ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI Quiz winnaars actief in finale Bavaria quiz

02-04-2014 • Seizoen 2013 2014 | Nieuws

bavaria-regiofinale5Donderdag 20 maart werd de finale van de Bavaria voetbalquiz gehouden in de kantine van Blauw Geel te Veghel onder leiding van Koert Westerman.

bavaria quiz finale1Donderdag 20 maart werd de finale van de Bavaria voetbalquiz gehouden in de kantine van Blauw Geel te Veghel onder leiding van Koert Westerman. Er waren 60 deelnemers, welke als koppel de quiz bij hun voetbalclub hadden gewonnen.

Namens UDI'19 waren Leon Deijnen en Jeroen Prinsen aanwezig. Het thema was Brazil. De avond werd voor Leon en Jeroen én hun vaste 4 supporters volledig door Bavaria verzorgd met voldoende hapjes, drankjes en de aanwezigheid van de Bavaria-babes. Vooral de vaste supporters Bas, Billy, Erwin en Ivo waren hier erg mee in hun nopjes!

De quiz begon met 10 foto's van bekende voetballers waar hun bijnaam genoemd moest worden. Meteen daarna een ronde met 15 vragen. Toen was het pauze waarin een echte Braziliaanse drumband de kantine aan het swingen kreeg. In ronde 2 werden ook weer 15 vragen gesteld. Uiteindelijk werden alle punten bij elkaar opgeteld en mochten de beste 5 koppels naar de finale ronde.
Drie teams waren ex aequo als nummer 5 geëindigd en kregen een benaderingsvraag; hoeveel officiële interlands heeft Nederland in totaal gespeeld, om te bepalen wie als laatste koppel naar de finale mocht. Leon en Jeroen waren echter als gedeeld eerste de finale ingerold. 

In de finale konden 10 punten gehaald worden. De vragen varieerde van wie het snelste WK-doelpunt ooit had gemaakt, via wie de doelpuntenmakers waren in de eerste Nederland-Brazilië op een WK, tot aan welk land dit jaar als enige haar WK-debuut maakt. Vragen die precies in het straatje van Leon en Jeroen passen. Helaas was er nog een koppel dat ook alle 10 punten binnen haalde.
Dus een benaderingsvraag voor de overwinning; hoeveel toeschouwers waren er tijdens de laatste Nederland-Brazilië op het WK in Zuid Afrika? Helaas zaten Leon en Jeroen er nèt iets verder van af dan de uiteindelijke winnaars van Avesteijn. Het wrange was dat Leon en Jeroen op de eerste benaderingsvraag wel het juiste antwoord aan hun supporters hadden doorgegeven; namelijk exact 741 interlands. Had Koert de benaderingsvragen maar omgewisseld .....

bavaria-regiofinale5Natuurlijk hadden Leon en Jeroen graag willen winnen, maar een geluk bij een ongeluk was dat de tweede prijs voor hen mooier was dan de eerste prijs. De tweede prijs is namelijk voor 4 personen een kijkje achter de schermen bij PSV-Feyenoord op 13 april. Vince en Jesper waren door het dolle heen toen ze de volgende dag te horen kregen dat ze de spelers gaan ontmoeten! 

De eerste prijs was overigens afgelopen zondag met 4 personen naar Borussia Mönchengladbach-HSV. Het toeval was dat Leon en Jeroen die zaterdag ervoor al met de Business Club naar Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC zijn geweest. Dat zou net iets teveel van het goede geweest zijn. 

Al met al een geweldige avond waar de eer van UDI'19 zeker hoog gehouden is ! Leon en Jeroen willen alle medewerkers die aan de voetbalquiz in de UDI-kantine hebben meegewerkt hartelijk danken. Uiteindelijk heeft de UDI-Quiz het namelijk mogelijk gemaakt dat UDI in Veghel de prijzen heeft kunnen meenemen !

 

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.