Dikverdiende winst UDI thuis tegen Venray (2-1)

UDI begon de eerste helft sterk en had gezien de 100% kansen die het kreeg eigenlijk al met 3-0 moeten gaan rusten maar het was slechts 1-0 door Wassenberg. Na de rust was het spel minder en vooral erg rommelig waarbij UDI veel de lange bal hanteerde. Venray loerde en kwam via Hendrix zelfs op 1-1. Nadat Venray-aanvoerder Gommers met twee keer geel naar de kant moest en UDI aanvallend wisselde kreeg men weer kansen. Een mooie pass van Tuithof op Wassenberg bracht de beslissing toen Wassenberg de 2-1 binnen kon tikken.

UDI heeft de laatste jaren tegen Venray weinig punten weten te halen en vorig seizoen moest zelfs tweemaal het onderspit gedolven worden. Bij Venray was een groot gedeelte van de selectie nieuw ten opzichte van vorig seizoen. Aan UDI-zijde ontbrak aanvoerder Hofmeijer en hij werd op het middenveld vervangen door Dick Smits. De wedstrijd begon afwachtend met twee ploegen die vooral zochten naar de opening. Na bijna twintig minuten was het uit de eerste kans van de Udenaren ineens wel raak. Sam Wassenberg wordt randje buitenspel diep gestuurd, neemt de bal aan, passeert doelman Nielen en schuift de bal beheerst binnen. Voor UDI is het doelpunt blijkbaar het omslagmoment want vanaf dan beheerst UDI het spel. Uit een mooie voorzet vanaf rechts door Wassenberg krijgt van Schijndel een kopkans maar hij mist doordat hij een flinke duw in de rug krijgt. Nog geen minuut later is het van Schijndel die teruglegt op Dick Smits welke zelf weer doorspeelt op Wolf die voor een leeg doel mist. Enkele minuten voor de rust is het weer Wassenberg die vanaf rechts goed voorzet maar van Schijndel schiet van dichtbij over. Pas in de slotminuut voor rust is er de eerste kans voor Venray via Jakobs maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald.

De tweede helft start met een UDI dat verder gaat zoals voor rust waarbij de eerste kans voor Wassenberg is die een voorzet van Matthias van Zanten net verkeerd raakt. Tien minuten in de eerste helft komt Venray uit het niets op gelijke hoogte. Dave Hendrix wordt diep gestuurd en hij schiet beheerst de bal achter doelman van Hoeij (1-1). Aan beide zijden wordt er dan gewisseld en het spel wordt steeds slordiger. In plaats van een beheerste opbouw wordt door beide teams veel de lange bal gehanteerd welke dan weer simpel verdedigd kan worden. Scheidsrechter Coppens fluit steeds voor overtredingen en krijgt daarbij veel commentaar van spelers. Wanneer Venray aanvoerder Gommers fel reageert na een fluitsignaal krijgt hij zijn tweede geel van de wedstrijd en moet dus naar de kant. Bij UDI zijn inmiddels Seddiqi en Tuithof als aanvallende krachten in de ploeg gekomen waarmee de intentie om de winst te halen duidelijk is.

Eerst is het van Schijndel die een goede kans krijgt maar doelman Nielen redt uitstekend. Een kopbal van Seddiqi schampt even later de buitenzijde van de paal. De beslissende pass van de wedstrijd is van Tuithof die zes minuten voor tijd Wassenberg aanspeelt die de doelman passeert en wederom in kan schuiven. De 2-1 voorsprong is dan ook dik verdiend al bleef het dus lang spannend. Met een blessuretijd van zes minuten bleef de spanning nog even intact maar uiteindelijk was de overwinning volledig terecht.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter (77. Anwar Tuithof), Rob Zegers (71. Dimitri Cremers), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Dick Smits (51. Mustafa Seddiqi), Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Bart van Schijndel.