Avans toernooi: UDI in tweede helft voorbij Volkel (1-3)

Op de eerste speeldag van het Avans-toernooi begonnen Volkel en UDI in de eerste wedstrijd. Vanaf de aftrap begon UDI met veel druk en kwam al snel op 0-1. Vervolgens zakte de wedstrijd weg met een inzakkend Volkel en UDI dat weinig mogelijkheden wist te creëeren. Na de rust kwam Volkel nog gelijk voordat UDI in het laatste deel van de wedstrijd alsnog het verschil in doelpunten wist uit te drukken met twee extra treffers.

De wedstrijd begon vandaag met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Martien v.d. Steen het oudste actieve lid van de vereniging. Vanaf de aftrap begon UDI zeer sterk en binnen een minuut mochten ze al twee hoekschoppen nemen. De druk bleef en een minuut later was het al 0-1 na een schot van Matthias van Zanten wat door Thijmen de Ruijter ingetikt kon worden. Het venijn is echter meteen uit de wedstrijd. UDI is veel in balbezit en Volkel zakt gewillig in zodat UDI het lastig heeft de vrije mensen te vinden. Na ruim een half uur spelen is er een enorme kans voor UDI wanneer van Schijndel op doel af gaat maar besluit om zelf iets te proberen in plaats van af te leggen op de geheel vrijstaande Wassenberg. Vervolgens zijn er ook nog kansen voor Wolf en Wassenberg maar de stand blijft 0-1. Opvallend is hoe moeizaam men voorin combineert zodra de bal binnen zo'n twintig meter van het doel komt.

Na de rust waarin bij UDI drie verse krachten zijn ingebracht komt het eerste wapenfeit van oud-UDI-speler Stijn van Cuijk die goed wordt weg gestuurd met een diepe bal, de achterhoede voor blijft in de sprint en beheerst de bal binnen schuift (1-1). UDI valt wel aan maar echt grote kansen komen er vooralsnog niet. Een vrije trap van de ingevallen Hofmeijer gaat net over. Even later wordt de eveneens ingevallen Dick Smits volledig vrij voor de doelman gezet maar zijn rollertje is een eenvoudige prooi voor doelman Tomek Kuipers. Met nog twintig minuten te spelen komt UDI dan toch op voorsprong. Sam Wassenberg speelt zich prima vrij en schiet vervolgens hard in het midden van het doel waarbij de Volkel-doelman de bal nog wel raakt maar via de binnenkant van de paal alsnog binnen gaat. De voorsprong is dik verdiend maar het is altijd oppassen op een kansje voor de tegenstander. Enkele minuten later redt van Hoeij op een kopbal van Luuk v.d. Elzen die al vallend toch een fraaie doelpoging wist te produceren. De wedstrijd wordt even later definitief beslist wanneer Volkel-doelman Kuipers te zacht uittrapt en de bal in de voeten van van Schijndel terecht komt. Die aarzelt geen moment en steekt de bal fraai over de achterhoede op de inlopende Wolf die met de toppen van de schoen de bal controleert en vervolgens in een keer met een boog over de doelman in het doel deponeert. Een zeer fraaie treffer waarmee de 1-3 op het bord komt. In de slotfase krijgt UDI evenals in de eerste helft nog enkele prima kansen maar wederom wordt de geboden ruimte slecht benut. Aanstaande zondagmiddag speelt UDI de tweede wedstrijd van het Avans-toernooi en dan is UNA/Brinvast de tegenstander in de wedstrijd die om 15:00 uur begint.

UDI: Thijs van Hoeij, Nick van Dijk, Thijmen de Ruijter (57. Jaap Benkers), Rob Zegers (46. Dimitri Cremers), Matthias van Zanten, Joep van Geelkerken (57. Dick Smits), Robin van Cuijk (46. Randy Hofmeijer), Bart van Schijndel, Hakop Aslamjan (46. Mustafa Seddiqi),  Sam Wassenberg en Tim Wolf.