Matige vertoning UDI zorgt voor nederlaag tegen Deurne (1-3)

UDI verloor vandaag op eigen veld met 1-3 van Deurne. Onachtzaamheden in de verdediging zorgden ervoor dat Deurne gemakkelijk aan de doelpunten kwam. Aan de andere kant was UDI niet beslissend genoeg voor het doel van Deurne. De momenten dat UDI wel een bal tussen de palen kreeg stond doelman van Crooij vaak op de juiste plek of werd geholpen door zijn verdediging.

UDI begon vandaag in dezelfde opstelling als afgelopen week bij Nuenen. De start van de Udenaren was sterk toen Wolf op rechts door kwam en de bal panklaar op het hoofd van Wassenberg plaatste maar doelman van Crooij wist met enig fortuin redding te brengen. In de minuten die volgden was UDI de ploeg die het meest in balbezit was maar echte kansen kwamen er nog niet. Wel moest scheidsrechter van Elswijk vaak fluiten voor kleine overtredingen. Na een kwartier kwam UDI bijna op voorsprong toen de Ruijter uit een hoekschop goed inkopte maar de bal de lijn net niet passeerde. Halverwege de eerste helft kwam Deurne uit het niets op voorsprong toen van Zanten ongelukkig balverlies leed en de bal in de kluts bij Harm van de Steen terecht kwam die doorspeelde op Erwin van de Broek die de 0-1 binnen kon tikken. Het was echt de eerste keer dat Deurne voor doelman van Hoeij op dook. Bij UDI krijgt de Ruijter dan geel wegens vasthouden van zijn directe tegenstander Randy Grens. Nog geen twee minuten later ontsnapt de Ruijter aan zijn tweede geel wanneer hij weer een tegenstander vasthoudt en de scheidsrechter de bal alleen op de stip kan leggen. Dennis Groen weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de pingel netjes binnen (0-2). UDI blijft slordig spelen en zoekt veel te weinig de buitenkanten op. Zeker Wolf is zijn directe tegenstander keer op keer de baas maar wordt te weinig aangespeeld. Pas de laatste minuten voor de rust wordt UDI weer dreigend. Eerst is het van Zuidam die goed op links doorkomt en voorgeeft maar de kopbal van Wolf wordt op de lijn gekeerd en ook de rebound levert geen doelpunt op. Even later is het wel raak wanneer UDI vanaf rechts een vrije trap neem die ver achterin wordt geplaatst waar de Ruijter sterk terugkopt op Nick van Dijk die controleert en met een halve omhaal de 1-2 op het bord brengt.

UDI Deurne2

Na de pauze blijft de Ruijter achter in de kleedkamer omdat hij dicht bij zijn tweede geel zat en hij wordt vervangen door Jaap Benkers. Waar eenieder denkt dat UDI de tweede helft fel zal beginnen en op zoek gaat naar de gelijkmaker is het echter Deurne dat weer een treffer cadeau krijgt doordat Harm van de Steen helemaal vrijstaand de 1-3 kan binnen koppen. Het is onvoorstelbaar dat tegenstanders bij de Udenaren vandaag steeds zoveel vrijheid genoten. Bij UDI wordt dan van Zuidam weer gewisseld waarbij Seddiqi in het veld komt als extra spits waardoor van Schijndel naar de linkerkant verhuisd. Het gevaar bij de Udenaren komt echter vanaf rechts wanneer Wolf wordt aangespeeld en tot voorzetten komt. Eerst is het Seddiqi die rakelings naast kopt en nog geen minuut later is het Wassenberg die net geen doel treft. Vanaf de andere kant komt van Schijndel ook tot enkele voorzetten maar opnieuw Seddiqi weet net geen doel te treffen. De Udenaren proberen alles naar voren te gooien maar de echte overtuiging mist en dus is het vaak net niet. Deurne vindt alles prima en wacht rustig af wat komen gaat en krijgt in de slotminuut nog een prima kans via invaller Stefan van de Werf die de lat raakt boven doelman van Hoeij. De nederlaag van vandaag zal de Udenaren zwaar vallen maar heeft het vooral aan zichzelf te wijten. Volgende week zal men in Dongen een betere prestatie moeten leveren om wel de punten te kunnen behalen.

UDI Deurne3

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter (46. Jaap Benkers), Rob Zegers (79. Robin van Cuijk), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Michiel van Zuidam (61. Mustafa Seddiqi).