ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Piet van der Heijden eentje van het eerste uur bij de SCU

19-08-2013 • Seizoen 2013 2014 | Nieuws

Piet van der Heijden was een van de mannen van het eerste uur bij de oprichting van Supporters Club UDI'19. Onze correspondent Fons Boekelder zocht hem thuis in zijn knusse verbouwde boerderij op en stelde hem enkele vragen.

Voor het meeste UDI'19 publiek ben jij zeker geen onbekende. Voor diegene die je niet kennen, kun je jezelf even kort voorstellen?
Mijn naam is Piet van der Heijden en ben 66 jaar oud. Ik ben getrouwd met Odilia van den Berg en wij hebben twee dochters en twee kleinkinderen van 16 en 18 jaar oud.

Wat houden je werkzaamheden bij de S.C.U. precies in?
Ondanks het feit dat ik niet meer in het bestuur van de S.C.U. zit, blijf ik nog steeds nauw betrokken bij de club. Mijn werkzaamheden zijn o.a. het regelen van de supportersbus naar uitwedstrijden. Bij thuiswedstrijden het ontvangen van de bezoekende ploeg, het arbitraal trio en ander genodigden bij de ingang van het sportpark. Verder ben ik nauw betrokken bij organiseren van de jaarlijkse rommelmarkt. Ook het uitzetten van een fietsroute, die zondag 11 augustus j.l. weer gehouden werd, met een record aantal deelnemers was een groot succes.

Wat vind je van de Opendag UDI'19 en waarom draagt de Supportersclub UDI'19 de Open Dag UDI'19 een warm hart toe?
Een goed en mooi evenement om nog meer mensen kennis laten maken met UDI'19 en de saamhorigheid te vergroten. De Open Dag verdient dan ook de steun van de S.C.U.

Piet zoals het er nu naar uitziet wordt op de befaamde 'Bultside' binnen niet al te lange tijd een overdekte staantribune gebouwd. Wat vind je daarvan?
Daar heb ik al heel lang naar uitgekeken en ben daar heel blij mee. Zeker bij slecht weer is het fijn dat je droog en uit de wind staat en geen last meer hebt van die hinderlijke paraplu's voor je neus.

De 'derde helft' is voor een groot aantal supporters van S.C.U. erg belangrijk. Waarom?
Wij zitten al vele jaren met een vaste vriendengroep na afloop van de wedstrijd aan de stamtafel. Dan is het nakaarten onder het genot van een biertje over de wedstrijd; altijd gezellig en goed voor de sociale contacten. Straks in het totaal vernieuwde clubhuis zullen we op zoek moeten naar weer een eigen plek.

Heb je nog wensen v.w.b. UDI'19, bijvoorbeeld moet UDI'19 naar de Topklasse of moet men in de Hoofdklasse blijven spelen?
Persoonlijk vind ik dat we op het allerhoogste niveau moeten spelen en dan net als dit seizoen met spelers uit eigen gelederen aangevuld met enkele sterkmakers.

Piet bedankt.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.