Avans-toernooi: Gelijkspel UDI tegen topklasser UNA (1-1)

Vandaag speelden UNA en UDI in een onderlinge confrontatie het tweede duel in het Avans-toernooi. Beide teams hadden vrijdagavond hun eerste wedstrijden gewonnen waarin beide teams ook drie doelpunten maakten zodat de winnaar van het onderlinge duel het toernooi zou winnen. Het werd vandaag een vlakke wedstrijd waarin beide teams vooral gecontroleerd wilden spelen. Pas tien minuten voor tijd kwam de wedstrijd tot leven nadat bij beide ploegen een speler van het veld werd gezonden. Aan beide zijden kwamen er kansen en beide teams wisten een doelpunt te scoren zodat een terechte 1-1 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen UNA werden bij UDI een drietal mensen in het zonnetje gezet. Allereerst werden Johan Vissers en Mark v.d. Meulenhof toegesproken door voorzitter Paul Rüpp en bedankt voor vele seizoenen als speler van UDI 1. Tenslotte werd ook afscheid genomen van verzorger Rinus Peters die vele jaren als verzorger bij UDI 1 actief was. Laatstgenoemde werd tevens benoemd als Lid van Verdienste.

UDI begon net als het afgelopen vrijdag eindigde met een 4-4-2 opstelling waarbij de buitenste middenvelders voor de diepgang moesten zorgen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Seddiqi die een slappe terugspeelbal van UNA onderschepte. De Udense spits zag zijn inzet echter gekeerd worden door UNA doelman v.d. Oever. Even later was het collega-spits Wassenberg die uit een voorzet van Tuithof rakelings naast kopte. De wedstrijd ging erg gelijk op zonder dat er veel gevaarlijke momenten voor de doelen te noteren waren. Na ruim een half uur spelen leek UDI op voorsprong te komen toen Wassenberg diep werd aangespeeld, deze een uitstekend duel aan ging met zijn tegenstander en vervolgens vanaf twintig meter zijn inzet op de paal uiteen zag spatten. Aan de andere kant is de gevaarlijkste kans voor Jelle Schijvenaars die bijna perfect inkopte maar de bal rakelings over de lat zag gaan.

Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij UDI wederom moeite heeft de aansluiting naar de voorhoede te vinden. Na een kwartier spelen wordt er volop gewisseld aan beide zijden krijgt UDI met van Geelkerken en van Schijndel meer offensieve kwaliteiten op het middenveld. Ook nu blijven de echte kansen uit al krijgt Dimitri Cremers per ongeluk nog een bal recht voor de voeten na een hoekschop maar hij weet de bal niet goed te raken. Wanneer Zegers aan de zijlijn een overtreding maakt en hij evenals UNA-speler Stottelaar een veldverwijzing krijgt gepresenteerd is de wedstrijd los en komen er wat stevigere duels. UDI gaat dan op zoek naar de voorsprong en ziet een kopbal van Bart van Schijndel op de lat eindigen. Enkele minuten later is het dan toch raak wanneer UNA probeert uit te verdedigen, UDI snel onderschept en Wassenberg vanaf rechts een uitstekende voorzet geeft. Aan de tweede paal komt van Geelkerken vallend inglijden en kopt de 1-0 voorsprong binnen. Helaas kan UDI maar twee minuten van de voorsprong genieten want in de 88e minuut is het Rob van Boekel die van dichtbij de 1-1 kan binnenschieten. Beide teams krijgen dan nog een kans op een doelpunt maar de 1-1 stand wordt ook de eindstand en daarmee een verdiende uitslag voor een duel wat geen echte winnaar verdiende.

Door het gelijke spel eindigen beide ploegen ook gelijk in de stand van het Avans-toernooi en wordt de eerste prijs gedeeld. De derde plaats van het toernooi is voor Blauw Geel'38 dat eerder op de dag een lastige opgave kende tegen Volkel en pas enkele minuten voor tijd na een onachtzaamheid van de Volkel-doelman de 3-2 kon binnenschieten. Volgende week zaterdag speelt UDI de eerste bekerwedstrijd en dan is zaterdaghoofdklasser Stedeco uit Hoornaar de tegenstander. De wedstrijd begint in Uden om 18:00 uur.

UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers (58. Thijmen de Ruijter), Matthias van Zanten (46. Nick van Dijk), Rob Zegers, Dimitri Cremers, Dick Smits (62. Joep van Geelkerken), Randy Hofmeijer, Anwar Tuithof (62. Robin van Cuijk), Mustafa Seddiqi (58. Bart van Schijndel), Sam Wassenberg en Tim Wolf (62. Hakop Aslamjan).