UDI19 en UNA beiden winnaar van het 3e AVANS-toernooi

Wedstrijd UDI'19-UNAHet 3e AVANS toernooi is gespeeld met leuke wedstrijden voor het publiek en nuttige oefenwedstrijden voor de deelnemende teams. Na een mooie openingsdag op vrijdag met de wedstrijden Volkel — UDI'19/Beter Bed 1-3 en UNA/Brinvast — Blauw Geel'38/JUMBO 3-0 moesten de wedstrijden van zondag de beslissing brengen.

Blauw Geel '38 startte als eerste tegen Volkel. Net zoals tegen UDI'19 speelde Volkel een prima wedstrijd. Blauw Geel '38 kwam al vroeg in de wedstrijd aan de leiding maar net voor rust was het Sander vd Elzen die een mooie Volkel-aanval doeltreffend afrondde. Een kwartier voor tijd scoorde Desley Schilders uit een strafschop 2-1 voor Blauw Geel en de strijd leek gestreden. Maar Volkel gaf niet op en kwam via Luuk v.d. Elzen weer langszij. Helaas kostte een foutje van de doelman Volkel het welverdiende punt en de 3e plaats. Emiel v.d. Sanden zorgde met de 3-2 voor de eindstand.

De wedstrijd van UDI'19 tegen topklasser UNA moest de beslissing gaan brengen. Beide ploegen moesten winnen om eerste te worden. Na de matige wedstrijd van vrijdag speelde UDI'19 nu een degelijke pot. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Mustafa Seddiqi een goede kans maar vond de doelman op zijn weg. Jelle Schijvenaars kopte aan de andere kant rakelings over en Sam Wassenberg zag een geweldige knal via de binnenkant van de paal het veld weer inspringen. Na rust wisselden beide trainers volop, maar hielden de ploegen de stand in evenwicht. Het leek op een 0—0 uit te gaan draaien totdat Joep van Geelkerken in de 87e minuut een mooie UDI'19 aanval koppend afrondde; 1-0. UNA trapte af en de UDI-verdediging had nog niet de vereiste concentratie opgepakt en voordat men het wist had Rob van Boekel de bal al in het mandje liggen; 1—1. Hier bleef het bij, waardoor UDI'19/Beter Bed en UNA/Brinvast beiden op 8 punten eindigden en zodoende de 1e plaats deelden.

Topscorers-prijs

Het toernooi kende een topscorersprijs, een waardebon á € 100,- beschikbaar gesteld door Intersport Superstore Uden. Maar liefst 14 spelers kwamen uit op 1 doelpunt. Na loting door scheidsrechter Jordy de Goeij was de prijs voor Luuk v.d. Elzen van Volkel.

Afscheid

Voorafgaand aan de wedstrijd UDI'19 tegen UNA werd afscheid genomen van drie gezichten die diverse jaren gezichtsbepalend waren bij UDI 1. Te weten de spelers Mark van de Meulenhof en Johan Vissers en van verzorger Rien (Rinus) Peters. Voorzitter Paul Rüpp memoreerde de jarenlange inzet van Mark en Johan in ons vaandelteam en bedankte beiden voor hun jarenlange inzet. Naast de mooie woorden bood hij beiden een cadeaubon aan en 'n fraaie bos bloemen. Voor Rien Peters had Rüpp iets extra's achter de hand. Lees dit uitvoerig elders op de site.