dag.

Door de weerberichten die doorkwamen over het weer van morgen begon iedereen toch weer te stralen. De voorspelling geven voor komende twee dagen goed weer aan met een behaaglijke temperatuur.  Het is maar goed dat de onweer die voorspeld was niet is gekomen. Daarom konden we vandaag het hele programma afwerken.

Ik hoop dat er morgen weer met veel enthousiasme tegen de bal getrapt gaat worden en er veel plezier is rond en op het voetbalveld.

brigit

Wil je jezelf even voorstellen?
Hallo, ik ben Brigit Nooyen en kom uit Uden en ben 10 jaar.

Op welke school zit je?
Ik zit op De Meent en heb twee juffrouwen Ellen en Mirjam en een meester en die heet Harold.

Bij welke voetbalclub speel je en in welk team?
Ik ben sinds een half jaar lid van FC De Rakt in Uden en speel in de MD1.

Op welke positie speel je?
Mijn positie op het voetbalveld is middenveldster.

Hoe vaak trainen jullie met je team bij FC De Rakt?
Als het kan train ik 2 keer per week en mijn trainer is Tjerry.

Schiet je met links of met rechts tegen de bal?
Meestal met rechts.

En heb je ook al eens gescoord in de MD1?
Ik denk zo'n vijf keer.

Hoe laat spelen jullie op zaterdag?
Meestal om 11.00 uur.

Hoe vaak heb je al aan de KNVB/Nike dagen deelgenomen?
Dit is de eerste keer.

Wat vindt van de KNVB/Nike dagen?
Kei leuk en we hebben in Hans en Jorg twee hele leuke trainers.

Wat is je favoriete spelletje geweest tijdens deze dagen?
Penalty's schieten.

Een laatste vraag Brigit. Wat is je favoriete club in Nederland?
PSV.

Brigit bedankt en nog veel plezier. 
Oke!

* * * * * * * *

De 3e dag van de KNVB/Nike Voetbaldagen

Door Peter Asselman Stafhoofd KNVB locatie Uden

Vandaag donderdag 9 augustus, de derde dag van de KNVB Voetbaldagen.  Mensen wat een verschil met gisteren. Stralend weer en een klein briesje. Bij binnenkomst zag je weer die lachende gezichten van de kinderen. En dat was een goed teken. Ze hadden er allemaal weer zin in.

De tweede ronde 'Goalmaster' werd afgewerkt met de oudere groepen 5 t/m 8. Er werd weer gestreden op scherpst van de snede. Iedereen wilde natuurlijk die finale halen op vrijdag. Hierbij opgemerkt dat de meeste zieken van gisteren weer aanwezig waren.

Naast het 'goalmastertraject 'werden ook de andere onderdelen afgewerkt zoals : het penaltyschieten( hier werd ontzetten met scherp geschoten), bij de speedcheck werd ook het onderste uit de kan gehaald (het meten van de snelheid van het schot) en bij het voetvolley vloog bal ook alle kanten op, onder een hoop gelach van de deelnemers en trainers.

Al met al kunnen we stellen dat we weer een grandioos geslaagde dag hebben gehad mede door de inzet van de trainers en andere kaderleden. Zij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat er fanatiek gespeeld wordt.

Voor morgen is de voorspelling ook goed. Dus de finaledag zal een klapper moeten worden met het afsluitende voetbaltoernooi en de finales die gespeeld gaan worden en natuurlijk de prijsuitreiking die gaat plaatsvinden. Aan de inzet van de spelers en trainers zal het niet liggen.

Niels

Wil je jezelf even voorstellen?
Mijn naam Niels Eck en kom uit Wilbertoord en ben 10 jaar.

Op welke school zit je?
Ik zit op openbare basisschool De Kameleon in Mill in groep 8.

Bij welke voetbalclub speel je en in welk team?
Ik ben begonnen met voetballen bij de Willy's; toen ben ik naar UDI'19 gegaan. Daar hebben ze me gescout door Helmond Sport en speel daar voor het 1e jaar in de D2.

Op welke positie speel je?
Ik ben keeper.

Hoe vaak trainen jullie met je team bij Helmond Sport?
Wij trainen bij Helmond Sport drie keer per week en mijn trainer is Marcel. Daarnaast zit ik ook nog op de keeperacademie in Eindhoven.

Ben je links- of rechtsbenig?
Rechtsbenig.

Hoe laat spelen jullie op zaterdag?
Meestal is het om 10.00 uur verzamelen en om 12.00 uur voetballen.

Wat vindt van de KNVB/Nike dagen en de trainers?
Leuk waar je veel kunt leren. Lars is een echte voetbaltrainer en Nick voor het keeperswerk.

Wat is je favoriete spelletje geweest tijdens deze dagen?
Penalty's schieten.

Een laatste vraag Niels.
Wat is je favoriete club in Nederland? Heracles Almelo.

Dat vraagt om nadere uitleg Niels, komen je ouders uit de buurt van Almelo?
Nee helemaal niet. Mijn vader komt uit Groningen en mijn moeder komt uit Zeeland.

Maar waarom dan toch Heracles Almelo en geen AJAX, PSV of Feyenoord?
Bij Heracles Almelo speelden hele goede voetballers zoals Willie Overtoom, Samuel Armenteros en Everton Ramos Da Silva. Ik vind het jammer dat ze daar nu niet meer spelen.

Niels bedankt voor het korte interview en ik hoop je nog eens ergens tegen te komen als doelman bij een BVO, bijvoorbeeld bij Heracles Almelo.
Ik ook!

* * * * * * * *

De 4e en laatste dag van de KNVB/Nike Voetbaldagen 

Door Peter Asselman Stafhoofd KNVB locatie Uden

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook met de 26e KNVB Voetbaldagen bij UDI'19.  Op de slotdag stond een toernooi op het programma waarbij om een soort van Europacup gespeeld werd. In een halve competitie werd bepaald wie er met de wisselbeker vandoor ging. Alle technieken die zij deze week hebben geleerd moesten in praktijk gebracht worden om de overwinning te behalen . Tijdens deze wedstrijden werden ook de halve finales speedcheck en penaltybokaal afwerkt, zodat de finalisten bekend werden.

Rond de klok van half 3 konden op het hoofdveld de finales beginnen.  Als eerste mochten de keepers strijden voor een prachtige trofee, die ze mee naar huis mochten nemen.  Stijn Deckers moest het opnemen tegen Twan Denissen, beiden uit groep 1 t/m 4. Dit werd een mooie en spannende strijd, die uiteindelijk door Stijn Deckers werd gewonnen. In de groepen 5 t/m 8 moest Tom Koops het opnemen tegen Niels van Eck. Ook deze partij was zeer spannend en uiteindelijk gewonnen door Niets van Eck.

Na alle finales gespeeld te hebben vond de prijsuitreiking plaats op het hoofdveld. Het was een mooi spektakel, want er werden door de deelnemers liederen gezongen waar je met de microfoon niet doorheen kon komen. Uiteindelijk konden de finalisten hun prijs in ontvangst nemen. In de kleedkamer kregen zij nog een certificaat van deelname met een groepsfoto erop waar zij de hele week bij ingedeeld waren.

Het was weer een formidabele dag v.w.b. het weer, maar ook de inzet van de kinderen was groots te noemen. We mogen als organisatie en als UDI'19 trots zijn dat we ondanks de verbouwing en de improvisatie van iedereen weer een geslaagde voetbalweek voor de kinderen hebben kunnen organiseren.

Prijzen KNVB/Nike voetbaldagen 2013

 

Prijs

Groep 1 en 2

Groep 3 en 4

Groep 5 en 6

Groep 7 en 8

Speedcheck

1e

Mart van Dijk

Mick v.d. Voort

Wessel  Lommen

Julius Dortmans

Penalty

1e

Daan Kalee

Mick v.d. Voort

Joep van der Pas

Roel van Grinsven

Goalmaster

1e

Lucas Thijssen

Quincy Fafié

Sjoerd v.d. Broek

Max IJsveld

 

2e

Sem Landsbergen

Tijn Goossens

Jort Mathijssen

Wendy v.d. Zanden

4 : 4 Indiv.

1e

Lucas Thijssen

Wout Vesters

Thijs de Kan

Niels Hendriks

 

         

Koning voetbal

 

Tijme v.d. Broek

Lars Bosch

Niels Eck

Anco van Zutphen

Koningin voetbal

   

Lieke Oerlemans

   

 

         

 

 

Groep 1 & 4

Groep 5 & 8

Wisseltrofee

 

Denemarken

 

Engeland

 

Keeper

 

Stijn Deckers

 

Niels Eck

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.