Einde bekeravontuur UDI19 na nederlaag bij TEC (2-0)

Vooraf was duidelijk dat UDI vanavond moest winnen om zich te kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Gezien de eerdere uitslagen in de bekerpoule zou dat ook tot de mogelijkheden moeten kunnen behoren. De technische leiding van de Udenaren gaf vanavond echter nadrukkelijk de voorkeur aan de competitie en liet verschillende basisspelers de bank warm houden. De spelers die wel aan de wedstrijd begonnen deden hun best maar kwamen kwaliteit te kort om het de thuisploeg lastig genoeg te maken. Na een vroeg doelpunt van TEC kreeg UDI zeker in de eerste helft ook een handvol kansen maar gescoord werd er niet wat TEC in de tweede helft wel deed en dus leed UDI een 2-0 nederlaag en eindigde op de laatste plaats in de bekerpoule met één schamel puntje.

In de voorbeschouwing in aanloop naar deze wedstrijd werden alle mogelijke scenarios doorgenomen waarmee UDI zich zou kunnen plaatsen voor de volgende bekerronde. Een kleine 30 trouwe Udense supporters was afgereisd naar Tiel in de hoop een Udens team te zien dat zich van de beste kant zou laten zien in de laatste generale repetitie naar de competitiestart van komende zondag uit bij Nuenen. Bij het zien van de warming bleek echter al snel dat UDI zich helemaal niet wilde richten op voortzetting van het bekeravontuur maar onder het motto geen blessures oplopen diverse spelers op de bank posteerde. Randy Hofmeijer en Matthias van Zanten ontbraken wegens blessures maar met van Hoeij, Wassenberg, Wolf, de Ruijter en van Geelkerken was er sprake van een sterk bezette bank. Het gemor onder de toeschouwers was duidelijk en men vroeg zich hardop af waarom men deze keuze niet vooraf kenbaar had gemaakt zodat men zich de doordeweekse reis naar Tiel en het entreegeld had kunnen besparen.

Dat TEC geen ploeg was waarvan eventjes gewonnen zou worden bleek al uit het feit dat men afgelopen week in het grote KNVB-bekertoernooi won van Topklasser Lisse en in de volgende ronde mag aantreden tegen MVV. De bekerwedstrijden om de districtsbeker tegen SteDoCo en LRC Leerdam gingen echter beide verloren zodat voor de Tielse ploeg niets anders restte dan de eer. De wedstrijd werd gespeeld op een matig verlicht en hobbelig hoofdveld onder het toeziend oog van zo'n 75 toeschouwers. Al na nauwelijks een minuut spelen was er de eerste commotie toen TEC-spits Bartels de bal van een medespeler via een kluts in buitenspelpositie in bezit kreeg en goed afrondde. Helaas voor de Udenaren kwam er geen fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst omdat deze gezien dacht te hebben dat een UDI-speler de bal raakte. Ondanks deze vroege achterstand kwamen de eerste kansen voor de Udenaren al snel. Eerst was het Aslamjan die na een kleine rush een venijnig schot lost wat net voorlangs ging. Vervolgens krijgt spits Seddiqi twee goede kansen: een eerste inzet is net te slap en een daaropvolgende kopbal raakt hij niet lekker. Halverwege de tweede helft is het weer Seddiqi die een dot van een kans krijgt maar bijna op de doellijn is zijn inzet niet hard genoeg zodat die gekeerd kan worden. Achterin probeert Zegers de verdediging en het middenveld te sturen maar de Udenaren verliezen net iets te vaak het duel of zijn simpelweg net iets te ver van de directe tegenstander. Grote kansen krijgt TEC eigenlijk niet maar Bartels en de Windt laat enkele keren zien dat het uitstekende spelers zijn.

In de rust bleef van Dijk achter in de kleedkamer en kwam de Ruijter in het spel. En nauwelijks twee minuten na de start van die tweede helft werd er al weer gewisseld aan UDI-zijde toen Zegers geblesseerd van het veld moest en vervangen werd door van Geelkerken die als laatste man ging spelen. De eerste kans na rust is er voor Benkers die uitstekend op kwam op rechts maar voor doelman v.d. Sman besluit met een hard schot voorlangs. Aan de andere kant wordt de snelle de Windt nauwelijks gehinderd wanneer hij op komt en tot geluk van de Udenaren besluit met een schot over het doel van doelman Witjes. UDI krijgt dan wederom enkele kansjes maar de echte overtuiging lijkt te ontbreken en dus wordt er niet gescoord. Na ruim een kwartier in de tweede helft is het wederom de Windt die er vanaf de middenlijn vandoor gaat, geen strobreed in de weg wordt gelegd en oog in oog met de Udense doelman beheerst afrondt (2-0). Het restant van de wedstrijd is van een bijzonder matig niveau waarbij beide teams nauwelijks tot fatsoenlijke combinaties komen. Het eindsignaal kwam niet alleen voor de spelers maar zeker ook voor de toeschouwers als een welkom moment. Door deze nederlaag is UDI als laatste geeindigd in de bekerpoule en daarmee dus uitgeschakeld. Wellicht geeft het enige troost dat ook mede-hoofdklassers Venray en Gemert deze eerste ronde niet overleeft hebben. De belangrijkste conclusie lijkt echter gerechtvaardigd dat UDI met het vertoonde spel in de voorbereiding en zeker de laatste drie bekerduels nog niet echt klaar lijkt voor de competitiestart zondag in en tegen Nuenen. Uiteraard hopen we met zijn allen dat deze indruk niet juist is en we zondag een goede wedstrijd te zien krijgen van de Udenaren.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers, Nick van Dijk (46. Thijmen de Ruijter), Rob Zegers (48. Joep van Geelkerken), Dimitri Cremers, Dick Smits, Robin van Cuijk, Bart van Schijndel, Hakop Aslamjan, Mustafa Seddiqi en Michiel van Zuidam (57. Sam Wassenberg).