Oefennederlaag UDI tegen Fc Den Bosch (0-5)

Voorafgaande aan de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie speelde UDI vanmiddag een oefenwedstrijd tegen de profs van Fc Den Bosch. Op het Udense kunstgras was het duidelijk dat de bezoekers een maatje te groot waren al kreeg men met name in de eerste helft ook wel erg veel ruimte om te voetballen. Na een 0-3 ruststand en veel wisselen na de rust werd het uiteindelijk een 0-5 overwinning voor de bezoekers.

Foto's met dank aan: Giel Klaasse hoofdklassebzondag.nl

UDI trainer Bas Gösgens moest het vandaag doen zonder een aantal vaste krachten als Rob Zegers, Bart van Schijndel en Thijs van Hoeij. Hierdoor begon Denny Witjes in het doel,  Robin van Cuijk op de linksachterpositie en speelde Seddiqi vanaf het middenveld met de punt naar voren. Het was gezellig druk langs het veld met naar schatting zo'n 350 toeschouwers waarvan ook vele supporters van de bezoekers. De gasten uit Den Bosch begonnen scherp aan het duel en de Udenaren hadden veel moeite in de verdediging. Bovendien kreeg Ralf Seuntjens op het middenveld van de Boschenaren ongelooflijk veel vrijheid en dus was het ook niet vreemd dat UDI snel op achterstand kwam. Met een bekeken pass werd Seuntjens vrij voor de keeper gezet en zijn schuiver zat er netjes in. Na ruim een kwartier spelen scoorde Barry Maquire met een fraaie lob nadat hij zag dat doelman Witjes te ver voor het doel stond (0-2). In het vervolg van de eerste helft bleef Den Bosch de beste kansen houden en het was aan prima ingrijpen van Witjes te danken dat Benjamin v.d. Broek en Erik Quekel niet tot scoren wisten te komen. Aan Udense zijde waren de aanvallen schaars en werden de medespelers moeilijk gevonden. Kort voor rust is het Quekel welke Istvan Bakx goed vrij speelt waarna die van dichtbij kan intikken.

In de rust wordt er in beide kampen flink gewisseld en zien we bij de bezoekers vrijwel een compleet nieuw team. UDI krijgt na een kleine tien minuten een geweldige kans als de ingevallen Hakop Aslamjan alleen op doelman van Beers af mag gaan maar de keeper pareert de inzet. Ook in deze tweede helft combineert Fc Den Bosch prima en is het Stijn Looijer die de 0-4 kan binnen schieten. Bij UDI komen dan vervolgens de tweede elftalspelers Lars van Geelkerken, Bart Hoefnagels en Bas Kamphuis binnen de lijnen om daarmee hun debuut te maken in de hoofdmacht van de Udenaren. Het slotaccoord van de wedstrijd komt op naam van Hasan Kilic die na een fraaie snelle combinatie de 0-5 binnen schiet. Volgend weekend gaat de selectie van UDI een weekend naar Noordwijk waar op zaterdag een oefenwedstrijd zal worden gespeeld tegen zondag eerste klasser SJC.

Na afloop van de wedstrijd wordt tijdens de Nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt dat de contracten van hoofdtrainer Bas Gösgens en zijn assistent Bart Möhlmann met een jaar zijn verlengd. Tevens zal tweede elftalspeler Lars van Geelkerken vanaf heden definitief aansluiten bij de eerste selectie.

Opstelling UDI: Denny Witjes, Thijmen de Ruijter (63. Bas Kamphuis), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Robin van Cuijk, Randy Hofmeijer (46. Dick Smits), Joep van Geelkerken (63. Bart Hoefnagels), Mustafa Seddiqi (46. Hakop Aslamjan), Tim Wolf (63. Lars van Geelkerken), Sam Wassenberg (70. Mustafa Seddiqi) en Michiel van Zuidam (46. Anwar Tuithof).