Hardwerkend UDI wint derby bij Schijndel (1-4)

UDI is het carnavalsweekeinde prima doorgekomen en wist vandaag de ongeslagen reeks in 2014 voort te zetten met een royale 1-4 overwinning bij Schijndel. De eerste helft ging aanvankelijk nog redelijk gelijk op maar naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat UDI de bovenliggende partij was en de 1-2 voorsprong bij rust was dan ook verdiend. In de tweede helft was UDI de betere ploeg tegen een thuisclub die zich nauwelijks kansen wist te scheppen. Met de 1-4 winst gaat UDI in ieder geval met een goed gevoel op weg naar volgende week wanneer het thuis moet aantreden tegen de nieuwe koploper en ploeg in vorm OJC Rosmalen.

Slechts een kleine 250 toeschouwers waren vandaag afgekomen op het onderlinge treffen tussen Schijndel en UDI'19. Aan Udense zijde ontbraken Zegers en van Dijk waardoor Jaap Benkers een basisplaats kreeg op de linksachter positie als directe tegenstander van het Schijndelse talent Sven Blummel. Al bij de warmingup werd duidelijk dat beide teams het moeilijk zouden gaan krijgen op een erg hobbelig veld waardoor veel passes niet goed gespeeld konden worden. Direct van het fluitsignaal was het UDI dat de gang naar voren zette en werd daarmee al na twee minuten spelen beloond. Het was Sam Wassenberg die aan de linkerzijde van het veld in balbezit kwam en zag dat Schijndel-doelman van der Donk iets te ver voor het doel stond en met een fijne trap viel de bal net over de graaiende handen van de Schijndel-goalie in het net (0-1). Wellicht werd hij nog iets gehinderd door de laag staande zon maar de afwerking van Wassenberg was fraai. In de opvolgende periode was het Schijndel dat wat meer druk wist te zetten en UDI-doelman Witjes tot twee keer toe in een lastig parket bracht na schoten van Dobbelsteen en Sjaak Egmond. Het middendeel van de eerste helft leidt tot nauwelijks kansen voor de doelen maar laat vooral passes zien die niet aankomen of combinaties die niet afgemaakt kunnen worden. Na een half uur voert UDI de druk weer op en brengt Schijndel al snel in een lastig parket. Eerst is het Thijmen de Ruijter, vandaag erg sterk spelend, die uit een hoekschop net over kopt. Nog geen minuut later is wel raak wanneer UDI druk zet op de achterhoede en snel in balbezit komt. In de omschakeling wordt van Zuidam alleen diep gestuurd en doelman van der Donk kan de snelle buitenspeler alleen met een overtreding stoppen en dus gaat de bal op de stip. Dit buitenkansje laat Hofmeijer zich niet ontnemen en daarmee komt de 0-2 op het scorebord. Even later lijkt UDI op weg naar de derde treffer wanneer Wassenberg in een direct duel op doel af gaat en overduidelijk wordt vastgehouden maar scheidsrechter van den Elzen laat tot verbazing van alle Udenaren doorspelen. In de slotminuut van de eerste helft komt Schijndel uit het niets alsnog op 1-2 wanneer Sander Egmond een laag schot lost wat door UDI-doelman Witjes niet vast kan worden gehouden waarna Blummel in de rebound de 1-2 binnen tikt.

Na de pauze is het weer UDI welke het beste uit de startblokken komt. Een een-twee tussen Wolf en Wassenberg wordt door eerstgenoemde in vrije positie recht op doelman van der Donk geschoten. De Udense flankaanvaller was vandaag wat ongelukkig in zijn acties zodat hij minder gevaarlijk kon zijn als in eerdere duels. In de periode die volgt worden er veel kleine overtredingen gemaakt en heeft scheidsrechter van den Elzen het moeilijk de juiste waarnemingen te doen. Links en rechts zijn er kleine irritaties wat het spelniveau niet ten goede komt. Uiteindelijk wint het voetbal het toch en laat UDI zien dat het de beter voetballende ploeg is. Door goed de duels in te gaan en hard te werken verovert men vaak het balbezit en kan dus ook steeds vaker het doel van Schijndel gezocht worden. Het is Bart van Schijndel die twee keer in kansrijke positie komt maar de echte rust ontbreekt om de boel af te maken. Even later is het dan alsnog raak wanneer Michiel van Zuidam een afvallende bal van zo'n meter of vijfentwintig vol op de slof neemt. Doelman van der Donk gaat gestrekt naar de hoek en kan de inzet nog wel keren maar het is Wassenberg die zeer alert is en van dichtbij de 1-3 binnen tikt.

Aan de zijde van Schijndel wordt dan nog enkele keren gewisseld maar echt verschil maakt dat niet want niemand aan Schijndel-zijde gelooft daadwerkelijk in een ommekeer. Het is UDI dat de wedstrijd in handen heeft en via van Zuidam nog een uitstekende kans krijgt. De buitenspeler gaat vanaf de zijlijn op avontuur, passeert drie tegenstanders maar ziet zijn inzet uiteindelijk gestopt worden. De thuisploeg is verslagen en kijkt uit naar het laatste fluitsignaal maar het zijn de beide invallers Seddiqi en Tuithof die voor het echte slotaccoord zorgen. Na een uitstekende combinatie is het Seddiqi die vanaf links een harde lage voorzet geeft die voor het doel goed door de inlopende Tuithof kan worden binnen geschoten zodat de 1-4 eindstand op het bord komt. Een dikverdiende overwinning voor de Udense ploeg die een degelijke partij speelde tegen een thuisploeg die aanmerkelijk minder speelde als in de eerste confrontatie tussen beide teams. Doordat zowel Gemert als Blauw Geel hun wedstrijd verloren is OJC Rosmalen de nieuwe koploper geworden in de Hoofdklasse B en dat is de ploeg die volgende week op bezoek komt in Uden. Een wedstrijd dus om naar uit te kijken voor de liefhebbers: UDI verloor de heenwedstrijd zeer onterecht in de slotminuten en zal dus wat recht willen zetten maar OJC Rosmalen is op dit moment de ploeg in vorm en lastig te verslaan.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Jaap Benkers, Matthias van Zanten, Robin van Cuijk, Thijmen de Ruijter, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel (79. Dick Smits), Tim Wolf (87. Mustafa Seddiqi), Randy Hofmeijer (81. Anwar Tuithof), Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam.